G4Media.ro

SURSE: Ministrul Transporturilor a fost audiat la DNA în dosarul angajării fictive…

SURSE: Ministrul Transporturilor a fost audiat la DNA în dosarul angajării fictive la Aeroportul Otopeni a fostei consiliere a lui Liviu Dragnea

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a fost audiat luni ca martor la DNA într-un dosar privind angajarea fictivă la Compania Aeroporturi București a Cristinei Elena Neamțu, fostă consilieră a lui Liviu Dragnea la Ministerul Dezvoltării, au declarat pentru G4Media.ro surse politice. Răzvan Cuc, care a refuzat și luni să spună în ce dosar a fost audiat, nu a răspuns la apelurile și mesajele G4Media.ro.

Totuși, ministrul Cuc a spus ieri într-o declarație la Parlament că a fost audiat ca martor într-un dosar care privește fapte din perioada în care el era secretar de stat, iar la baza dosarului a stat un denunț.

Potrivit informațiilor G4Media.ro, dosarul a fost constituit la DNA în urma denunțului depus de Sorinel Ciobanu, directorul de la acel moment al Companiei de Aeroporturi.

Foto: Cristina Elena Neamțu

Mai mult: Cristina Elena Neamțu a fost angajată la Aeroporturi București din octombrie 2015 și a stat în perioada de probă până în ianuarie 2016, după care a fost angajată definitiv. Or, Răzvan Cuc a fost numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor (acționarul majoritar al Companiei Aeroporturi București) în octombrie 2015 și a stat în funcție până în mai 2016.

G4Media.ro a publicat în martie 2018 informații dintr-un raport al corpului de control al ministrului Transporturilor potrivit cărora fosta consilieră a lui Liviu Dragnea, Cristina Elena Neamţu, a fost angajată în două rânduri la Compania Națională Aeroporturi București, de unde a încasat în total aproximativ 43.000 de lei pentru circa 1400 de ore pontate ca lucrate, adică aproximativ 9 luni, dar de fiecare dată a stat în clădirea companiei mai puțin de o oră. Raportul acuză angajații Companiei Aeroporturi că au falsificat documentele de prezență, fapte care, potrivit documentului, “pot întruni elementele constitutive ale unei infracțiuni”.

Raportul a fost întocmit de Bogdan Cosmin Ștefan, la vremea respectivă secretar de stat la ministerul Transporturilor și fost șef al corpului de control al ministrului Felix Stroe, care a propus să fie sesizat inclusiv DNA.

Abonată la sinecuri de partid. Cristina Neamţu lucra în 2018 la secretariatul general al PSD, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid. Pe Neamţu o găsim din 2013 până în 2015 la Ministerul Dezvoltării, în funcția de consilier al ministrului Dragnea. I-a stat alături practic pe toată durata mandatului (21 decembrie 2012 – 17 decembrie 2014)

Ultima declarație de avere a Cristinei Neamţu disponibilă pe portalul ANI este din mai 2015. Consiliera lui Dragnea raportează că în 2014 a încasat venituri din salarii de la MDRAP (consilier ministru) in valoare de 42810 lei anual, de la PSD (consilier) a luat suma de 24036 lei anual, de la Parlamentul European – grup PSD (consilier) suma de 26400 lei anual și de la APPS (consilier juridic) suma de 22494 lei anual. Asta înseamnă aproximativ 165.000 de lei pe an, deci cam 14.000 de lei lunar.

În 2013, pe Cristina Neamţu o găsim deja consilier la cabinetul ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Pentru anul fiscal 2012 a raportat un venit anual de la 8689 de lei încasat de la RAAPPS (consilier juridic) și 26.391 de lei pe an (consilier parlamentar), aici sursa venitului fiind indicată “Catalin Ivan – reprezentant Delegația Social Democrată în Parlamentul European.

Va prezentăm mai jos extrase din raportul corpului de control al ministrului transporturilor, transmis fostului ministru Felix Stroe în octombrie 2017.

“Neamțu Cristina Elena a fost angajată din 06.10.2015. În perioada de probă, respectiv 06.10.2015 – 04.01.2016, “conform raportului de acces în sistemul de securitate, Neamțu Cristina Elena a figurat, ca fiind persoană la sediul CNAB SĂ, cu un număr total de 56 de minute (aproximativ 1 oră).

