
SUA nu mai recomandă vaccinarea copiilor şi a femeilor însărcinate împotriva COVID-19 / În timpul pandemiei de COVID-19, în SUA s-au înregistrat peste 1,2 milioane de decese
Statele Unite au restrâns condiţiile de acces la vaccinurile anti-COVID-19 şi nu le mai recomandă de acum înainte pentru copii şi femei însărcinate, a anunţat marţi Secretarul american al Sănătăţii, Robert Kennedy Jr., care a declarat că este vorba despre o decizie „de bun simţ”, informează AFP, transmite Agerpres.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
„Sunt foarte bucuros să anunţ că, începând de astăzi, vaccinul împotriva COVID-19 pentru copiii şi femeile însărcinate care au o stare bună de sănătate a fost retras din calendarul vaccinărilor recomandate de CDC (Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor – n.red.)”, a declarat politicianul american, un sceptic notoriu faţă de vaccinare, prin intermediul unui mesaj video distribuit pe reţeaua de socializare X.
Anunţul său urmează celui făcut săptămâna trecută de Agenţia pentru alimente şi medicamente (FDA) din Statele Unite. Reprezentanţii FDA au transmis că această agenţie nu va mai recomanda vaccinarea anti-COVID-19 decât pentru persoanele cu vârste de peste 65 de ani sau pentru cele cu vârste cuprinse între şase luni şi 64 de ani care prezintă cel puţin un factor de risc pentru a dezvolta o formă gravă a bolii.
Această schimbare de politică ar trebui să permită alinierea directivelor americane cu cele ale altor mari ţări dezvoltate, inclusiv din Uniunea Europeană, au precizat reprezentanţii FDA.
Ea intervine în contextul în care Robert Kennedy Jr. încearcă să reformeze politica de vaccinare din Statele Unite.
Reprezentanţii FDA au anunţat săptămâna trecută că Statele Unite le vor cere companiilor farmaceutice să realizeze studii clinice asupra beneficiilor vaccinurilor pentru persoanele sănătoase cu vârste sub 65 de ani.
Obiectivul va fi acela de a determina, spun ei, beneficiile şi riscurile vaccinării anuale împotriva COVID-19 la persoanele care nu fac parte din grupele de risc.
Această politică stârneşte însă îngrijorare în rândul mai multor experţi.
Paul Offit, un medic pediatru american şi specialist în vaccinuri, a avertizat că această schimbare ar putea restrânge accesul la vaccinurile de rapel pentru persoanele care au încă nevoie de ele, în special în cadrul sistemului de sănătate privat din Statele Unite, unde asiguratorii pot refuza acoperirea costurilor lor.
Secretarul Sănătăţii din Statele Unite este acuzat că a alimentat neîncrederea americanilor faţă de vaccinare, distribuind în numeroase ocazii informaţii false pe reţelele de socializare cu privire la vaccinurile dezvoltate împotriva COVID-19 şi împotriva rujeolei.
În timpul pandemiei de coronavirus, Robert Kennedy Jr. a declarat că vaccinurile anti-COVID-19 erau „cele mai mortale seruri fabricate vreodată” şi a sugerat că virusul SARS-CoV-2 a fost „ţintit etnic” pentru a afecta persoanele de culoare şi persoanele albe, cruţându-i „pe aşkenazi şi pe chinezi”.
SUA este ţara care a plătit cel mai greu tribut în timpul pandemiei de COVID-19, înregistrând peste 1,2 milioane de decese, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
3 comentarii