G4Media.ro

Un italian face salam în Sibiu: „Avem atâtea oi în România și…

Sursa foto: Turnul Sfatului

Un italian face salam în Sibiu: „Avem atâtea oi în România și nimeni nu s-a gândit să facă un mezel bun cu ele”

Manuel Betto Pecori locuiește în Sibiu din 2012 și după ce a postat pe Tik Tok mai multe preparate din carne de oaie, transformate în salamuri și alte mezeluri, s-a decis să înceapă o afacere, scrie Turnul Sfatului.

S-a născut în Veneția dintr-o familie cu tradiție în prepararea cărnii, iar apoi a trăit în Spania și Austria, până să ajungă în Sibiu.

”Bunicul meu Ivo, un mare mezelar și bucătar de nota 10, mi-a transmis pasiunea pentru bucătărie și pentru partea de carmangerie și mezeluri. Bunicul meu era deja a treia generație din familia care avea ca meserie mezelar. Unchiul meu a fost a patra generație și eu sunt a cincea. Facem acest lucru de aproape 200 de ani”, spune italianul de 45 de ani.

La Sibiu a rămas după ce a venit să facă o consultanță de o săptămână la un restaurant și a rămas aici pentru că i-a plăcut orașul. Spune că localnicii sunt impresionați de produsele pe care le face și că, de fapt, totul a început în pandemie, ca o joacă.

”Am început să fac salam și jambon de oaie pentru că mi se părea ciudat că avem atâtea oi în România și nimeni nu s-a gândit să facă un mezel bun cu această carne. Am experimentat cu succes și am reușit să fac o șuncă presată de oaie, un salam de oaie și un jambon de oaie pe care l-am denumit vioara, pentru că seamănă cu instrumentul muzical”, povestește italianul.

Pentru a face mezeluri în stil italian nu este nevoie de o rețetă, ci de un sistem foarte bine pus la punct. „Noi facem aceste produse de o mie de ani și avem iubirea genetică pentru a face mâncăruri bune”, spune el.

Întreaga poveste de viață a italianului o puteți citi aici.

Sursa foto: Turnul Sfatului

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

18 comentarii

  1. de acord ca avem foarte multe oi. Din pacate, si asta e trist, toate au si drept de vot.

  2. Pai tot un italian a facut si primul salam „de Sibiu”.

  3. In caz ca nu s-a uitat in jur oamenii in România nu au niciun pic de respect fata de mâncare , tehnici de gătit , etc. Noi mâncam sa nu ne fie foame precum primatele din care ne tragem. In romania caloriile sunt bune indiferent de sursa lor pentru ca nu am trecut de mentalitatea colectivă de pneurie.

  4. salam de oaie? asta e o nisa ingusta rau de tot… nici in occident nu se face asa ceva pentru ca e gretos, din cauza seului… la fel si cu jambonul… sa ai carne de oaie la dispozitie si sa o faci salam e o mare prostie. carnea de oaie se preteaza mai mult la pastrama, friptura, dar nu la salam sau la jambon…

  5. Si noi aveam un produs national care ace furori in occident , ” Mamaliga „am vrut sa spun si sarmalelel , din pacate sunt Turcesti , Borsul Rusesc .. deci am ramas mamaligari …

  6. Si noi aveam un produs national care ace furori in occident , ” Mamaliga „am vrut sa spun si sarmalelel , din pacate sunt Turcesti , Borsul Rusesc .. deci am ramas mamaligari …

  7. Pe vremea cand porcu’ nu era regele preparatelor din carne, nu cu foarte mult timp in urma, oamenii mancau de mii de ani fara nici o retinere carne de oaie, cu mirosul sau specific cu tot, iar cand si cine putea manca si carne de vita.
    De cand otomanii au vrut bir si in natura, oaia nu a mai fost sigura si s-a extins interesul pentru cresterea porcilor, refuzati de musulmani.
    Ideea e foarte buna, profitabila, dar cu anihilarea mirosului , ceea ce cred ca reuseste intreprinzatorul italian.

  8. cred ca olandezii au ajuns la inatime medie de 1,90 doar cu tocatura de zgarciuri

  9. Italianul priceput n-a auzit de ghiudem, babic si de carnatii de Plescoi. Domnu’ specialist, mai studiati, mai citit!…