G4Media.ro

Tomac amenință că tipărește pliante cu toți contracandidații care nu susţin eliminarea…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

22 comentarii

  1. Ăsta nu e europarlmentar? N-are „încărcare”, nu?
    4.9%

  2. De acord, dar să nu mi le pună mie in căsuța poștală

    • Tomac abia asteapta sa-l bage cineva in seama, sa mai prinda 0.1% in plus.
      Bani nemunciți aruncați pe piața fara rezultat.
      Băsescu e o piatra de gatul PMP.
      EBA: o tută

  3. cine stie ce jocuri , ce capcane mai intinde politica romaneasca. sa fim atenti pe cine votam.

  4. Ce de bani 100000*x15 lei bucata.Ohoo!

  5. sa va uitati ce personaje a sustinut PMP la locale si va trece repede !

  6. Se pot elimina pensiile speciale sau e demagogie politicianista?
    Un drept o data castigat se poate pierde?

    • Nu. E doar gargara de campanie. Singura posibilitate e impozitarea progresivă.

    • Prin revizuirea Constitutiei se pot implementa toate modificarile.
      Votul in noul Parlament va fi doar pentru trecerea la noua Constitutie, care va cuprinde toate modificarile si va avea avea nevoie de votul a doua treimi, parca, din numarul total al parlamentarilor pentru a fi adoptata.

    • aloooo, trezirea. modificarea constitutiei se face prin referendum, nu de catre parlament. hai ca e maxima asta. in parlament se face si aproba proiectul, adica ce contine de fapt. dar in final aprobarea ei se face prin referendum.

      http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?id=339&idl=1&par1=7

    • Mare atentie la detalii, ca astia sunt un fel mai jigarit de politicieni, tot incearca sa ne faca la portofel cu scheme vechi, poate prinde.

      Ei nu zic ca urmeaza sa implementeze vointa cetatenilor de la referendumul cu Unicameral, ci doar invoca convenabil vointa de atunci pentru 300 parlamentari, pe care declara ca ar vrea ( 😆 ) sa o implementeze printr-o lege care lasa tot 2 camere in Parlament, doar ca mai reduce din numarul parlamentarilor.

      Nu-i tot un drac!

      Cand va intalniti careva, ziaristi, cu Tomac, intrebati-l: sunteti trup si suflet pentru implementarea sistemului unicameral acu’, dupa alegeri?
      Va ajuta si @Marcel Radulescu sau iar trebuie sa va chinuit singuri?

  7. Vreau sa vad cati parlamentari pmp isi dau demisia ,zilele astea ,din parlament ,inainte sa le expire mandatul,pentru ca sa nu primeasca pensia speciala…

  8. Aiurea.
    Gargara sa mai prosteasca pe cineva.

  9. Aiurea.
    Gargara sa mai prosteasca pe cineva.

  10. Plantele respective le va distribui EBA la oi, măgari si usi de TIR uri fără șoferi, echipată in țoale de mii de euro din munca proprie, pardon, nu are venituri.

  11. Nu v-ar fi ruşine de nemernici mincinoşi!

  12. Tipareste- le frate, că nu te retine nimeni.Dar pune- i pe lista și pe pempisti și pedelisti.

  13. Minciuni nerușinate. Dar să-și ceară iertare de la poporul furat timp de 30 de ani, când?
    Și proștii îi votează pe „proștii”ăștia.
    Hai sictir, Tolomacule. Ați pierdut orice bun simț.

