G4Media.ro

Ucraina: Suprafaţa însămânţată cu diverse culturi de primăvară a crescut cu 10%…

Sursa foto: Pixabay.com

Ucraina: Suprafaţa însămânţată cu diverse culturi de primăvară a crescut cu 10% faţă de 2021, în pofida invaziei rusești

Fermierii din Ucraina au însămânţat până joi aproximativ 400.000 de hectare cu diverse culturi de primăvară, cu o zecime mai mult decât în perioada similară din 2021, în pofida invaziei ruse, a anunţat adjunctul ministrului ucrainean al Agriculturii, Taras Vysotskiy, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Acesta a adăugat că deficitul de combustibil nu a afectat procesul de însămânţare.

„Negociem cu furnizorii astfel încât să nu oprim campania de însămânţare”, a afirmat Vysotskiy la un post de televiziune.

Luna aceasta, oficialii din Ministerul ucrainean al Agriculturii au declarat pentru Reuters că în 2022 suprafaţa însămânţată cu culturi de primăvară ar putea fi redusă cu mai mult de jumătate faţă de 2021, la aproximativ şapte milioane de hectare, comparativ cu un nivel estimat la 15 milioane de hectare înaintea invaziei.

Ei au explicat că fermierii ar putea reduce suprafaţa însămânţată cu floarea soarelui şi porumb, dar să crească suprafaţa însămânţată cu cereale, cum ar fi orz, ovăz şi mazăre.

La începutul acestei luni, Guvernul de la Kiev a introdus licenţe la export în ideea de a limita exporturile de produse agricole precum grâu, porumb, ulei de floarea soarelui, carne de pasăre şi ouă, în contextul invaziei ruseşti. Cu toate acestea, restricţiile la porumb şi ulei de floarea soarelui au fost ridicate ulterior, deoarece Ucraina are stocuri suficiente iar fermierii ucraineni au nevoie de valută pentru a putea continua activitatea.

Joi, Vysotskiy a declarat că la finalul lunii martie Ucraina avea stocate 13 milioane de tone de porumb şi 3,8 milioane de tone de grâu.

Săptămâna trecută, noul ministru ucrainean al Agriculturii, Mykola Solskyi, anunţa că stocurile de cereale pentru export se ridică la 7,5 miliarde de dolari, dar nu a indicat care este volumul disponibil.

Creşterea preţului alimentelor pe plan global va continua dacă situaţia din Ucraina, în urma invaziei, nu se va schimba, a adăugat oficialul.

Rusia şi Ucraina sunt responsabile pentru aproape 30% din exporturile mondiale de grâu şi sunt de asemenea importanţi furnizori de uleiuri alimentare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Nu prea credem….

  2. Si in 2020, pe unde protesta pasnic BLM, acolo scadeau infectiile cu Covid. Si aici, cum da Zele din gura cum si graul creste mai mult. Jenant…

  3. Vedem la recoltare….cine le va vinde.

  4. Cred si eu ca merge treaba, la cate tancuri or sterpelit de la sarmanii rusi, au utilaje in plus acum.

  5. La câți morți ruși îngrașă pământul Ucrainei vor avea recoltă!

  6. Recolta,o fi nu zic nu,dar conteaza pretul de achizitie!cine are bani mananca,cine nu,nu!