Din analiza foilor colective de prezență aferente perioadei 06.10.2015 – 04.01.2016, a rezultat faptul că Neamțu Cristina Elena figurează cu un număr de 432 de ore lucrate.

Deși Neamțu Cristina Elena a fost prezentă la sediul CNAB SA, în intervalul 06.10.2015 – 04.01.2016 mai puțin de o oră, totuși în fișele colective de prezentă a fost menționat, pentru aceeași perioadă, un număr de 432 de ore lucrate.

Menționăm faptul că, în condicile de prezența ale Serviciului relații externe din perioada 06.10.2015 – 04.01.2016, în baza cărora au fost întocmite fișele colective de prezența, au fost înscrise semnături indescifrabile la rubricile numelui angajatului Neamțu Cristina Elena. (…)

Astfel, pentru perioada octombrie 2015 – decembrie 2015, Neamțu Cristina Elena a încasat suma de 16.306 lei aferentă unui număr de 432 de ore lucrate, din care suma de 1.934 lei pentru transportul la și de la locul de muncă și suma de 499 lei reprezentând contravaloarea tichetelor de masă acordate.

În concluzie, deși Neamțu Cristina Elena a fost prezentă efectiv la locul de muncă mai puțin de o oră în perioada 06.10.2015 – 04.01.2016 (perioada considerată de probă) a încasat suma de 16.306 lei, sumă care i s-ar fi cuvenit în situația prestării activității care ar fi implicat prezența la sediul companiei și respectarea întocmai a programului de lucru pentru perioada octombrie 2015 – decembrie 2015”

“conform raportului de acces în sistemul de securitate, Neamțu Cristina Elena a figurat, ca fiind persoană la sediul CNAB SĂ, cu un număr total de 56 de minute (aproximativ 1 oră).

Foto: Ministrul Răzvan Cuc, în dreapta imaginii (Contul personal de Facebook)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. draknea mai tare ca base
    base doar cu udrea, draknea si cu carmen dan, si cu dancila, si cu irinuca fata buna, si cu asta fictiva, si cu ailalata de la SRI pe vremea lui ponta … asta e mai periculos decat borcea

  2. Oare când va ajunge aceasta scursura numita Dragneev la puscarie? Nici daca va comite un omor, Jutita nu pare in stare sa-l condamne definitiv.

  3. Dragnea e un darnic cu banii statului roman. Atata timp cat nu e din buzunarul lui Dragnea….
    Condamnata sa dea toti banii inapoi…

  4. Caz similar cu ginerele lui Miron Mitrea, Matei ( cred ) Paun, angajat tot la aeropotul otopeni, la marketing, prin 2009/2010. Venea cand vroia la birou, pleca cand vroia, facea ce vroia, numai lucru nu. Si sunt destule cazuri in care pilele de partid dadeau doar in ziua de salar pe la birou

    • E o practică uzuala în toată țara, din păcate. In instituțiile de stat sunt angajati fictiv tot felul de incompetenți.

  5. Mafiotul-mafioților sau hoțul- hoților ( cum zicea un consătean de-al lui)
    Nachos e mic copil, cred că trebuie făcut studiu de caz după acest individ malefic…studiu de caz în lupta anticorupție, probabil ei in psihiatrie…
    Fiu de milițian, parvenit încet-încet prin afaceri de duzină cu furt minuscul la birt, apoi trecut la furt mai mare prin sifonare și absorbție proprietăți de stat ( ferme) și particulare ( pământurile sătenilor).
    Acapararea a tot ce mișcă într-un județ, apoi trecut la nivel național
    Individul asta nu o sa recunoască niciodată că a făcut ceva ilegal, nu o sa își dea demisia ( probabil nici la pușcărie nu va merge, chiar daca va fi condamnat…). Este prea implicat și a scăpat de sub control orice urma de rațiune
    Acest individ deja crede că a luat Romania pe persoană fizică, a construit nu un grup Infracțional, ci o adevărată mafie!
    Probabil că legile țării trebuie schimbate după el- analizat tot ce a făcut și împiedicat să se mai întâmple așa ceva!!!
    Acest individ malefic este exemplul suprem al corupției din România! Te uiți la ce a făcut borfașule asta și nu te mai miri de ce țara asta a ajuns in halul asta după 30 ani in care avea toate condițiile să devină una dintre cele mai bogate, mai dezvoltate și mai respectate tari din Europa!

  6. Proba a fost „una scurta”
    Dar plina de continut