G4Media.ro

Un general de top al Pentagonului sugerează crearea de baze permanente în…

Sursa Foto: Facebook/ US Army

Un general de top al Pentagonului sugerează crearea de baze permanente în Europa, dar cu personal prin rotație

Invazia rusă în Ucraina a adus în centrul atenției dezbaterea cu privire la câte trupe americane ar trebui să fie staționate permanent în Europa și unde. Înainte de război, aproximativ 80.000 de soldați se aflau pe continent, fie la baze americane în țări precum Germania, Italia, Spania și Regatul Unit, fie ca parte a rotațiilor trupelor SUA, desfășurate pentru a se antrena cu partenerii pe întregul flanc estic al NATO.
Acum, comandanți de top sugerează că planul trebuie regândit, scrie DEFENSE NEWS, preluată de Rador.

„Sfatul meu ar fi să creați baze permanente, dar să nu staționați permanent”, a declarat, marți, în fața Comisiei pentru Servicii Armate a Camerei, generalul Mark Milley, președintele șefilor de stat major comun. „Așadar, obțineți efectul unei prezențe permanente prin forțele de rotație desfășurate la baze permanente.”

Diferența majoră ar fi că acei militari ar fi într-un tip de desfășurare și, prin urmare, nu și-ar aduce familiile cu ei, așa cum fac atunci când petrec doi sau trei ani, la un moment dat, în Europa. Deci, aceste baze ar avea servicii esențiale pentru trupe, dar nu ar necesita locuințe pentru familii, școli, cumpărături și alte facilități disponibile la bazele permanente tradiționale.

„Și cred că mulți dintre aliații noștri europeni… sunt foarte, foarte dispuși să înființeze baze permanente”, a spus Milley. „Le vor construi, vor plăti pentru ele, etc.”

Serviciile, în special armata, au experimentat în ceea ce3 privește postura corectă a forțelor în Europa, în mare parte a ultimului deceniu.

După închiderea unor baze permanente din Germania, armata a înlocuit multe dintre aceste forțe cu rotații consecutive ale brigăzilor blindate. Acest model nu numai că a facilitat conectarea rotațiilor la exercițiile planificate în Europa, dar a și redus o oarecare presiune asupra trupelor staționate permanent, care părăseau constant țări precum Germania, pentru a se îndrepta către România sau Polonia, reducându-și responsabilitățile la baza de origine.

„Puteți să pariați că liderii departamentului vor arunca o privire asupra poziției noastre în Europa în viitor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, pentru Military Times, miercuri. „Din nou, nu vă pot spune când va fi luată o decizie, într-un fel sau altul.”

Administrația Trump a susținut trimiterea mai multor trupe în Polonia și reducerea semnificativă a acestora în Germania, deși acel plan nu s-a realizat niciodată.

Kirby a confirmat că schimbările au fost discutate ca parte a unei analize a posturii forțelor, finalizată anul trecut. Rezultatele au fost, până acum, în mare parte clasificate.

„NATO trece printr-un proces de evaluare a modului în care ne așteptăm ca arhitectura de securitate în viitor să se schimbe”, a declarat, marți, secretarul Apărării, Lloyd Austin, pentru HASC.

Austin se așteaptă să aibă loc mai multe discuții la următorul summit al NATO din iunie, a adăugat el.

Traducerea Rador: Cristina Zaharia / Sursa Foto: Facebook/ US Army

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Bun, trebuie să ținem orcii ruși la distanță.

  2. Cred ca ar fi mai bine sa fie baze militare europene, cu soldati si echipamente care apartin statelor europene. Sigur, ar putea fi si americane. Ideea e sa nu ne bazam prea mult pe americani, pentru ca si statele UE ar putea avea o armata mare si bine tehnologizata. Doar o parere…

    • ….. Ești dus

    • Nu e dus, e rus.

    • Putin likes this.
      Teoretic statele UE ar putea avea o armată mare și bine tehnologizată, dar numai după ce s-ar ocupa de problemă. Deocamdată Germania se uită să cumpere Iron Dome și drone din Israel iar noi ne uităm la dronele turcești ca la biciul lu’ Sf. Ilie.