G4Media.ro

Un șofer care a depășit linia continuă a încercat să mituiască un…

Sursa Foto: Ora de Sibiu

Un șofer care a depășit linia continuă a încercat să mituiască un polițist din Mediaș cu 350 de lei, apoi cu 500 de lei pentru a-și păstra permisul de conducere/ Reacția polițistului de 28 de ani

O polițist din Mediaș a refuzat o șpagă de 500 de lei de la un șofer care a depășit pe linia continuă însă dorea să nu-i fie reținut permisul de conducere, după care i-a adus în vedere că faptă săvârșită constiutuie infracțiunea de dare de mită, scrie Ora de Sibiu.

Potrivit sursei citate, poliţiştii anticorupţie din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu au fost sesizați pe data de 17 noiembrie telefonic de către un agent de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Municipiului Mediaș – Biroul Rutier, despre faptul că, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu în municipiul Mediaș, a constatat o abatere de natură contravențională la regimul rutier.

„Un conducător auto în vârstă de 41 de ani efectuase o manevră neregulamentară de depăşire a unei autoutilitare cu încălcarea marcajului longitudinal continuu, în cauză polițistul urmând să îi aplicate și sancțiunea complementară a reţinerii permisului de conducere. În acest sens, contravenientul fără calitate specială, i-a oferit agentului de poliţie rutieră, în primă fază, suma de 350 lei, pentru ca apoi să propună 500 lei, cu titlu de mită, în scopul de a nu i se reține permisul de conducere. Agentul de poliție rutieră a refuzat şi i-a adus la cunoștință că fapta săvârșită constituie infracțiunea de dare de mită, motiv pentru care, l-a condus la sediul Biroului Rutier Mediaș în vederea continuării cercetărilor.”, spune purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Luciana Lazăr.

Astfel, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, a dispus deplasarea polițiștilor anticorupție la sediul Biroului Rutier Mediaș în vederea stabilirii situației de fapt şi întocmirii actelor de constatare. În continuare, procurorul a dispus cercetarea persoanei sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, urmând a dispune măsuri în consecință.

Menționăm faptul că tânărul agent de poliție rutieră a fost încadrat în Ministerul Afacerilor Interne în cursul lunii noiembrie 2019. Laurențiu Mihai Cosma este agent de poliție rutieră în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu. Tânărul are 28 de ani și a fost încadrat la IPJ Sibiu la data de 29.11.2019, după ce a absolvit cursurile Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina.

Sursa: Ora de Sibiu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

38 comentarii

  1. Probabil nu a vrut sa ia si Virusul, altfel nu-mi explic.
    O sa-l educe mai tarziu colegii lui cum se face.

    • De asta „l-a condus la sediul Biroului Rutier Mediaș”? Sa nu ia virusul?

    • Poate ar fi cazul sa mai si apreciem oamenii astia, nu doar sa presupunem ca or sa fie corupti de altii mai tarziu. Poate fix mentalitatea asta de toti sunt la fel e marea problema in Romania.
      Pana un alta, tanarul politist a avut sansa sa demonstreze ca e corect si a demonstrat, bravo lui.

    • Ii scrie pe loc o amenda pentru nepurtarea centurii de siguranta, ii da si chitanta dar contravenientul nu vrea sa primeasca „restul” de la 500 iar el nu se supara.
      Sau, pentru prieteni, daca trebuie sa o faca, ii scrie PV-ul dar trece „avertisement” cf. OG 2/2001.
      Vlad – nu ne facem bine atata timp cat sefii lor sunt asa cum sunt. Adica plini de bani pe care nu-i pot justifica legal.

    • @Cloudfare Simplu sa generalizam si sa consideram ca toti politistii sunt corupti si sa ne „surprinda” astfel de stiri. Culmea e ca aia care se plang de ei ca sunt corupti sunt primii care dau șpagă 😉

    • @Ioan nu generalizez. Doar ca e o moda acum cu scenariile. Se insceneaza altceva decat realitatea. Multi reporteri TV o fac, agentii o fac… tot mai multi se prefac, sunt unii in timpul serviciului in fata cetateanului, altii in fata sefului direct, altii in fata judecatorului, etc.. Orice numai sa nu fii normal.
      Imi imaginez ca agentul a inregistrat conversatia… asta e, sunt alte vremuri acum.
      Deci, ce crezi… informatia ca a inregistrat mita e relevanta sau nu?

  2. Da e normal sa-ti plimbe permisul vreo 5-6 luni pentru o neacordare de prioritate?

    • Nu, normal e să faci școală din nou, fiindcă din prostie pot muri oameni.

    • pentru neacordare de prioritate ar trebui sa ti-l ia un an.
      cele mai multe accidente se intampla din cauza neacordarii prioritatii

    • Cand gresesti cu intentie, da, trebuie sa platesti.

      Dar daca agentii stau la trecerea de pietoni „care trebuie” doar sa prinda un sofer ghinionist caruia ii sare un pieton grabit pe capota, eventual ii mai ajuta si un aurolac care trece in mod repetat dus-intors – atunci, daca nu sunt victime – nu stiu ce sa zic daca agentul are dreptate. Ce stiu sigur e ca acel agent „accepta bacsisul”.

    • dar nu se ia permisul 5-6 luni pt neacordare de prioritate, ce tot zici acolo?

    • DA este NORMAL!

