G4Media.ro

Târgu Mureș, la fel ca Sectorul 1: acuzații de suprafacturare la firma…

Foto: G4Media.ro

Târgu Mureș, la fel ca Sectorul 1: acuzații de suprafacturare la firma de salubritate și contract reziliat

Consiliul Local Târgu Mureş a anunţat luni că a reziliat contractul cu firma care asigură salubritatea în municipiu, după ce, în urmă cu o lună, primarul Soos Zoltan a acuzat că aceasta ar fi suprafacturat o serie de servicii, anunță Agerpres.

Situația e similară cu cea din Sectorul 1 al Capitalei, unde primărița Clotilde Armand a criticat operatorul Romprest pentru aceeași practică și a decis să plătească doar o parte a facturilor.

„În şedinţa de astăzi a Consiliului Local, consilierii au decis şi au votat încetarea contractului cu operatorul de salubritate S.C. Sylevy Salubriserv S.R.L. Operatorul va continua activitatea de salubrizare pe o perioada de cel puţin 90 de zile până la delegarea serviciului unui operator, în urma unei licitaţii bazată pe o procedură competitivă. Noul caiet de sarcini prevede şi colectarea selectivă a gunoiului menajer. Sperăm ca în cel mai scurt timp să avem un serviciu de salubrizare de calitate conform cerinţelor Uniunii Europene”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Târgu Mureş citat de Agerpres.

În luna ianuarie, primarul din Târgu Mureş, Soos Zoltan, declara că a primit o notificare că serviciul de salubrizare din oraş va fi suspendat din cauza unei datorii de peste 18,9 milioane de lei pe care municipalitatea o are la operatorul de salubritate şi că s-a descoperit că acest agent economic ar fi facturat cu peste 20.000 de tone de deşeuri în plus.

Primarul spunea că, de la jumătatea anului trecut, de când acest operator prestează serviciul de salubrizare din oraş ar fi facturat o cantitate de deşeuri ridicate de 48.000 de tone şi că, potrivit datelor de la staţia de transfer, cantitatea predată de acesta ar fi fost în realitate de peste 26.800 de tone.

Primarul susţinea atunci că operatorul va trebui să justifice diferenţa şi că din acest motiv s-a refuzat plata unor facturi şi s-au făcut notificările şi că municipalitatea nu va ceda şantajului.

În notificarea transmisă, în ianuarie, Primăriei Târgu Mureş, operatorul arăta că datoria municipalităţii se ridică la peste 18,9 milioane de lei şi că nu a fost pusă în aplicare o hotărâre a Consiliului Local din luna decembrie 2020, prin care a fost aprobată suma de 15 milioane de lei pentru serviciile de salubritate. (Foto: Deșeuri / G4Media.ro)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Pe de alta parte primaria a facut alta manarie: a trecut cheltuielile de ridicare a gunoiului de pe asociatii de locatari (platibil lunar pe numar de persoane la consum) pe incasari direct in bugetul primariei (platibil intr-o transa ca impozit). Mai mult, nu au preluat numarul de locatari din apartamente, ci au pus din oficiu 3 persoane pe fiecare proprietar. Unde sunt 2 coproprietari acestia s-au trezit ca au de platit ridicarea gunoiului pentru 6 persoane. Bineinteles tariful s-a marit de la 9,xx lei la 11,yy lei, astfel incat o familie s-a trezit in plus la impozit cu 429 lei. (coproprietarii cu 858 lei). Bineinteles nu s-a comunicat nimic publicului, primarul fiind mai ocupat cu vizitele la Budapesta, si apoi vestea a explodat pe FB. Cine doreste sa modifice are posibilitatea sa depuna o declaratie pe proprie raspundere cu numarul de persoane pe fiecare apartament. Aglomeratie la ghisee, plin de pensionari peste tot, pana a aparut posibilitatea sa depui cererea online. Ma rog, pentru cine stie sau are un nepot care se stie la calculatoare.
    Tragand linie, nu e prea legal ce se intampla: ti se iau bani in avans pentru un serviciu neexecutat si la o valoare care inca nu a fost negociata. Oricum, noul primar Soos numai treaba nu face, in schimb nu poti zice nimic de el ca sar 10 unguri sa-l apere, pe principiul „da ala de inainte ce a facut” (aka ba pe-a matii).
    PS Targu Mures e un patinoar continuu, nu s-a aruncat/curatat nimic la fiecare ninsoare. Si au fost doar 2.

    • Zorca,
      Primarul Soos a obținut peste 50% din voturi din primul tur așa că, chiar dacă românii ar fi propus doar un singur candidat le-ar fi fost imposibil să câștige.

    • Am fost in Tg Mureș în vara. Arata că în 1990. Primarul a fost o catastrofa. Nu știu de asta nou, nu mă interesează etnia dar de văzut se va vedea peste un an dacă e ceva de capul lui. Nu cred că e vreun primar care sa fi schimbat ceva atât de repede.

  2. Aveti ce ati votat! Nu va placut ciuma rosie, luati cu mult mustar :)) daca inainte era doar scump, acum va fi si scump si prost :)) foarte bine va fac!

    • Mai jenica, daca nu stii nu te baga ca musca la kkt. In Targu Mures votul a fost intotdeauna etnic. Pana acum nu le-a iesit, primarul Florea, prin origine era undeva la mijloc (ȚLM). Romanii ca de obicei nu au fost in stare sa propuna un candidat unic, foarte probabil ca n-au fost lasati de la partid de la centru, de prosti ca tine. Asa a iesit maghiarul, la care prima actiune a fost sa-si angajeze 6 consilieri, un city manager, o statuie noua, vizita la Budapesta, etc. Nu tu contract de gunoi, nu tu deszapezire, nimic.
      Cand va aud pe astia ca tine, mai ca-mi vine sa cer si eu autonomie. Pe voi numai sa vina banul din provincie va intereseaza.

  3. A mai avut tg mures primar ungur si nu a facut nimic
    Tot asa o sa fie si asta….puturoasa specie