G4Media.ro

Un consilier USR propune ca în Constanța să fie interzisă afișarea la…

sursa foto: Facebook\ Cătălin Iacob

Un consilier USR propune ca în Constanța să fie interzisă afișarea la vedere a coroanelor și sicrielor/ Vitrinele serviciilor funerare să fie translucide

Un consilier municipal al USR propune ca în Constanța să fie interzisă afișarea la vedere a coroanelor și sicrielor în fața magazinelor de pompe funebre. Cătălin Iacob spune că „nu este normal ceea ce se întâmplă” și că vitrinele serviciilor funerare trebuie să fie translucide, pentru a nu se putea vedea din stradă ce este în interior:

„O propunere din noul regulament de publicitate va fi ca vitrinele serviciilor funerare să fie translucide astfel încât vederea în interior din spațiul public să fie complet împiedicată. Mai mult de atât, expunerea obiectelor funerare pe fațade, scări sau domeniul public să fie complet interzise. Nu este normal ceea ce se întâmplă acum”, a scris consilierul USR pe Facebook.

Propunerea consilierului vine în contextul în care regulamentul de publicitate din municipiul Constanța se află în dezbatere publică.

sursa foto: Facebook\ Cătălin Iacob

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

  1. Foarte bine. În Alexandria, de exemplu, o astfel de măsură a intrat în vigoare în ianuarie 2020, așa că nu văd de ce nu s-ar aplica și în Constanța, mai ales că este un oraș turistic.

  2. Total de acord. Este bună inițiativa!

  3. Ar fi mai bine dacă ar turna niște asfalt ca să facă gropile invizibile, plus niște locuri de parcare mai multe să nu ne împiedicăm pe trotuare cu căruciorele de copii.

  4. Foarte bun initiativa ! Sigur e un consilier care a auzit de Chagall, de exemplu.
    Sa auzim si de initiativa de a nu mai expune piese de mobilier de baie, In Bucuresti vazute, mai la margine, wc-uri si chiuvete expuse in strada.
    Nu m-a mai oripilat astfel de publicitate dupa ce m-am plimbat prin Atena … marfuri talmes-balmes expuse la strada la cateva sute de m de Acropole.

  5. Imposibil. Pai sar bisericosii,pt ei este ceva frumos,chiar Dumnezeiesc.

  6. Obiectele funerare nu sunt pentru credincioși nici dumnezeiești, nici sfinte ci pur și simplu sunt niște lucruri ca toate lucrurile. Ar fi o discriminare a celor care vin aceste obiecte dacă lor li s_ar interzice să-și facă reclame iar altor comercianți nu. Unii vând înghețată sau vata pe bat, dacă ar avea vitrine translucide copiii noștri ar trece liniștiti pe lângă.
    Nu există absolut nicio diferența între un sicriu și vata pe băț decât doar în minte neomarxistilor.

    • Ați cumpărat vreodată o coroană pentru că ați fost impresionat de ea!? Sau un sicriu!?
      Astfel de ,,mărfuri” necesare nu au nevoie de reclamă stradală prin expunere.
      O firmă este suficientă.
      Dacă regula este pentru toți care vând acest tip de produse este corectă.

    • Pai nu e așa nea’ Avrame că tot în mintea neomarxisistilor ăstora nenorociți, un vibrator și o vată pe băț e același lucru?
      Mă întreb de ce pe unii îi obligă să țină marfa ascunsă în interior după geamuri fumurii?

  7. Dar care e problema? Ce înseamna ca „nu e normal”, poate explică vreun constănțean că autorul articolului nu s-a deranjat.
    Dacă e legat de publicitate în spațiul public, de ce să se limiteze restricția la servicii funerare?

  8. Exista o lege pentru serviciile funerare in care se interzice reclama stradala a magazinelor de servicii funerare. La fel cum fiecare magazin trebuie sa aiba o camera de primire clienti separata de camera unde este expusa marfa. Deci ar fi bine sa se aplice legea nu sa mai facem altele.

  9. O activitate comercială e o activitate comercială. Da ce, nu se mai moare pe lume. BA E PLINA TARA DE PROSTI CARE SUNT SI FUDULI. CA PE VREMEA LUI CEAU… COZILE IN SPATELE BLOCULUI!

  10. … si baba se piaptana!
    Fusesera rezolvate mai toate problemele Constantei si a ramas asta.
    De exemplu, eu, neposedând smartphone, sunt pasibil de amenda pentru ca nu pot plati parcarea pentru cele 2-3 zile când am treaba în oras (nu locuiesc în Constanta).