G4Media.ro

Tranzacția deceniului în București: SIF Banat a cumpărat fosta platformă industrială IMGB…

Tranzacția deceniului în București: SIF Banat a cumpărat fosta platformă industrială IMGB din București. Surse: Pe cele 54 de hectare vor fi dezvoltate proiecte imobiliare rezidențiale, de birouri și de retail

SIF Banat-Crişana, o societate de investiții care este succesoare a Fondului Proprietății Private, a cumpărat compania Doosan IMGB, care deține fosta platformă industrială IMGB București de 54 de hectare, potrivit unui comunicat al companiei.

Practic, SIF Banat, companie condusă de Bogdan Drăgoi, fost ministru al Finanțelor în guvernul MR Ungureanu, preia o uriașă proprietate imobiliară în sud-estul Bucureștiului în cea mai mare tranzacție de acest tip din ultimul deceniu.

Doosan, companie cu capital sud-coreean, încetase aproape complet activitatea industrială pe platforma IMGB.

Surse din piață au declarat pentru G4Media.ro că SIF Banat va dezvolta pe locul fostei platforme proiecte imobiliare cu destinație mixtă: atât rezidențiale, cât și de birouri și de retail.

Pentru a fi încheiată, tranzacția trebuie aprobată și de Consiliul Concurenței.

Foto: O parte din platforma IMGB / Sursa: Doosan

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. In 73′, chiulind de la scoala, am trecut pe cimp, pe linga nou construita platforma industriala a IMGB. Ce vremuri!
    Sic transit gloria mundi!

  2. Romania a ajuns sa produca numai someri. ati vandut fabrici si terenuri lasand lumea in strada fara munca. cine cumpara aceste case? se vor inbogati bancile si speculatorii imobiliari. eu sunt din Bacau,oras care avea o industrie care producea de la suruburi si piulite pana la mantenanta de avioane militare, acum fabrica Partizanul , facea incaltaminte ,a devenit Mall, Confectia, supermarket Cora, fabrica de suruburi,nu toata, depozit de mobila,etc, etc. va mirati de ce pleaca lumea.

    • Daca stii sa spui de ce s-a ofilit industria siderurgica din Ruhr (parca Germania de vest, nu), putem continua despre glorioasa industrie din România. Eu stiu ca n-am reusit sa cumpar Dacia (mi-au tinut banii la CEC vreo cinci ani), nici tv color; apartament mi-am luat printre ultimii, pentru ca la vreo trei luni industia de constructii n-a mai dat apartamente pe credit (iar daca aveai banii integral pentru 4 camere, veneau de la „ilicit” sa vada de unde-i ai, si nu mergea sa spui ca a vândut o vaza matusa Tamara). Iar industria alimentara era la fel de productiva: stateam 45 minute la coada în ger sa iau lapte la copii. Si zaharul era pe cartela. Asa industrie „mândra” mai rar. Asa ca, Daniele, mai citeste despre Ruhr…

  3. Si eu care credeam ca fac un parc

  4. Interesentă ideea cu parc; regenerarea a 54 de ha trebuie (obligatoriu) să includă un parc, 1-2 școli, 2-3 grădinițe, 2-3 locuri de joacă ….