
Un tratament american antiobezitate, mai eficient decât semaglutida pentru pacienții fără diabet
Laboratorul american Eli Lilly a anunțat luni că medicamentul său anti-obezitate Mounjaro, bazat pe molecula tirzepatidă, a fost mai eficient decât molecula concurentă semaglutidă în cazul adulților obezi fără diabet, potrivit Le Figaro.
Susține G4Media. Click AICI pentru a redirecționa 3.5% din impozit - online, gratuit și simplu.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
Publicate duminică în New England Journal of Medicine, rezultatele unui studiu de ultimă etapă au arătat că tratamentul cu tirzepatidă a fost superior tratamentului cu semaglutidă „în ceea ce privește reducerea greutății și a circumferinței taliei la săptămâna 72”, adică un an și 5 luni.
În cadrul acestui studiu de măsurare a eficacității și siguranței tirzepatidei față de semaglutidă la adulții supraponderali sau obezi fără diabet, 751 de participanți au fost repartizați aleatoriu pentru a primi tirzepatidă sau semaglutidă.
După 72 de săptămâni de tratament, pierderea medie în greutate observată cu Mounjaro a fost de 20,2%, comparativ cu 13,7% pentru semaglutidă. În ceea ce privește modificarea circumferinței taliei, reducerea medie a fost de 18,4 cm comparativ cu valoarea inițială până în săptămâna 72 cu tirzepatidă și de 13 cm cu semaglutidă. „Acest studiu confirmă valoarea medicamentelor în managementul pacienților obezi”, a declarat Lilly într-un comunicat de presă.
Medicamentul Mounjaro și concurentul său Wegovy de la laboratorul danez Novo Nordisk reprezintă o clasă de medicamente care imită un hormon intestinal, stimulând secreția de insulină și oferind o senzație de sațietate.
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.