G4Media.ro

Un medic de familie din Călărași renunță la pacienții care refuză vaccinarea…

Un medic de familie din Călărași renunță la pacienții care refuză vaccinarea anti-Covid-19

Un medic de familie din judeţul Călăraşi a anunţat că persoanele care refuză vaccinarea anti-Covid-19 vor fi scoase din lista sa, transmite News.ro. El a spus că e de neacceptat să continue colaborarea cu pacienţi care nu cred în recomandările pe care le face.

Medicul Cătălin Petrencic din comuna Mânăstirea a postat pe pagina sa de Facebook prevederile legale potrivit cărora pacienţii au obligaţia să respecte tratamentul şi indicaţiile doctorului.

“Asiguraţii, Conform art 231, alin e), din Legea 95/2006, au obligaţia să respecte cu stricteţe tratamentul şi indicaţiile medicului. Conform acestui articol de lege, anunţ public de acum că toate persoanele înscrise la mine care refuză vaccinarea anti-Covid 19, vor fi scoase de pe lista mea de medic de familie. Este de neacceptat să continui colaborarea cu pacienţii care nu cred în recomandările pe care le fac”, a transmis Cătălin Petrencic.

Medicul a precizat că persoanele care refuză vaccinarea dovedesc astfel că nu au încredere în el.  El a postat și o imagine din momentul în care s-a vaccinat. (Foto: Cătălin Petrencic / Facebook)

Citește tot articolul pe News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

30 comentarii

  1. Daca-i ordin, cu placere…

  2. foarte bine,
    la fel cum pacientul (in cazul de fata client) are dreptul sa se vaccineze sau nu, asa si cadrul medical(prestatorul de servicii) are dreptul de a-si selecta clientii.

    • PISA este o prostie.

    • @jean valjean, ai perfecta dreptate.. noi suntem cei mai destepti dintre cei destepti, doar ca PISA „ne vrea prosti”..
      sa fie oare desteptaciunea asta a noastra si motivul pentru care nr contractelor pe salariul minim sunt tot pe la 40/50%? … poate din prea multa competenta patronii nu stiu sa ne puna la munca….(ca doar noi suntem foarte competenti, dar altii nu ne recunosc meritele)

  3. Au inceput articolele de la Gazeta de Perete: azi asa da, un doftore care renunta la pacientii capatinosi!
    Cum sa nu-ti placa propaganda?!

    • Bine le face. Sa se duca sa se trateze cu plante. De ce sa riste el sa se imbolnaveasca si sa duca virusul si acasa? Ca vrei tu? Ete fleosc.

  4. Ce minte ingusta si cat de multi sunt ca el

    • Da, e plin de oameni care nu sunt spirituali, elevați, dar înțeleg știința și încearcă să facă un bine, cu forța. Aici greșește, binele cu forța nu se poate, el e medic și nu poate, dar eu i-aș lăsa să crape pe proști…

    • @Miki, exact asta le face. ii indruma spre un medic care sa ii trateze cu ceai de sunatoare si rugaciuni…

  5. “Munca” la stat… ia sa fi fost plătit/pacient și la consultație. Mai renunța? Nu. Dar așa, banii vin de la stat pentru ca “leafa” și bonusuri. Brava!

    • venitul medicului de familie are doua componente , una e plata per asigurat , una e plata pe servicii deci si consultatii,e un sistem echilibrat si omul respectiv pierde daca face asta, nu te necaji tu.

  6. Renunta astfel si la banii care i se cuveneau.
    Clientii puteau sa faca asta primii, daca tot au medici mai buni pe retelele de socializare sau alte platforme de mare incredere pentru ei. Cumva sunt dintre ei care-si schimba conturile si migreaza pe alte platforme mai putin reglementate? In fine.
    E bine si ce face medicul.👍

    • Copile,

      Iar vorbesti sa nu adormi?
      Neincrederea in medici se datoreaza medicilor, spagii, pilelor si multe alte rahaturi pe care medici romani le practica.
      Comunismul din tine fierbe la ora asta, ai sarit de la medici la internet….cum sareau oamenii de bucrie ca-i vizita ceasca.
      Adevarul este ca medici romani sunt la fel de comunisti ca tine, din cauza asta nu esti deranjat de ce face cercopitecul de medic.
      Tot ce iti doresc este sa ai parte de viata si reglementarile pe care le vrei. Le poti avea chiar acuma daca te muti in china.

    • Barbi, ia-l pe Ka cu tine, ca zboara ca porumbelul pe net.
      Nu a afla din cartile lui ca omul a evoluat si este civilizat.

