G4Media.ro

Tánczos Barna a inaugurat un baraj ale cărui lucrări au început în…

sursa foto: Facebook/ Apele Române

Tánczos Barna a inaugurat un baraj ale cărui lucrări au început în urmă cu 36 de ani: ”În ultimii doi ani, Guvernul a alocat 34 milioane de lei pentru finalizarea lui”

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a declarat, joi, la Hunedoara, că anul trecut şi anul acesta, Guvernul a alocat 34 milioane de lei pentru finalizarea unei lucrări de construire a unui baraj care a început în urmă cu 36 de ani. Este vorba despre barajului Mihăileni, de pe râul Crişul Alb.

Tánczos Barna a declarat că anul trecut şi în acest an, au fost alocaţi banii necesari pentru finalizarea lucrărilor de construire a barajului Mihăileni de pe râul Crişul Alb.

”Aici ani de zile au fost încercări de finalizare a acestei lucrări. Anul trecut şi anul acesta am alocat peste 34 milioane de lei pentru finalizarea barajului. Este o lucrare extrem de importantă pentru că protejează sute, mii de case şi protejează localităţile din aval de inundaţii. Protejăm loalităţi, protejăm bunuri, case care de fiecare dată când erau acesteinundaţii, viituri, erau în pericol. Anul trecut am avut o situaţiecând parţial am putut săfolosim aceatsă lucrare ca să protejăm casele din aval”, a declarat Tánczos Barna.

Ministrul Mediului a precizat că lucrările au durat 36 de ani, iar după recepţionare mai sunt unele lucruri procedurale de terminat.

”După 36 de ani de la pornire, putem să spunem că acets baraj se recepţionează. După recepţionare mai sunt lucrări procedurale de terminat. Avem de finalizat procesul de expropriere pentru a avea toată suprafaţa disponibilă pentru a inunda această vale parţial şi de a folosi la capacitate maximă barajul, 10 milioane mc. Avem de finalizat lucrări pe devierea drumului naţional, trebuie să deviem linia de electricitate de are tensiune. Putem să spunem că am terminat o lucrare începută în anii 80”, a declarat Tánczos Barna.

Barajul şi lacul de acumulare de la Mihăileni, aflat la aproximativ 15 kilometri de municipiul Brad, la limita judeţelor Hunedoara şi Alba, se află în construcţie din anul 1987, iar potrivit proiectului iniţial, lucrările ar fi trebuit să fie finalizate în cinci ani. În anii ’90, după ce a fost realizată circa 60 la sută din lucrare, lucrările au stagnat, iar acumularea Mihăileni a rămas în conservare. Lucrările au fost reluate în 2021.

sursa: News.ro, sursa foto: Facebook/ Apele Române

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. 36 de… ANI!!!!! Statul Român nu-i normal la capul lui!

    • Investitie inceputa pe timpul lui Ceascu. A venit Revolutia, si de atunci a fost oprita. Nu-i de parca sta in constructie de 36 de ani.

      E una din multele investitii ramase in limbo dupa schimbarea regimului.

    • probabil ca „magnetii” nu au putut sparge betonul ca sa scoata fierul, altfel n-ar mai fi existat nici mama lui de baraj in 3-4 ani.
      dar, privind mai departe, oare cate case au fost construite cu banii investiti in 35 de ani in acest baraj? si mai ales, oare ale cui?
      stiu, prezumtii, prezumtii. dar, totusi…

  2. Penalism feroce! Instanta a oprit lucrarile la barajul ilegal, si putinistul se lauda ca l-a terminat. Daca nici asta nu infunda temnita …

  3. Serviciile și Armata colcăie de filoruși.

  4. Ok au facut barajul, bani investiti, distrugeri in mediu, ce nu am aflat este care e beneficiul lui, ce probuce si cat?