
Tanczos Barna: Președintele a cerut în mod insistent să căutăm o soluţie pentru a nu creşte TVA/Au fost multe alternative pe masă, din diverse motive nu au fost acceptate
Vicepremierul Tanczos Barna, fost ministru al Finanţelor Publice, afirmă că preşedintele Nicuşor Dan a insistat ca taxa pe valoarea adăugată (TVA) să nu fie majorată, aşa cum a promis în campania electorală, însă, deşi în discuţiile avute în cadrul coaliţiei de guvernare au fost propuse mai multe alternative la majorarea TVA, acestea nu au fost acceptate, transmite News.ro.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
„Să ştiţi că domnul preşedinte Nicuşor Dan a insistat, chiar a cerut în mod insistent să căutăm o soluţie noi, coaliţia, pentru a nu creşte TVA-ul. Şi timp de două săptămâni, la Cotroceni, eu am fost cel care a mediat discuţia dintre cele patru partide în calitate de ministru interimar la Finanţe şi am adus foarte multe variante alternative pe care le-am pus pe masă. Dar din diverse motive nu au fost acceptate”, a declarat Tanczos Barna în emisiunea Insider Politic difuzată sâmbătă de Prima Tv.
Fostul deţinător al portofoliului Finanţelor Publice a arătat că, printre alternativele propuse s-au numărat introducerea cotei progresive de impozitare, dar şi diverse scheme de finanţare şi „soluţii pentru a aduce în mod corect bani la stat din partea celor care, de exemplu, astăzi nu plătesc sau nu contribuie”.
Tanczos Barna susţine că „sunt foarte mulţi” cei care nu contribuie la bugetul de stat şi că în fiecare domeniu există excepţii.
„Sunt excepţii şi în ceea ce priveşte plata impozitului pe profit, deci sunt cheltuieli deductibile care poate ar trebui atacate şi vin următoarele pachete care vor viza aceste lucruri. Sunt şi la TVA, au fost excepţiile acelea de trei nivele de impozitare, sunt şi în zona asigurărilor de sănătate. Am discutat foarte mult. Cel mai important lucru în momentul de faţă este să avem un sistem echitabil şi noi, UDMR-ul, asta am cerut de fiecare dată: să găsim echilibrul între nevoia de finanţare, capacitatea fiecăruia de a duce povara şi de a plăti taxe şi impozite şi o reţinere maximă din partea statului în momentul în care face plăţi. Adică acest echilibru, dacă este stricat, cum s-a întâmplat acum 2 ani, acum 3 ani sau anul trecut, ajungem la 9,3% deficit”, a adăugat viceprim-ministrul.
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.