  7. Nu e deloc ok, e o formă de șantaj, fiind probabil singurul medic pe o rază de 30 de km. Într-o țară cu oameni solidari ar rămâne fără nici un pacient.
    Articolul respectiv din lege e o reminiscență comunistă, sună a obligație dar nu are prevăzută sancțiune, prin urmare nu e aplicabil.
    Un medic care şi-a înțeles meseria nu procedează așa, doar un medic prost poate da garanții 100% pentru un vaccin al cărui studiu se finalizează în 2023. Medicul face recomandări în situația în care nu este o problemă urgentă, este opțiunea pacientului dacă urmează un tratament electiv. Dacă un pacient vrea să își încerce șansa cu Covid-ul, sau preferă să se ascundă în casă, e treaba lui.
    În Europa se ajunge prea repede la ideea de obligatoriu, de constrângere, europenii încă nu stăpânesc bine noțiunea fundamentală de libertate.

  8. @Bad@

    Hai, zău! Ești sigur? Ia mai studiază…
    Află că fix așa e plătit, pe pacient și consultație.

    • E plătit din taxe și impozite bai geniule. Nu îți taie chitanța. Și dacă ai de gând să-mi explici ca are dreptul sa refuze, parca in lege scrie ca accesul la serviciile de sănătate nu poate fi îngrădit. Dacă un isteț din mănăstirea îl da in judecată ii rupe cocoașa lu’ dom’ doctor.

    • E fake Bad@.

    • @Bad@
      flăcău, ce taxe și impozite visezi? Un medic de familie este plătit din fondul CNAS care este constituit din contribuția salariatilor la sănătate. Dacă stii că este altcumva te invit să ne zici și nouă legea, articolul și paragraful. Altfel stai în banca ta și nu mai debita prostii

    • bada, maică-mea e doctor de familie. eu știam că este plătită pe două componente: numărul de înscriși, și consultațiile date, dar când te-am văzut așa hotărât să te faci de râs m-am gândit că poate greșesc eu și am intrebat-o. banii vin de la CASS, maică-mea le face o factură cu două linii, numărul de pacienți înscriși și consultațiile date. ești îngrozitor de amuzant 😆

    • Ba joni, sa o intrebi pe muma-ta dacă banii aia care ii s uge pe țeava cass ului sunt plătiti voluntar de bizonii romani. Altminteri se numesc taxe și impozite pentru ca ți le ia statul cu japca la leafa. Când pacientul o sa plătească factura medicală și o sa primească chitanța se numește serviciu medical. Așa e la privat. Pana atunci se numește frecție gen medicii eroi de la Corabia care au lăsat un om in agonie trei ore in genunchi. Sau eroii in alb care stau in spitale goale ca vorba aia, covid.

  9. Domnu medic pierde bani, dar macar scapa de persoanele usor de manipulat.
    Respectivii pacienti ce vor fi mereu anti orice sau care nu cred in medici, daca pacientii lui prefera ca medic de familie un preot atunci nu au decat sa se trateze ca in Evul Mediu cu musetel si aghiasma pentru orice afectiune.

  10. Asta nu duce decat la decredibilizarea vaccinului. Se vede ca medicul roman e invatat mai mult cu stilul Ciuca. Cum plm o sa iti atingi obiectivele de prevenire a bolii cardiovasculare cand tu o sa le ORDONI sa nu mai bea si sa nu mai fumeze? Esti tu un dur, le zici ca daca beau vin inainte de ora 10 ii tai de pe o lista.

  11. Mda… pui mic de dictator… si analfabet pe deasupra… Ete’ articolul 231 din legea 95/2006: „Asigurații beneficiază de medicamente cu sau fără contribuție personală, pe bază de prescripție medicală pentru medicamentele cuprinse în lista de medicamente prevăzută la art. 232. Modalitățile de prescriere și eliberare a medicamentelor se prevăd în contractul-cadru.”
    N-are nici un aliniat, sa vezi minune. Individului asta ar trebui sa i se suspende dreptul de practica. Cum poti tu ca medic sa spui aberatia asta: „Asiguraţii, Conform art 231, alin e), din Legea 95/2006, au obligaţia să respecte cu stricteţe tratamentul şi indicaţiile medicului”. Datoria TA ca MEDIC este sa ma INFORMEZI CORECT despre toate problemele de sanatate pe care le pot avea. E problema MEA daca voi urma sau nu indicatiile tale. Cel mai probabil voi cere a doua opinie. Sau pur si simplu te IGNOR. Nu-i spui tu unui pacient ca e obligat sa faca ce vrei tu. Si in nici un caz nu renunti tu la pacienti. Pacientii renunta la tine, cand vad ca esti incompetent si analfabet. Pacientii individului asta ar trebui sa-l faca faimos pe FB si sa-l reclame la CNAS, sa ceara suspendarea dreptului de practica. E inadmisibil ca un astfel de specimen sa practice medicina.

