G4Media.ro

SUA restabilesc principiul “neutralității internetului”, care fusese anulat de administrația Trump

pixabay.com

SUA restabilesc principiul “neutralității internetului”, care fusese anulat de administrația Trump

Agenția federală pentru Comunicații (FCC) a decis joi să restabilească principiul „neutralității internetului”, care garantează accesul egal la internet și pe care administrația Trump îl anulase, transmite BFM TV.

FCC a votat, cu trei voturi pentru și două împotrivă, pentru a restabili o reglementare adoptată în 2015, sub Barack Obama, care împiedică furnizorii de servicii de internet (ISP) să moduleze viteza de internet în funcție de conținutul care trece prin rețelele lor.

„Această agenție, principala autoritate națională în domeniul comunicațiilor, consideră că fiecare consumator merită un acces rapid, deschis și echitabil la internet”, a declarat președintele FCC, Jessica Rosenworcel, înainte de vot.

„Aceste reguli de neutralitate a rețelei asigură că puteți merge unde doriți și face ceea ce doriți online fără ca furnizorul dvs. de bandă largă să facă alegeri în locul dvs.”, a adăugat ea.

„Ele clarifică faptul că furnizorul dvs. de servicii de internet nu ar trebui să aibă dreptul de a bloca site-uri web, de a încetini serviciile sau de a cenzura conținutul online.”

În 2017, sub administrația lui Donald Trump, FCC s-a pronunțat în favoarea eliminării acestui principiu, argumentând că acesta dăuna investițiilor în telecomunicații în rețelele de internet ultrarapid.

Însă multe state și majoritatea marilor platforme digitale se opun acestui internet “cu “două viteze” și apără accesul egal.

California a reacționat prin adoptarea propriei sale legi de garantare a neutralității rețelei, pe care a trebuit apoi să o apere în justiție.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Ar trebui interzisa si pre-instalarea unor aplicatii pe telefoanele mobile (gen feisbuc) pentru care furnizorii de telefonie nu taxeaa traficul de net.