G4Media.ro

Timpul petrecut de copii în fața ecranelor crește abrupt în timpul distanțării…

Foto: Pexels.com

Timpul petrecut de copii în fața ecranelor crește abrupt în timpul distanțării fizice cauzate de pandemia Covid-19. Ce spun specialiștii că este sau nu ok

Așa cum este tot mai evident pe grupurile de părinți, în ultimele săptămâni, timpul petrecut de copii în fața ecranelor de tot felul crește, pe fondul distanțării fizice cauzate de pandemia Covid-19 și de închiderea școlilor. Experți internaționali spun că, între școala online, plictiseala atâtor zile petrecute în casă și nevoia părinților de a fi lăsați să-și facă treaba, tendința ca tinerii și copiii să petreacă mai mult timp pe telefoane, calculatoare sau la televizor este inevitabilă, dar poate fi ținută „în parametri” și administrată așa încât riscurile asociate acestor activități să fie evitate.

În absența unor studii aprofundate despre efectele pozitive și negative ale consumului de media de către copii, experții au îndemnat, pe baza cercetărilor care s-au făcut totuși, ca „timpul de ecran” pentru copii să fie limitat – de la 0 în primii doi ani de viață la câteva ore, de preferat sub două, pentru copiii mari și adolescenți. Consumul de media necontrolat a fost asociat, în timp, cu diverse riscuri, precum creșterea consumului compulsiv de alimente în fața televizorului, probleme cu somnul (când copiii stau pe telefon înainte de culcare) sau contact cu mesaje sau persoane periculoase în mediul online.

Apoi a venit pandemia

În SUA, efectele asupra timpului de ecran au fost măsurate prin cel puțin un studiu, realizat de compania de tehnologie pentru copii SuperAwesome și citat de Axios. Acesta arată că cei mai mulți dintre copiii cu vârste de 6-12 ani spun că petrec cu cel puțin 50% mai mult timp în fața ecranelor. Directorul companiei, Dylan Collins, apreciază că în medie copiii vor petrece, în această perioadă, de 2,5-3 ori mai multe ore în fața unor ecrane digitale.

Potrivit aceluiași studiu, traficul către aplicații și servicii digitale destinate copiilor a crescut cu aproape 70% în SUA. Pe desktop, ca urmare a programelor de școală online, s-a făcut simțită o creștere ușoară. Pe de altă parte, traficul pe telefon aproape s-a dublat, iar cel pe tabletă aproape s-a triplat.
În Marea Britanie, a doua țară unde a fost efectuat studiul, creșterea nu este atât de pronunțată ca în SUA, dar este, de asemenea, substanțială.

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. „În absența unor studii aprofundate despre efectele pozitive și negative ale consumului de media de către copii…”?! Există studii foarte aprofundate despre efectele negative ale consumului de media de către copii, vezi Manfred Spitzer, Demența digitală.

  2. hello baby!!! Im looking a man…
    I dream of hard sex! Write me – tinyurl.com/yfvjy8go