G4Media.ro

Un oraș din Turcia se autoproclamă „capitala mondială a florilor”: Am ajuns…

Sursa Foto: Facebook/ Yalova

Un oraș din Turcia se autoproclamă „capitala mondială a florilor”: Am ajuns să exportăm flori și în Olanda. Am înființat o firmă în România. Livrăm către statele est-europene

În contextul dezvoltării rapide a sectorului cultivării florilor, în orașul Yalova din Turcia a fost deschisă o bază de producție care se întinde pe o suprafață de 13.000 de metri pătrați. Florile din Yalova sunt apoi exportate în cele patru colțuri ale lumii. Primarul Mustafa Tutuk spune că Yalova a devenit „capitala mondială a florilor”, transmite Haberler, citată de Rador.

Aproximativ 40% din locuitorii orașului se ocupă cu cultivarea florilor, mulți fiind angajați la baza de producție deschisă lunile trecute, una dintre cele mai mari din Turcia. Baza a fost proiectată și construită conform celor mai exigente norme europene, spune primarul Tutuk.

Florile cultivate și culese cu grijă sunt ambalate și apoi trimise în țări din toate părțile lumii.
Agronomul Osman Yanık, care a înființat baza de producție, spune că „Trimitem florile noastre în numeroase țări din Europa și Orientul Mijlociu, inclusiv Rusia. Am ajuns să exportăm flori și în Olanda. Am înființat o firmă în România. Livrăm către statele est-europene. Sectorul cultivării florilor a căpătat un avânt serios. Mai ales Turcia are o șansă importantă. Creșterea prețurilor pe piețele externe și faptul că în Turcia producția este ieftină a consolidat poziția Turciei pe piețele externe”.

Sursa: Haberler/ Rador/ Traducere: Florin Matei

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Se vorbeste despre o „bază de producție care se întinde pe o suprafață de 13.000 de metri pătrați” .. adica un patrat cu latura de 114 metri ?!
    Lipseste un ZERO sau e doar o hala de productie standard ?

  2. Energie ieftina si taxe mici. E normal sa exporte de toate.
    UE isi baga singura bete in roate, o sa importam si painea pentru ca va fi prea scump sa o coacem in cuptoarele noastre.

  3. Se vorbeste despre locuri de munca pentru someri sau varianta de a munci in tara si nu pleca in Spania la cules de legume pe 50˚C. Dar ce stiu guvernele Romaniei? Asta pentru ca tot ma intreb de ce sa mananc legume din Olanda si Turcia? Asta pentru ca legumicultorii romani nu pot sa-si vanda produsele de mafiile pietelor, ajutor de la stat, ioc, plus ca nimeni nu le explica cum s-ar putea organiza fara sa le fie frica sa revina la forme de tip coop – care de alrfel exista si in Elvetia si in Franta si in Suedia. Mancarea trebuie sa fie locala, munca agricultorilor respectata, este un lux sa nu mananci mincare inghetata si sa ai incredere in producatorul local.

    • Crezi că ale noastre sunt mai bune? NU !
      TU crezi că românul nu le dă chimicale atât fructelor cât și legumelor cât încape,măsurate după ochi ?
      În toate zonele care numai cu asa ceva se ocupă, țăranul le dă în draci și nu-l verifica NIMENI ! Știu „n” cazuri ! Mergi la el în solar și dacă ii ceri de unde sunt mai frumoase, el îți dă de unde cultivă pentru el! Spune ca acelea sunt pentru piață!!!!
      Oricât te-ai ocupă nu poți scoate în martie, roșii de Curtici sau de Seleuș,cele mai mari zone legumicole din vest ! Dar pe piață sunt „roșii de solar de Curtici „, ” roșii de Seleuș” ,dar ele fac ca merele când le mănânci!