  14. Aproape ca referendumul nu mai conteaza,pentru ca,de mult timp, a mai aparut un set de reguli de interpretare,ale Comisiei de la Venetia,care se pare ca a inventat referendumul consultativ,nu sunt sigur daca de aici provine acest concept.Dar este singura folosirea lui de catre C.C.R.,pentru ca,daca nu ma insel,aceasta a calificat referendumul cu 300 de parlamentari drept unul consultativ.Constitutia noastra nu lasa loc acestei interpretari si spune ca „suveranitatea nationala apartine poporului roman,care o exercita prin organele sale reprezentative,constituite prin alegeri libere,periodice si corecte,PRECUM SI PRIN REFERENDUM.Deci poprul exercita suveranitatea si prin referendum.Nu ca unu-i consultativ,iar altu-i obligatoriu,toate sunt obligatorii.Unde legea nu distinge nici noi nu distingem.Si totusi,de vreme ce s_a invocat caracterul consultativ al acestui referendum,distinctia s-a facut,iar Parlamentul n-a catadicsit sa dea o lege organica de reducere la 300 de parlamentari a acestui for legislativ,incalcand in acest fel Constitutia si creind un precedent periculos.
    Problema este ca interpretii nostri intr-ale legilor se folosesc de principiile de interpretare dupa cum le convine.Aici le-au invocat pe cele de la Venetia,in alte cazuri,desi sunt aplicabile acestea,daca nu convin unor interese sunt aplicabile cele interne si tot asa.Dar si in alte privinte se intampla asemenea abuzuri.De exemplu,cand se emite un act normativ,pentru aplicarea unei Directive Europene,reglementarea fie se extinde,fie se restrange la anumite domenii,tot asa dupa cum dicteaza unele interese de grup,pentru a intimida concurenta sau pentru alte scopuri meschine.La vedere evident ca se invoca legea europeana.Asa ca, de multe ori,chestiunile juridice din afara,in loc sa intareasca democratia,vin peste noi ca o napasta.

    • Nu pare sa fie cum zici tu. Uite aici:

      Decizia CCR 80/2014

      285. În cazul referendumului consultativ, faptul că nu este stabilită o astfel de procedură ulterioară nu se traduce într-o lipsă a efectelor acestui referendum. Din această perspectivă, (strong>ceea ce distinge un referendum consultativ de unul decizional nu este, în principal, chestiunea privitoare la respectarea sau nu a voinței populare – această voință nu poate fi ignorată de aleșii poporului, întrucât este o expresie a suveranității naționale -, ci caracterul efectului referendumului (direct sau indirect). Spre deosebire de referendumul decizional, referendumul consultativ produce un efect indirect, în sensul că necesită intervenția altor organe, de cele mai multe ori a celor legislative, pentru a pune în operă voința exprimată de corpul electoral

  15. Nu pare sa fie cum zici tu. Uite aici:

    Decizia CCR 80/2014

    285. În cazul referendumului consultativ, faptul că nu este stabilită o astfel de procedură ulterioară nu se traduce într-o lipsă a efectelor acestui referendum. Din această perspectivă, (strong>ceea ce distinge un referendum consultativ de unul decizional nu este, în principal, chestiunea privitoare la respectarea sau nu a voinței populare – această voință nu poate fi ignorată de aleșii poporului, întrucât este o expresie a suveranității naționale -, ci caracterul efectului referendumului (direct sau indirect). Spre deosebire de referendumul decizional, referendumul consultativ produce un efect indirect, în sensul că necesită intervenția altor organe, de cele mai multe ori a celor legislative, pentru a pune în operă voința exprimată de corpul electoral.

    Toate referendumurile sunt obligatorii (si cele consultative si cele decizionale) … doar ca n-au termen de implementare. A uitat parintele incestuos al Constitutiei, taica Iorgovan, sa treaca si el un termen, acolo si sa stipuleze ca se dizolva Parlamentul daca il depasesc (si urmatorul Parlament are un nou termen si iar il dizolva daca il depasesc …).

    Oricum, cine se apuca sa modifice si o virgula in Constitutie, va trebui sa implementeze rezultatele tuturor referendumurilor de pana acum. Asa ca, pe durata vietii noastre, n-o s-o vedem modificata. Mai degraba, daca o fi sa se intample, schimbata cu totul…