G4Media.ro

Un senator rus susține că Europa va continua să cumpere petrol rusesc…

Sursa foto: Unsplash/ Kinsey – ilustrație generică

Un senator rus susține că Europa va continua să cumpere petrol rusesc prin intermediul țărilor terțe: Este tot petrolul nostru, doar că e mai scump

Europa va continua să cumpere petrol rusesc prin intermediul țărilor terțe, după ce statele Uniunii Europene (UE) vor introduce un embargo asupra țițeiului din Rusia, susține un senator rus, relatează BBC.

Parlamentarul Vladimir Dzhabarov a declarat pentru agenția de știri RIA Novosti că liderii europeni „au luat-o puțin razna”.

„Ei spun că nu vor cumpăra petrol de la noi. Ei bine, îl veți cumpăra în continuare, doar că prin țări terțe. Petrolul nostru este același, doar că este mai scump”, susține Dzhabarov.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a propus un embargou petrolier gradual asupra Rusiei, precum și sancționarea principalei bănci rusești și interzicerea televiziunilor ruse de pe frecvențele europene.

Sursa foto: Unsplash/ Kinsey – ilustrație generică

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

28 comentarii

  1. ce dementza, astia cred ca ei sunt singurii exportatori de petrol. N-au auzit de Texas.

    • Cumperi 5L de petrol rusesc cat costa 1L de petrol din Texas. Lasa ca vedem la iarna cum facturile o sa fie iarasi 3x!

    • Ma, gunoiule, din pacate ruznacul are perfecta dreptate: exemplul elocvent este Polonia.
      Care, dupa ce s-a dat mare independenta de gazul rusesc, cumpara gaz de la nemti. Tot gaz rusesc. La suprapret.

    • @Rrr111 lumea libera prefera sa plateasca umpic mai mult, doar de nu ar mai finanta barbarii pusi pe distrugerea unui popor suveran!

    • Polonezii nu cumpără de la nemți. Ei aveau un contract cu norvegienii de mulți ani și vara asta finalizează conducta care va lega direct Polonia dar și alte țări UE. Dar Polonia e principalul contractor. Plus că Letonia parcă poate ajuta Polonia cu gaz lichefiat. Contractele sunt deja făcute cu ambele părți.. Acum cu petrolul rămâne de văzut. Nu cred că vine de la țări terțe odată ce țările Arabe au mărit capacitatea de extracție și anunțau zilele trecute după niște remedieri că așteaptă o creștere economica de peste 17% ceea ce ar fi un record

    • Pai din Texas o sa iei tu. A venit vremea intermediarilor, din Rusia chiar cu comisionul intermediarilor tot va fi mai ieftin decit din Texas care este limitat.

  2. Lol, sigur ca da…. de-asta stau petrolierele rusesti pline si nu au de munca (era o informatie acum ceva timp ca nici macar indienii nu voiau sa mai cumpere)…

  3. Aici cam au dreptate!

    • Ideea este ca din ce in ce mai putini bani sa ajunga la finantele unei dictaturi totalitare.
      Daca dau un leu, dar doar 0.5 ajung in pusculita dictaturii, e mult mai bine decat as da 0.75 din care toti sa ajunga in aceleasi buzunare.

    • n-au sunt doar dezinformari si propaganda. Un embargou pe petrol ar insemna ca toate tarile care cumpara de la ei vor avea interzis sa vanda in statele occidentale. E jale mare la mujici.

  4. Nu susțin ce fac rusii ….Dar fix asa o sa se intample,o sa luam prin intermediari de la ei mai scump

    • Înseamnă că rusul, a făcut ce a făcut și s-a ‘învârtit’ până la urmă! Și ne-a și fraierit! Dacă e, cum spui tu..

  5. Sunteți terminați mujicilor! In maxim 2 ani va fi razboi civil pe la voi!

  6. Rămâne de văzut.
    Oricum toate legăturile cu Rusia vor tinde spre zero.
    Este doar o chestiune de timp.

  7. Au scăzut exporturile la rusi dar cu majorarea de 75% ei tot atata castiga

    • Rusul vinde la discount, cresc pe piata internationala cu 30% el tot la pretul vechi trebuie sa vanda, daca vrea sa mai vanda ceva. Per total va pierde Rusia, dar va pierde si UE, vedem care pierde mai mult.