  12. Un rahat cu ochi care rigiie de pacienti .
    Multa lume nu stie ca :
    – un medic de familie primeste bani de la CNAS pentru fiecare inscris in lista lui de pacienti ( pentru simplul fapt ca figureaza omul inscris in lista )
    – in afara de acesti bani primeste o suma pentru fiecare pacient inscris care se prezinta ( cind are nevoie ) la cabinetul medicului .( adica pentru faptul ca se prezinta , apeleasa la serviciile medicului )

    In plus , exista vreun cetatean roman care apelind la serviciile unui medic de familie stie ce suma a decontat aceste cu cardul de sanatate al pacientului ?
    De ce nu se elibereaza un bon pacientului din care sa reiasa ce suma a decontat medicul de la CNAS cu cardul pacientului ? Dam ca dobitocii cardul si PIN-ul medicului sau asistentei acestuia si astia deconteaza ce vor ei . Banii de la CNAS nu sint bani de la mumele lor ci bani din contributiile noastre . Trebuie sa stim pe ce dam banii .

    Nu purtati de grija secaturii asteia . Muati-va la alt medic de familie mai intreg la cap si cu respect fata de pacienti .

  13. Călăii domnului Lăzărescu în toată splendoarea lor. Nu dai șpagă la internare” ieși afară, v-ați învățat să vă tratați de pomană”…

  14. Aur loves this.
    Radicalizarile de acest tip vor duce la o crestere rapida in sondaje a partidelor ce pot specula asta. Americanii au o vorba cu ceva urat mirositor, care ajunge intr-un ventilator.
    Accesul la servicii publice este garantat, nu poate fi ingradit. Individul nu intelege ca nu e in situatia in care poate refuza un pacient.

    • Poate refuza un pacient daca ar avea cabinet privat de medicina .Dar secatura are CABINET DE MEDICINA INDIVIDUALA care beneficiaza de contract cu CNAS pentru decontare de servicii pe legea sanatatii publice .
      Un imbuibat ordinar care daca si-ar deschide cabinet privat ar da faliment pentu ca trateaza pacientii de la o inaltime la care singur se ridica ( in capul lui prost de infatuat ).

      Gasiti aici
      http://www.cnas.ro/cascl/page/lista-cabinete-mf.html

      Date despre el .
      Numai un infatuat isi creeaza adresa de posta electronica punind in fata ,,dr” desi el nu are titlul de doctor . Nu mai numiti medicii doctori . Doctori sint numai cei care au doctorat .

  15. Corect! Când citești prin comentarii și vezi câți Hitleri și Stalini sunt, te ia spaima. Libertatea trebuie sa fie fundamentul oricărei acțiuni, nu constrângerea sau amenințarea. Dacă eu vreau sa nu ma vaccinez și sa mor de covid nu înțeleg care e problema!? Daca ajung la spital e pentru ca am cotizat zeci de ani asigurări și prostii. Dacă veniți cu prostii și aberații ca eu infectez pe alții va spun de pe acum ca din momentul în care te naști te Paște moartea! Sa stați acasă ca oricum vine unul băut și trece peste voi cu mașina sau o sa muriți de cancer pentru ca fumați și beți sau va drogați! Era sa uit… Sunt trol rus, votant aur, scriu pentru bani și restul ce vreți, asta sa va scutesc de o munca gratis ca voi nu luați nimic ca scrieți :))))

  16. „În luna martie Medicover a lansat serviciul de consultaţii online care a fost accesat de peste 30.000 de ori în primele patru luni. Acesta răspunde unei nevoi reale de dialog cu specialişti în domeniul medical, rămânând un serviciu utilizat şi după relaxarea măsurilor impuse de autorităţi“, a spus Radu Gorduza directorul general al Medicover România

    https://www.zf.ro/definim-viitorul-sustenabil/tehnologia-merge-mana-in-mana-cu-industria-medicala-cererea-din-19711079

    Ce intelege medicul din comuna Manastirea din textul de mai sus ?
    Toti medicii ,, de familie ,, sint obisnuiti sa faca pacientii coada la usa lor . De regula in spatii strimte , neincalzite si neprimitoare .
    Am trimis mesaje de posta electronica la vreo 30 de medici ,,de familie ,, in care solicitam sa ma inscriu ca pacient . E o saptamina de atunci ; am primit doua raspunsuri . Unul imi spune ca nu mai face inscrieri din 2007 iar celalalt ma intreaba de ce nu ma inscriu la un medic din localitatea mea de domiciliu . Sint satui toti de imbuibare . Tilharesc toti FNUASS .