G4Media.ro

Unilever va continua să producă îngheţată în Rusia chiar dacă renunţă la…

Sursă foto: Unsplash

Unilever va continua să producă îngheţată în Rusia chiar dacă renunţă la aceste operaţiuni în alte părţi

Producătorul de bunuri de larg consum Unilever va continua să producă îngheţată în Rusia, chiar şi după ce a decis să se separe de divizia sa de îngheţată la nivel global, transmite Bloomberg, transmite Agerpres.

În luna martie a acestui an, Unilever anunţa că a decis să transforme operaţiunile sale din domeniul îngheţatei, care regrupează mărci renumite precum Ben & Jerry’s şi Magnum, într-o divizie separată, în ideea de a-şi reduce costurile.

Cu toate acestea, divizia de îngheţată din Rusia nu va face parte din acest proces deoarece este separată de restul operaţiunilor, a precizat joi un purtător de cuvânt de la Unilever.

Grupul Unilever, unul dintre cei mai importanţi furnizori mondiali de alimente şi produse de îngrijire personală, este presat de mai mult timp să plece din Rusia, în urma invaziei din Ucraina, care acum a ajuns la cel de-al treilea an. În replică, sub conducerea fostului CEO, Alan Jope, şi a succesorului său, Hein Schumacher, grupul Unilever a încetat să îşi mai facă publicitate în Rusia şi de asemenea a oprit exporturile din Rusia precum şi importurile produselor sale în Rusia

Unilever are active de aproximativ 600 milioane de euro în Rusia, inclusiv patru fabrici.

Cea mai mare parte a producţiei de îngheţată a Unilever în Rusia este derulată de firma Inmarko, pe care Unilever a achiziţionat-o în 2008. Această divizie produce mărcile de îngheţată Magnat, echivalentul rusesc al Magnum, un produs similar cu Twister denumit Max, precum şi mai multe mărci sovietice de îngheţată.

Companii precum Unilever au condamnat invazia rusească din Ucraina dar au descoperit că găsirea de cumpărători pentru activele lor ruseşti este un proces dificil şi ieşirea de pe piaţa din Rusia implică o taxă consistentă. Mondelez, Nestle şi Procter & Gamble se numără printre multinaţionalele occidentale care au continuat să deruleze operaţiuni importante în Rusia. Unele dintre aceste companii au susţinut că plecarea din Rusia ar fi echivalentă cu cedarea acestor active unor aliaţi ai preşedintelui Vladimir Putin.

Potrivit datelor publicate de administraţia fiscală din Rusia, anul trecut, vânzările Unilever în această ţară au crescut cu 5%, până la 62 miliarde de ruble (680 milioane de dolari), în timp ce impozitul pe profit a crescut cu 7%, până la 2,8 miliarde ruble.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Voi avea grija să studiez ce produse face Unilever, ce produse folosesc eu de la Unilever si le voi înlocui cu alternative chiar mai scumpe si inferioare calitativ!
    A ajuta Rusia care practic după ce distruge Ucraina vrea să distrugă si România este ca si cand aceia (Unilever) ar vrea să te distrugă pe tine!
    Să le dai bani celor ce vor să te distrugă (Unilever) ar fi nu foarte inteligent!😐

    • Pai Franta, Germania si multe alte tari din UE colaboreaza so cu China si cu Rusia. Am vazut pe CNN, stire conform careia, Letonia, Lituania si chiar Polonia cumparau lemne si alte materii prime din Rusia. Care treceau cu trenul prin Belarus. Cel ce a depistat asta a foat un jurnalist ucrainian.

  2. Lacomia este flagelul acestei lumi. Sponsorizam dementi care fura, inseala, ataca, sau chiar duc razboaie. PPartide, politicieni si guverne care la suprafata impun sanctiuni fara efect iar pe ascuns fac bani din afacerile cu agresorii.