G4Media.ro

STUDIU UNICEF Fiecare al patrulea copil din Germania este nemulţumit de viaţa…

sursa foto: Pexels

STUDIU UNICEF Fiecare al patrulea copil din Germania este nemulţumit de viaţa lui

Pentru situaţia de viaţă a copiilor coronavirusul se manifestă “asemenea unui punct social de cotitură”, consemnează un recent studiu Unicef. Cu probleme se confruntă adesea chiar şi copiii din statele cu o situaţie socială mai bună. În această privinţă Germania se află pe undeva la mijloc.

Potrivit studiului Unicef menţionat, copiii din Germania sunt mai puţin mulţumiţi de viaţa lor decât cei din alte state industriale. Potrivit unei anchete reprezentative date joi publicităţii, doar 75% dintre fetele şi băieţii din Germania sunt foarte mulţumiţi de viaţa lor. În Olanda sunt 90%, în Elveţia 82%, iar în Franţa 80%.

Procentul cel mai scăzut a fost înregistrat în Turcia – 53% – urmată de Japonia şi Marea Britanie. Un purtător de cuvânt al Unicef, Rudi Tarneden, a afirmat la Köln că “procentul de 75% constituie pe de o parte o valoare bună, dar pe de altă parte putem afirma şi contrariul spunând că fiecare al patrulea copil este foarte nemulţumit. Or, acest lucru nu este chiar atât de bun la nivel internaţional.” Un rol joacă aici şi faptul că părinţii multor copii germani sunt mai îngrijoraţi decât cei din alte ţări: “când adulţii manifestă mai puţină încredere, acest lucru se oglindeşte în atitudinea copiilor.”

Este de relevat că în Germania doar 72% dintre fete şi băieţi afirmă că le vine uşor să-şi facă prieteni. În România 83% spun acelasi lucru.

Pentru întocmirea studiului din partea centrului de cercetări  “Innocenti” din Florenţa s-a comparat starea de mulţumire a copiilor din 41 de ţări ai OECD şi UE. Criteriile au fost sănătatea mentală şi corporală, respectiv competenţele sociale şi intelectuale. Rezultatele cele mai bune s-au obţinut în cazul copiilor din Olanda, Danemarca, Norvegia, Elveţia şi Finlanda. Germania s-a situat pe locul 14, iar statele cu rezultatele cele mai proaste au fost Chile, Bulgaria şi Statele Unite.

În opinia Unicef povara generată de pandemia de coronavirus este enormă din multe privinţe. Sănătatea mentală şi corporală a multor copii au fost puse în pericol mai ales de perioadele lungi în care şcolile au fost închise.

Sursa: Die Welt / Traducerea: Imola Stănescu (Rador)

Sursa foto: pexels.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. A tine copiii inchisi in casa este o crima de care se fac vinovati epidemiologii medicali, matematicienii modelisti oportunisti gen Ferguson de la Imperial, si politicienii „trebuie sa aratam ca facem ceva”. Efectele sunt extraordinar de mari si daunatoare si la nivelul sistemului imunitar, si la nivel fizic-metabolic-locomotor, si la nivel psihologic, si la nivel scolar, si la nivel cultural (pentru acum referinta lor este ca nu conteaza ce faci sa te dezvolti in viata, nu conteaza ce proiect ai si cat ai muncit pentru el, vine statul si te imprizoneaza in cas, si pe tine si pe parinti si pe toata lumea, si lista poate continua.

  2. Iiiiiiioooooooaaaaannnn
    Și am tras apa.