G4Media.ro

Un procuror ieșean a cerut executarea silită a Ministerului Justiției / Magistratul…

Sursa foto: Sindicatul Naţional al Grefei Judiciare Dicasterial/Facebook

Un procuror ieșean a cerut executarea silită a Ministerului Justiției / Magistratul a cerut recalcularea unor drepturi salariale și a câștigat în primă instanță peste 100 de mii de lei / Îi va primi în rate, în 5 ani

Un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătorie a fost la un pas să blocheze activitatea tuturor Parchetelor din ţară, după ce a obţinut în instanţă recalcularea unor drepturi salariale şi a cerut executarea silită a Ministerului Public, relatează Ziarul de Iași.

Suma cerută reprezenta doar 0,009% din cheltuielile de personal ale ministerului, dar Ministerul a invocat faptul că plata i-ar perturba grav funcţionarea.

Procurorul a cerut recalcularea indemnizaţiei sale de încadrare şi a celorlalte drepturi aferente, începând cu decembrie 2017, actualizate cu rata inflaţiei şi dobânda legală. Disputa salarială a fost câştigată de procuror, acesta obţinând în noiembrie anul trecut suma de 113.130 lei. Plata nu a fost făcută, aşa că procurorul a trecut la executarea silită. Aceasta a fost şi ea aprobată, în februarie, nota de plată pentru Ministerul Public crescând la 125.654 lei, cu tot cu onorariul executorului judecătoresc, al avocatului, al expertului contabil, taxele de timbru şi cheltuielile poştale.

Procedurile de executare silită au fost contestate de Ministerul Public, susținând că legea acordă 6 luni pentru începerea demersurilor de plată.

Argumentele Ministerului Public au fost respinse de magistraţi. Aceştia au precizat că termenul de şase luni este aplicabil doar în cazul lipsei de fonduri, însă au acceptat totuşi eşalonarea plăţii pe parcursul a 5 ani, în primul an plătindu-se doar 5% din total. Ca urmare, toate actele de executare silită a Ministerului au fost anulate, procurorul urmând să aştepte până la sfârşitul lui 2026 primirea tuturor banilor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. totusi , in ocrice speta legata de salarizarea magistratilor orice instanta se afla intr-un conflict de interese cat casa. Mai devreme sau mai tarziu toti dau in judecata si inevitabil castiga. Conteaza sa isi creeze un precedent, apoi ”isi aproba” singuri cresteri de salarii si alte drepturi artificiale.

  2. Multe noi nu stim.Și ne trezim cum institutiile astea ne dau cu usa în nas.Stim noi dupa ce criterii alege,de ex.,Avocatul Poporului sa intervina în sprijinul oamenilor?Legea accesului la informatia de interes public este ca MCV-ul ăla abrogat de Comisia Europeană,”fără dinti”.Instanta da hotarare judecatoreasca si „statul se sterge cu ea la fund”..Multe legi sunt facute doar sa ia ochii,iar înauntru instititiile devin stat in stat,fiecare cu „moșia” ei.

  3. fa-te nae ca muncesti,ca statul te plateste regeste,in stilul pur mioritic las’ sa-i dam ca doar nu i dam de la noi,,succesuri” pt romani sa le plateasca astora privilegiile!Bleah!Lehaminte,cum draqu’ sa nu se care tineretul din cloaca numita romanica 0.

  4. Ar fi fost culmea să piardă când se judecă ei înșiși cu statul, sunt și parte în proces și judecători. O ciumă mai mare ca Justiția numai în politică mai găsești. România este o Mafie instituționalizată.

  5. Bai dar bine că va pricepeți voi la comentarii…că dacă era vorba despre vreun drept al vostru nu ați fi făcut demersuri sa l recuperați ! Și habar nu aveți ce însemna să fii magistrat…sa aperi interesul statului că ești obligat să faci asta prin virtutea funcției dar când ai de recuperat niște drepturi tb să te judeci cu același stat pe care tb să l aperi în relațiile cu celelalte părți. Și normal că te judeca doar judecătorii…cine ați vrea să judece politicienii???

    • Aşa este! Ştiţi ce greu este să aperi interesul statului eşuat şi să prescrii cât mai multe dosare? 👍

    • Bai Danone, oare de ce spetele între magistrați se judecă așa repede iar cele ale oamenilor de rând trenează cu anii.Magisterii sunt foarte atenți la drepturile lor, le judecă cu maxima celeritate,mai ales când e vorba de salarii și pensii. Exista un principiu în drept cum că nimeni nu își poate judeca propria cauza, in alte tari civilizate unde chiar exista stat de drept exista niste filtre care nu permit judecătorilor să își stabilească singuri salariile și să se judece între ei.Doar in statul mafiot Romania aceasta șleahtă de îmbuibați care cu greu pot fi numiți magistrați pot face porcarii din astea.

  6. Multe noi nu stim.Și ne trezim cum institutiile astea ne dau cu usa în nas.Stim noi dupa ce criterii alege,de ex.,Avocatul Poporului sa intervina în sprijinul oamenilor?Legea accesului la informatia de interes public este ca o recomandare,fara dinti.Instanta da hotarare judecatoreasca si cei care sunt obligati se sterg cu ea la fund.Multe legi sunt facute doar sa ia ochii,iar înauntru multe instititii devin stat in stat,fiecare cu „moșia” ei.