  3. Zici ca a prins o bandă de hoți singur. Atat de jos au ajuns milițienii încât când nu ia 1 șpagă e considerat erou. Eu zic sa ii prezentati onoruri militare, să îl faceti general si sa i se dea si titlul de cetățean de onoare.

  4. Conduc de 20 de ani. Nu am vazut niciun caz in care polististii sa te pandeasca la trecerea de pietoni. Ca mai stau la treceri da, dar nu este o regula si nici ghinionul cu „aurolaci” care au confundat trecerea cu o alee din parc nu am intalnit.

    • Bucurestiul e special, agentii de aici sunt altfel. Masinile se parcheaza si fix langa trecerea de pietoni. sunt doua benzi pe sens. in anumite situatii daca cel de pe banda „jumatate din prima” nu opreste dar merge mai repede cand ajungi si tu pe trecere de pe banda a doua te trezesti direct cu pietonul langa oglinda

    • conduc de freo 10 ani. am 42.
      am vazut politisti care stateau la trecerea „respectiva” si-si faceau normal.

      am avut parte de multi politisti care s-au purtat cu mine omeneste, cu amenzi minime si avertismente – cand eram in culpa. si nu, nu cred ca am fost vreun pericol social, desi si eu am avut ‘adolescenta mea’ pe sosea [care mi-a fost foarte utila mai tarziu in situatii limita. aici e de discutat, mda].

      inca ceva – n-am mai vazut politai ca aia din ’90 de parca erau pusi pe strada sa-ti calce tie pe gat/bombeuri/nervi/etc | au cam iesit la pensie. astia tinerii mi se par mult mai racordati la ‘teren’, si nu – nu mi se par mai permisivi.
      si da – inca se merge pe ‘amenda’, nu pe preventie. dar e un trend care se schimba – usooor, usoooooor 🙂

    • In fata Bisericii Sfântul Spiridon Vechi cu vedere spre curba la 90grade de pe Bulevardul Națiunile Unite?
      inca se merge pe ‘amenda’, nu pe preventie pentru ca Politia incaseaza procent din incasari pe care le pot folosi direct.
      Nu acelasi lucru se poate spune si despre ceilalti … asa zis agenti de la ANPC, RAR, ANSVSA, Mediu, etc… desi… mai e o chestie cu amenda pe persoana fizica sau juridica… da’ nimeni nu le intelege

    • Ești polițist domnul r și daia vorbești prostii.Pracrica inscenarilor mizerabile făcute de polițiști în intersecție e una reala.Unul oprește o mașina în intersecție,chiar linga linia continua,fără nici un motiv ,formând coloana de mașini în intersecție iar celalalt sta la pinda și amendează pe cel care iese din coloana,normal peste linia continua.Astea-s mizeriile pe care le fac cei care ar trebui sa respecte legea.Mi sa întâmplat mie,pe 10.06.2021 la intersecția străzilor.1Dec cu C.I.Parhon.

  5. Felicitari PSD! Daca era userist lua banii si-i facea si un CV nou soferului…

  6. Cand isi face un politist datoria, e o stire!

  7. Am vrut sa comentez, dar cei dinaintea mea au spus totul.
    Insa, de data asta am apreciat pana si mizeriile care apar intotdeauna (banuiesc ca sunt postaci pesede), pentru ca au dat ocazia unor replici excelente.

  8. Ma bucur sa aflu si o stire de acest gen, felicitari tanarului politist. Dar din pacate aia care iau milioane de euro spaga scapa basma curata, ba mai cer si daune morale ca sunt „persecutati’ , atunci cand sunt prinsi.
    Degeaba.. o picatura de apa curata in ditamai haznaua de tara.

  9. „Frumos” ar fi să-i dea și vreo 3 ani de pârnaie. Cam așa se întâmplă în România. Unul care a mers fără permis a luat 3 ani cu executare, iar un violator care și-a supus victima minoră (14 ani) la perversiuni, s-a ”înțeles” cu victima.

    Domnii procurori și domnii polițiști preferă să completeze hârtii și să trimită la pușcărie cetățeni inofensivi, decât să se ia la trântă cu interlopii și marea corupție (aia care a transformat România în colonie și vacă de muls).

  10. „contravenientul fără calitate specială”??? Stau si ma intreb, exista si contravenienti cu calitate speciala? Si sa stiti ca e sincera intrebarea, poate chiar exista si nu stiu eu…

    • agentul sub acoperire,
      clientul misterios la RAR sau in serviceul auto abilitat de catre producator,
      clar acum?

  11. Ce situatie bizara! Si.a facut meseria si nu a luat spaga!

  12. E o jignire pentru un polițai serios să se înjosească la o sumă derizorie de 350 ron… nici măcar 100 de euro amărâți.. Ia dacă șpaga venea din mânuțele lui Victoraș Micula și mai avea un 0 în plus.. oare cum era? Îl ducea și pe el în centrul de comandă să își caute rivalii în dragoste și gagicile care i-au dat papucii.

  13. in curand o sa ajunga intr0un reportaj recorder, ca sa fca loc cuiva de la PNL sau PSD

  14. Police academy: Milicean corect…nonspagar…contravenientul pe sosea a dat 500, boacter nu avea change- 150=350…Boacter din 2019, BACalaureat in 2017, varsta 28, a inceput clasa 1 la 10 ani. De aici corectitudinea… SA FIE…