G4Media.ro

Trimis în judecată pentru 11.481 de infracţiuni la regimul rutier / Un…

sursa foto: Alba24.ro

Trimis în judecată pentru 11.481 de infracţiuni la regimul rutier / Un bărbat din Ilfov producea permise, polițe RCA, contracte de vânzare și înmatricula automobile

Un bărbat de 47 de ani din Ilfov a fost trimis în judecată, fiind acuzat de săvârşirea unui număr de 11.481 de acte materiale, anunță Agerpres.

În total, organele de urmărire penală au trimis în judecată opt inculpaţi pentru infracţiuni la regimul rutier.

„Bărbatul ar fi facilitat şi înmatricularea provizorie ori definitivă în România a mai multor autovehicule, context în care ar fi produs şi utilizat în procedura de înmatriculare mai multe înscrisuri false, respectiv contracte de vânzare, poliţe RCA şi vize ale organelor fiscale, pentru care ar fi primit în schimb de la beneficiari diferite sume de bani”, informează Inspectoratul Poliţiei Judeţene Ilfov, într-un comunicat transmis marţi Agerpres.

În perioada 2020 – 2022, poliţiştii Serviciului Rutier Ilfov, în colaborare cu poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Dâmboviţa, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au documentat activitatea infracţională a unui număr de opt inculpaţi, cercetaţi pentru infracţiunile de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, tăinuire, conducerea unui vehicul neînmatriculat, complicitate la conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fals în declaraţii în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals material în înscrisuri oficiale, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, fals intelectual în forma instigării şi în modalitatea participaţiei improprii în formă continuată, precum şi uz de fals în formă continuată.

„Reamintim faptul că, în perioada 24 iunie 2018 – 22 martie 2021, doi bărbaţi, tată şi fiu, au fost opriţi în trafic, în mod repetat, în timp ce conduceau autovehicule şi, de fiecare dată, ar fi prezentat organelor de poliţie permise de conducere false, aparent emise de autorităţile din Spania, Italia şi Irlanda”, arată sursa citată.

Procurarea permiselor de conducere respective ar fi fost intermediată contra cost, de către alţi trei bărbaţi, iar în scopul falsificării documentelor unul dintre aceştia, în vârstă de 47 de ani, ar fi procedat la identificarea potenţialilor beneficiari, a colectării sumelor de bani de la aceştia, obţinerea datelor de identitate şi a fotografiilor cu fizionomia beneficiarilor şi punerea acestora la dispoziţia presupusului falsificator, acesta din urmă fiind reţinut la data de 9 ianuarie de către poliţiştii Serviciului Rutier din Ilfov.

Sursa foto: Alba24.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Asta eficientă: individul făcea muncă a cel putin 7 bugetari.In loc să îl arestați, mai bine îl faceti consultant pentru reorganizarea serviciilor publice.:))))

    • Asta până când dă peste tine unul cu un cazan, fără ITP, fără RCA și înmatriculat în mod eficient de unul ca ăsta.

  2. Pacat ca nu se cumuleaza pedepsele, ca in State. Ar fi luat sute de nai de puscarie.

  3. Dacă era politician, îl albeau, ziceau că n-a avut procurorul șapcă.

  4. gaborii s-au suparat pe el si l-au arestat pentru ca falsificatorul incepuse sa dea si amenzi de circulatie, luandu-le curcanilor painea de la gura

    • ca in bancul ala cu concurenta neloiala.

      doi puscariasi schimba impresii:
      -tu pentru ce esti aici?
      -m-au acuzat pentru o crima pe care nu am comis-o. dar tu?
      -m-au acuzat ca faceam concurenta neloiala statului.
      -cum adica?
      – adica produceam acelasi tip de bancnote.

  5. Unde statul eșuează, intervine cetățeanul. Mai omul e de o eficienta nemaivăzuta.
    Pana la urma cred ca l-au arestat ca făcea concurenta mult prea acerba instituțiilor.

  6. Cetățeni ruși vorbitori de limba română primeau noi identități, devenind cetățeni români, pentru a ocupa diverse funcții la noi în țară. Pentru verificare întrebați-l pe fostul ofițer de securitate Porojnicu (dacă mai trăiește). Un anume domn Rus care acum este mare demnitar si care înainte de revoluție era sub comanda lui Porojnicu poate confirma (dar nu o va face). Aștept confirmarea că încă se mai practică acest sistem de control social, dar nu vreau să spun ceva ce nu este verificabil.