G4Media.ro

Un oficial Hamas spune că organizația teroristă va repeta atacul din 7…

Sursa foto: Yuri CORTEZ / AFP

Un oficial Hamas spune că organizația teroristă va repeta atacul din 7 octombrie ”de două şi de trei ori” până când Israelul va fi anihilat

Ghazi Hamad, membru al biroului politic al Hamas, a afirmat într-un interviu acordat unui canal de televiziune libanez că gruparea teroristă va repeta atacul din 7 octombrie de nenumărate ori, până când Israelul va fi anihilat, relatează The Times of Israel, citat de News.ro.

„Israelul este o ţară care nu are ce căuta pe pământul nostru”, a spus Hamad în interviul acordat la 24 octombrie postului de televiziune LBC. „Trebuie să o eliminăm, deoarece constituie o catastrofă de securitate, militară şi politică pentru naţiunea arabă şi islamică. Nu ne este ruşine să spunem acest lucru”, a declarat liderul Hamas.

Un fragment din interviu a fost distribuit miercuri pe X de ministrul britanic de externe, James Cleverly.

În interviu, Hamad mai spune că Israelul trebuie să fie şters de pe toate „pământurile palestiniene”, adică trebuie anihilat complet, susţinând că existenţa sa este „ilogică”.

„Trebuie să dăm o lecţie Israelului şi o vom face de două şi de trei ori. Potopul al-Aqsa (numele pe care Hamas l-a dat atacului său din 7 octombrie) a fost doar prima” lecţie, continuă Hamad. „Va trebui să plătim un preţ? Da, şi suntem pregătiţi să îl plătim. Suntem numiţi o naţiune de martiri şi suntem mândri să sacrificăm martiri”, a adăugat liderul palestinian.

Oficialul Hamas susţine, de asemenea, că Hamas nu a intenţionat să facă rău civililor, dar au existat „complicaţii” pe teren. Asta, deşi în ultimele trei săptămâni au apărut dovezi copleşitoare privind atacurile deliberate împotriva civililor israelieni ca parte a instrucţiunilor date de comandanţii Hamas.

„Noi suntem victimele ocupaţiei. Punct. Prin urmare, nimeni nu ar trebui să ne învinovăţească pentru lucrurile pe care le facem. Pe 7 octombrie, pe 10 octombrie, pe 1 milion de octombrie, tot ceea ce facem este justificat”, conchide Hamad.

sursa: News.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Este adevărat ca nu cu mult timp in urma statul se numea Palestina, dar Israel nu poate fi “anihilat”, iar astfel de declarații nu fac decât sa escaladeze conflictul.

    Așa cum au stabilit părțile implicate, probabil soluția cea mai buna este conviețuirea pașnica a statelor Israel și Palestina. Fără încălcarea acordurilor si teritoriilor. Fără coloniști și fără atentate.

    • Statul „Palestina”, când asta? 😂😂😂

    • „Geniul” islamist a furnizat astfel Israelului cea mai buna justificare de a continua razboiul Asa e cand vrei sa arati a martir dar esti doar prost

    • @Constantin – Ai carente mari in ce priveste istoria, mai citeste si tu putin, da’ sa citesti istorie adevarat, nu masluita. Palestina nu a fost niciodata o tara si este denumirea generica a unei regiuni, dominata de-a lungul istoriei antice, medievale si moderne de diverse alte natiuni – triburile israelite, Babilon, persanii, elenii, romanii, Imperiul Bizantin, Imperiul Otoman, Imperiul Britanic. Apropo, cuvantul palestinieni isi are originea in felul in care erau numiti locuitorii regiunii in limba araba – filistini.

  2. „Ia-l de pe mine ca-l omor”