G4Media.ro

Top zece întrebări despre vaccinarea împotriva COVID-19 și răspunsurile specialiștilor/ Cum ne…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Reactiile sunt diferite deoarece sistemul imunitar e unic pentru fiecare om precum amprentele.

  2. Dar, de ce trebuie sa ma vaccinez daca am facut covid? (oricum o dati, oricum o intoarceti, e acelasi lucru).Asta cred ca circula mai mult decat oricare dintre alea de mai sus! Si de ce ma mai vaccinez, daca, dupa o saptamana de la rapel, tot trebuie sa port masca? Nu contrazice ideea de vaccinare in sine? E total neverificat ca sta virusul in nas si ”sare” pe ceilalti, ma cam indoiesc ca sta mai mult decat pe o clanta! Eu de ex, nu fac covid(mancat, baut dupa ei, pupat cu asimptomatici si nu o data, de peste 10 ori), sa nu mai port masca in interior(afara oricum nu o port, e bataia de joc suprema) ar fi printre putinele motive pt care m-as vaccina). Celalalt ar fi sa ma primeasca grecii la vara :D, deci, prin mai (ca sa fiu sigur de 6 luni valabilitate, caut sa ma vaccinez)!

    • Trebuie sa te vaccinezi daca ai facut deja COVID-19 pentru ca probabil ai facut prima forma a virusului. Anticorpi creati de boala te protejeaza doar in 60 % fata de varianta UK si doar in 10 % la varianta Africana. Sunt studii pe asta. Deci daca ai facut covid nu mai este linistit 6-10 luni ca nu mai faci boala, ci daca te intalnesti cu noile variante o faci din nou. Vaccinul are sens in perioada asta pentru a diminua mortalitatea si raspandirea in turma, ca mai apoi, peste un an doi sa reusim disparitia lui in anumite zone si limitata evolutiei. Marea greseala a omenirii este ca l-am lasat sa se imprastie, asta duce la evolutia virusului si la mutatii ce pot devenii extrem de periculoase. Sa nu uitam ca este un coronavirus la fel ca virusul herpetic. Virusul herpetic odata luat sta latent in tine si din cand in cand , la imunitate scazuta se inmulteste si provoaca acele vezicule inofensive pentru om. Cum ar fi ca Sars Cov-2 sa ramana latent in organism si cand imunitatea scade sa iti dea cate o pneumonie? Dupa 2-3 pmeumonii din 4-5 ierni iti garantez ca orice tanar intre 20-30 ani are mari sanse sa moara, sa nu mai zic de celelalte categorii de oameni mult mai vulnerabile. Ar fi pacat ca omenirea as ajunga in 50-60 de ani in pragul extinctie datorita unui amarat de virus. Ca tot ne plac teoriile conspiratiei, uite una bazata pe stiinta. Chiar posibila. In grecia nu mergi ca sa stai la soare ci pentru a proteja turma de virus daca te vaccinezi .

    • Anticorpii sunt abia ultima cale de luptă a organismului cu o infectie! Poti sa intri pe imunology.com, sa ma verifici. Pana acolo, un virus poate fi dezactivat de simple proteine trimise de sistemul imunitar sau de interferon! Eu, de ex, nu am făcut în viața mea gripa si numai gripa de sănătatea mea nu am avut. Nevasta mea face, eu nu am nimic. Deci, las o cu anticorpii, ca doar unele cazuri au nevoie de ei! Am scăpat de gripele din 1919, 1957 si 1968 – in comparație cu prima, asta e o gluma! Sa o consideri „sfârșitul lumii”, mi se pare deplasat!
      PS eu nu am ceva cu vaccinul, din nevoi „birocratice” o sa l fac si eu, dar mi se pare penibil sa iau locul cuiva care chiar are nevoie!

    • Să știi ca era același”bla bla” si înainte de tulpinile noi(absolut normale din punct de vedere evolutiv) ale virusului! „Sa se vaccineze si cei care au făcut”! Ok, dar mai pe la toamnă, până atunci a făcut economie de sute de mii de doze.

  3. Draga redactie,

    Sunt curios care este publicul tinta al acestui articol. Enuntul „Veţi simţi înţepătura în sine, la fel cum aţi simţi la orice injecţie. Aţi putea avea un pic de durere în locul în care sunteţi injectat.” ma duce cu gandul la o categorie de populatie ne-educata, fara cunostinte de baza legate de sanatate, care nu au facut in ultimii 10 ani sau chiar deloc in viata nicio injectie (vaccin, tratament etc.). In orice caz nu suna a articol pentru cititori cu un nivel de cunostinte peste medie.
    Chiar asa jos ati ajuns sa va adresati? Am dori de la voi articole mai profesioniste, verificate si studiate (nu doar traduse), lucuri mai utile (cum ar fi un studiu legat de posibilele reactii adverse in timp ale diverselor tratamente, vaccinuri etc.).