G4Media.ro

SUA: Primele cecuri în valoare de câte 1400 de dolari ajung, în…

Foto: Pexels.com

SUA: Primele cecuri în valoare de câte 1400 de dolari ajung, în acest weekend, la cetățenii ale căror venituri anuale sunt mai mici de 75.000 de dolari/persoană

Americanii ar urma să primească în acest week-end primele cecuri şi viramente în valoare de 1.400 de dolari/persoană prevăzute în pachetul de stimulare de 1.900 miliarde de dolari ratificat joi de preşedintele Joe Biden, conform unui anunţ al administraţiei americane făcut vineri, relatează Agerpres, citând AFP.

Primele plăţi vor fi făcute prin virament,”unii destinatari vor începe să le primească începând cu acest week-end, iar alţii săptămâna viitoare”, au anunţat Departamentul Trezoreriei şi administraţia fiscală în comunicate de presă.

Numărul exact al beneficiarilor nu a fost specificat, dar suma totală ar putea ajunge la aproximativ 400 de miliarde de dolari.

Milioane de americani, ale căror venituri anuale sunt mai mici de 75.000 de dolari/persoană sau 150.000 de dolari/cuplu căsătorit, vor primi un cec în valoare de 1.400 de dolari, fie adult sau copil.

Valoarea ajutorului financiar va scădea treptat până la venituri de 80.000 de dolari/persoană şi 160.000 de dolari/cuplu.

Aceste criterii sunt mai restrictive faţă de planul prezentat iniţial de preşedintele Joe Biden. Numele preşedintelui nu va apărea pe cecuri, aşa cum s-a întâmplat în cazul predecesorului său, Donald Trump.

Pentru a face faţă crizei provocate de pandemia de COVID-19, în aprilie 2020 familiile americane au primit cecuri în valoare de 1.200 de dolari/adult şi 500 de dolari/copil, în temeiul Cares Act şi în valoare de 600 de dolari/persoană la început lunii ianuarie 2021 ca parte a celui de-al doilea plan de relansare.

Pachetul de stimulare al preşedintelui Biden, în valoare totală de 1.900 miliarde de dolari, a fost adoptat definitiv miercuri în Congres, în pofida opoziţiei republicanilor, şi semnat joi de preşedintele SUA.

Potrivit Casei Albe, acest plan vizează crearea a peste şapte milioane de noi locuri de muncă în acest an, asistenţă medicală mai accesibilă, sprijin pentru vaccinare, dar şi reducerea la jumătate a sărăciei în rândul copiilor.

Sursa Foto: pexels

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

  1. Ce prostie comunista.
    Si cum s-a stabilit pragul asta de 75000 $ /persoana ???
    Nu era mai bine daca dadea la cei cu adevarat afectati si cu venituri mici?

    • Da, mare „prostie”! Tztztztz, cum poate sa faca asa ceva? Știe m Mircea, de pe G4 ca nu au făcut bine analiza, i auziti, ba, casa albă! Ăia care au votat cu Trump, o sa ia banii, da’ mai in scârbă, așa 😆

    • Bai trol rusesc, America este cea mai bogata tara din lume, isi poate permite sa dea la cat mai multi americani ca infuzie de capital in economie.
      Daca Rusia si China nu fac acelasi lucru este pentru ca bugetul tarii acolo apartine conducatorului suprem si nu poporului.

    • Astia traiesc( bine)pe spinarea tuturor, datorita inflatiei. Lasa, ca au si saracii de la noi 30 euro pe luna

    • Inteleg ca PSD i-a invatat pe unii romani sa traiasca din ajutoare sociale (pomeni) , dar o societate prospera nu se construieste asa, ci pe munca. Cetatenii SUA muncesc f.mult, si au de multe ori vacante de 2 saptamini pe an.

      Un venit de 75000$/persoana in plina pandemie este f.bun, inseamna ca adultii din familia aia inca muncesc, nu si-au pierdut serviciul. Ce faci cu venitul de 80000$/persona/an si cu cele usor deasupra lui? Cu ce au gresit oamenii aia, ca muncesc???