      Problema acum este ca petrolul rusesc este amestecat cu petrol din alte surse si vandut ca „mix”, se pierde astfel sursa lui. Vedem cum rezolva vesticii asta.

    • esti pr0st vand la suprapret pe volume mici pentru ca deja UE si-a redus importurile si le vor stopa in curand

    • Economiile tarilor UE totalizeaza de 10 ori pib-ul Rusiei. In razboiul rece raportul era de 3 la 1 si stim cine a dat faliment in 1991. Oare de data asta cine va ramane primul fara bani ?

  8. Rusul asta nu a auzit de bursa, crede ca e ca la piata.

    • Sigur…. ca doar pe bursa o mulgi de petrol ca pe vaca de lapte. Dupa cata prostie e aici prin comentarii nu e de mirare ca suntem atat de jos ca natie.

    • Ioane acum și la roșii trebuie sa se cunoască proveniența.
      Rusia crede că scapă ca și până acum cu contrabanda și că orice îi este permis.
      Nu e chiar așa, dar e probabil că 6 luni e un termen optimist.

  9. Toată Europa,Asia Mică, USA, JAPONIA,Australia cumpara de la rusi sa aibă motorina pr parada de 9 mai,unde sunt invitați și membrii haur! Sosoaca are plecare din Iași cu trenul,simion cu autocarele lui pandele ! Ghid,firea!

  10. Pe termen mai lung de primele luni, fluxurile se vor echilibra. Dacă UE va cumpăra din alte surse, mai scump, acele surse nu vor mai avea petrol pentru alți clienți, care ei îl vor cumpăra din Rusia. Nu există embargou perfect.

    Ceea ce se va manifesta însă este diferența de preț. Ca să își poată vinde petrolul către cei dislocuiți de europeni, Rusia va trebui să accepte un preț mai mic. Cum extragerea petrolului costă iar petrolul rusesc nu este printre cel cu costuri foarte mici, marja de profit va fi mai mică spre foarte mică. În sens invers, la fel, din profituri mai mici, Rusia va trebui să plătească prețuri mai mari pentru că ocolirea embargoului îi costă și la importuri.

    Din păcate, încă înainte de începerea războiului, creșterea extracției de hidrocarburi din surse neruse (de pildă, în Mara Neagră românească, dar și în Canada ori SUA) a fost descurajată de reglementări și de campanii publice. Deocamdată plătim în principal pentru această lipsă a investițiilor în modernizarea și extinderea capacităților de extracție.

  11. marlania cu mix-ul se facea deja in India si Lituania. Cum la lituanieni s-a pus oficial „stop” nu mai tine figura, ca s-a inchis robinetul. Iar cu indienii..le-au atras atentia arabii din Golf ca da cu virgula. Asa ca indienii s-au trezit cu marfa de 30 miliarde pe stoc, in plus. Asta in conditiile in care un sfert din rafinariile lor sunt proiectate pentru heavy-ul rusesc, restul pentru titeiul arabesc. Pana isi ajusteaza rafinariile indienii…dureaza si costa. Traznaia e ca unele componente se fac doar in Germania, Norvegia si UK. Vizita indienilor in Europa, e doar o coincidenta.
    Marlanii la nivel foarte mic, se vor mai face, insa nu cu ce curge prin conducta.
    Daca la sfarsitul anului se inchid conductele si interzis in porturile UE…nu zaietz, nu pogodi

  12. O sa-l cumpere de la chinezi. Care il vor cumpara la preturi de nerefuzat de la rusi. Astfel Rusia va fi sluga Chinei.

  13. Ca de obicei, bateti campii.Au inde sa vanda petrolul numai noi astia destepti vom cumpara mai scump.Vb dupa ce ne ducem dracului, inca nu va dati seama ca este vb de interese nu de ucrainienii de rand.Cat de prost trebuie sa fi sa cumperi mai scump nerealizand nimic, doar saracirea propriei natiuni.

  14. Pai, daca nu e nicio problema, de ce schelalaiti, tovarasi? Ce sa-ti povestesc, muriti voi de grija Europei, ca da mai multi bani pe petrol!… 😀

  15. Va faceți griji degeaba, Rusia nu va întra în faliment și țiței va vinde în China, India, Pakistan cu acre au relații ff bune și nici nu mai spun ca noi amărâți din Europa suntem abia 500mil pe cind cele trei tari vor fii sugativa pt petrolul Rusesc, toți comentați prosti,..