G4Media.ro

Uniunea Europeană nu a putut ajunge la un acord privind o reformă…

Sursa foto: Facebook / Szijjártó Péter

Uniunea Europeană nu a putut ajunge la un acord privind o reformă a taxării companiilor din cauza veto-ului Ungariei

Ministrul ungar al Finanţelor, Mihaly Varga, le-a spus vineri omologilor din UE că ţara sa nu poate sprijini, la acest moment, o reformă a modului de taxare a companiilor, ceea ce a împiedicat practic ajungerea la un acord cu privire la acest subiect la nivelul Uniunii Europene, informează Reuters, citată de Agerpres.

Un acord cu privire la subiectul taxării companiilor era aşteptat la reuniunea Ecofin de vineri, după ce Polonia a renunţat la opoziţia sa anterioară faţă de ideea unei impozit minim de 15% pentru marile multinaţionale, însă pe ultima sută de metri a apărut opoziţia Ungariei care a împiedicat ajungerea la un acord, în condiţiile în care pentru un acord ar fi fost nevoie de sprijinul tuturor celor 27 de state membre.

„Ungaria nu poate sprijini, la acest moment, adoptarea unei directive privind nivelul minim de impozitare la nivel global”, le-a spus Mihaly Varga miniştrilor europeni ai Finanţelor la sesiunea publică a reuniunii de vineri. „Lucrările pregătitoare nu sunt gata. Cred că trebuie să continuăm eforturile pentru a găsi o soluţie”, a adăugat Mihaly Varga.

Ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, care a făcut din ajungerea la un acord cu privire la un impozit minim pentru multinaţionale un obiectiv cheie al preşedinţiei franceze a UE, nu şi-a ascuns dezamăgirea faţă de veto-ul Ungariei dar i-a îndemnat pe omologii săi europeni să continue eforturile pentru un acord la o dată ulterioară.

La reuniunea Ecofin de vineri, ministrul polonez al Finanţelor, Magdalena Rzeczkowska, a anunţat că autorităţile de la Varşovia au renunţat la opoziţia exprimată anterior cu privire la o reformă a taxării companiilor.

Franţa vrea ca Uniunea Europeană să fie prima entitate juridică ce va transpune în legislaţie un proiect istoric aprobat anul trecut de 140 de ţări, printre care şi Polonia, sub egida OECD, după cinci ani de dezbateri.

Intrarea în vigoare, în Europa, a acestui impozit minim pentru multinaţionale este prevăzută pentru data de 31 decembrie 2023. Dacă iniţial era programat să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2023, data a trebuit să fie amânată pentru 2024, ca răspuns la solicitările anumitor ţări care au cerut mai mult timp.

Sursa foto: Facebook / Szijjártó Péter

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Ungurii sunt niște lepre.

  2. bine ca astia sunt in schengen si noi nu .. 🙂

  3. No ii clar, Ungaria e subalternu Rusiei in UE.

    • ASTA II DE STIUT II MINA DREAPTA A LUI PUTIN,PUTIN EA PROMIS TERITORII ,ORBAN JOACA BI NE ,DE CE ROMINIA NU SE OCUPA DE ROMINI DIN UNGARIA?

  4. pai și care este scopul… doar de a încurca… adică ei nu au nevoie de bani?… par a fi angrenați doar în construcții de trotuar…. dar sunt consecvenți de câțiva ani… pun prețul înainte. Sper ca Europa sa le satisfacă nevoile „democratic”. Pace și înțelegere? tuturor…. :))

    • Viktorel deja a suprataxat băncile și alte companii ale imperialiștilor, ca să susțină prețurile discriminatorii la combustibili. Iar acum se teme că, dacă multinaționalele alea or să fie jumulite mai bine la nivelul întregii UE, ori vor face scandal împotriva suprataxei din Ungaria, ori vor pleca de acolo. Spre deosebire de ăștia din RO, Viktorel a știut să întoarcă dezavantajul războiului din Ucraina în favoarea țării lui. Și n-o să fie sancționat în niciun fel pentru asta. Dimpotrivă, o să-i crească și mai mult prestigiul.

  5. Sa răspund pe scurt, ăștia sunt prosti, Romania nu este băgată în seamă de nimeni, vezi vizita lui Iohannis la Kiev, nici măcar nu e pomenit de ziarele din vest, doar cei trei muschetari. In fine, daca așa le place, oricum, orice face Ungaria pentru acești așa zisi ziariști nu e bine.

  6. Jigodia terorist-imperialista Putin controleaza UE prin Ungaria si o va face si mai si prin Republica Moldova si Serbia -daca vor adera candva ……….

  7. Mai citește odată articolul. E despre faptul că nu există consens, unanimitate, înțelegere în luarea unor hotărâri la nivelul UE. Putea să fie orice altă țară. Chiar este scris că Polonia a avut altă opinie până anul acesta. Că apare din ce in ce mai mult același Gică contra, nu e motiv de sărit de c…r in sus.
    Cât despre „As vrea SA vad articole exemplu despre 4000 de scoli din RO care au wc in spate:)))))”, e o frază alambicată, greu de înțeles.
    Vorbiți de impotența unor primari aleși, care nu sunt in stare să se gestioneze local o situație de minim confort și civilizație? Ce treabă are cu hotărârile luate la nivel de Europa? Vreți să vină UE să construiască în locul celor puși/aleși să facă acest lucru?
    Nu mai așteptați să vină alții să facă, puneți mâna și faceți și determinați aleșii locali să muncească, doar își iau banii lunar.

  8. Ptr ungurian de istvan ,cate localitate din ungaria au denumiri bilingue?