G4Media.ro

Ucraina susține că a eliberat un alt sat de lângă Bahmut

Captura X

Ucraina susține că a eliberat un alt sat de lângă Bahmut

Oficialii ucraineni afirmă că forțele sale au recucerit localitatea Klișciivka, situată lângă Bahmut – la mai puțin de 48 de ore după ce a eliberat satul Andriivka, transmite Sky News.

„Klișciivka a fost curățată de ruși și eliberată”, a declarat Alexander Sirski, comandantul forțelor terestre ucrainene, pe Telegram.

 


Și Ilia Ievlash, șeful serviciului de presă al Grupului de Est al Forțelor Armate ale Forțelor Armate ucrainene, a declarat pentru agenția de presă Suspilne că satul a fost cucerit. Pe rețelele sociale circulă  videoclipuri și imagini care arătă soldați sărbătorind și ținând steaguri ucrainene.

 


Satul se află la puțin mai puțin de 8 km de orașul Bahmut. Satul Andriivka, capturat vineri, se află la o distanță de aproximativ 3 km.

Rusia a negat ieri că ar fi pierdut Andriivka vineri, așa cum a raportat Ucraina.

Bahmut, un oraș în care locuiau cândva aproximativ 70.000 de oameni, a fost capturat de forțele rusești în luna mai, în urma uneia dintre cele mai lungi și sângeroase bătălii din timpul invaziei rusești.

Cu toate acestea, forțele ucrainene au început aproape imediat să pună presiune în jurul flancurilor nordice și sudice ale orașului și au înregistrat avansuri în ultima perioadă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...