      Asta nu e infuzie in economie, ci exact cum remarca unii, tiparire de bani, si impartire otova in mod comunist.

      In majoritatea statelor dezvoltate se dau ajutoare de pandemie celor care dovedesc ca nu pot lucra din cauza pandemiei.

  2. Încetul cu incetul statul asistential se instalează în tara tuturor posibilităților.

    • Oamenii aia muncesc, majoritatea! Doar că pentru standardele americane sunt considerați sărăcuți! 75000 $ înseamnă cam 300000 lei/an și implicit vreo 25000 lei/lună. Compară asta cu minimul din România și cu ajutorul acordat de autoritățile române…

    • Sa vezi ce or munci de acum incolo, cand stiu ca diferenta pana la 75k le o da uncle Sam. Este o forma de comunism mascat chestia aia. Cu aia care au peste 75k ce faci? Le iei diferenta?

    • Nu asa se face comparatia Raducule.
      Stiu ca multor romani li se invirt ochii in cap la cifrele astea (multi dintre ei chiar cred in prostiile de genul „preturile la noi sint la fel c-n vest”), doar ca nu-i asa. D-aia exista comparatiile in PPP (putere de cumparare).
      La 75000$/an un american poate avea probleme financiare dupa epidemia asta.

  3. A pornit tiparnița de verzișori.

  4. Sa inteleg ca statul american nu sufera de inflatie?
    https://www.economicshelp.org/blog/145181/inflation/who-are-the-winners-and-losers-from-inflation/
    Daca muncesti din greu sa cumperi ceva cu banii tai si nu te duci la banca pierzi pentru ca astia provoaca inflatie prin tiparit de hartie igienica.
    Daca te duci la banca x faci datorii pe care nu le vei putea plati in veci statul te ajuta sa platesti mai usor prin devalorizarea dolarului economisit de ala muncitor.
    Statul ajutor mascat pentru sistemul bancar privat din buzunarul fraierului care munceste cinstit nu fura ca bancile cu legea in spate.
    Deh ei au lobby nu trafic de influenta.

  5. $75,000 before tax, mă gândesc

  6. Hai cohorta USRSS! Hai sariti, indignati-va! Stim deja ce contine placa: asistati, putori imputite, mana intinsa, nenorociti, unii platesc ajutorul lenesilor, jeguri nenorocite etc.
    Sau aveti interdictie la americani?
    Silentio stampa ca inca nu si-a luat Chiorul viza de State si v-a dat ordin de liniste?

    • Bani nu cresc in pom.
      Se tiparesc adica devalorizare/inflatie.
      Ce luai azi cu 10 lei maine iei cu 100 ca are tot taranu bani de Bimiviu.
      De fiecare data cand deficitu se acopera din surse bancare pierde cel care a muncit/economisit si a platit si impozite corect.
      Si pentru ce e deficit pentru pensii speciale bonusuri discutabile si contracte cu dedicatie sau servicii speciale pentru servit si aparat specialii din ro.
      Adica suntem un fel de Egipt cu un gard vopsit mai frumos si fara executii in piata publica.
      Justitie ioc/sanatate ioc/viitor pentru cine nu are o recomandare ioc.
      Ghinion sa citez un clasic in viata.

  7. Felicitari dle Biden!
    Este un pas experimental din ceea ce azi se numeste UBI (Universal Basic input) si care in opinia mea este o consecinta a aplicarii constiente sau nu, a postulatelor propuse de mine pentru A treia Cale de Dezvoltare Socio-Economica a Umanitatii (Calea lui Thomas Paine)
    Desigur ca daca nu se inteleg si nu se aplica postulatele propuse se ajunge in inflatie cum spune cel de deasupra. Este un gest economic constient si nu un act de pomana caritabila. Este vorba de fapt despre un drept economic subsumat dreptului la viata si libertate.

  8. Erata: UBI = Universal Basic Income