G4Media.ro

STUDIU Sentimentele de singurătate afectează în mod direct alimentația femeilor / „Cercul…

sursa foto: Unsplash

STUDIU Sentimentele de singurătate afectează în mod direct alimentația femeilor / „Cercul vicios” al sănătății mintale și dietelor nesănătoase

Un nou studiu al UCLA Health a descoperit că femeile care se simt singure au manifestat activitate în regiunile creierului asociate cu pofta și motivația de a mânca, în special atunci când li s-au arătat imagini cu alimente bogate în calorii, cum ar fi mâncărurile dulci. scrie Neuroscience News.

Arpana Gupta, doctor, cercetător și co-director al UCLA Goodman-Luskin Microbiome Center, a dorit să cerceteze impactul negativ al singurătății, mai ales în condițiile în care oamenii continuă să lucreze la distanță după pandemia COVID-19, și modul în care creierul interacționează cu izolarea socială, obiceiurile alimentare și sănătatea mintală.

Cercetarea a constatat că femeile care se simt singure prezintă o activare cerebrală crescută în zonele legate de pofta de mâncare atunci când sunt expuse la imagini cu alimente zaharoase, alături de o scădere a autocontrolului față de alimentație.

Aceste constatări subliniază interacțiunea complexă dintre singurătate, sănătatea mintală și obiceiurile alimentare, sugerând că recunoașterea și abordarea sentimentelor de singurătate ar putea fi esențială pentru a rupe ciclul de alimentație proastă și rezultatele sănătății mintale.

Deși s-a stabilit că obezitatea este legată de depresie și anxietate și că mâncatul în exces este considerat un mecanism de adaptare la singurătate, Gupta a vrut să observe căile cerebrale asociate cu aceste sentimente și comportamente.

Pentru a ieși din acest cerc vicios, soluțiile depind de fiecare persoană în parte, dar primii pași ar trebui să fie abordarea sentimentului de singurătate sau adoptarea unei diete diferite.

„Cercetarea modului în care creierul procesează singurătatea și a modului în care aceasta este legată de obezitate și de rezultatele în materie de sănătate nu a mai fost făcută”, a declarat Gupta, autorul principal al lucrării, care este publicată în JAMA Network Open.

„În loc să iei acel aliment care creează dependență, dulce, cu multe calorii, de care ai poftă, poate că ar trebui să încerci să alegi alimente sănătoase”, a recomandat Gupta.

Viitoarele cercetări ale lui Gupta se vor concentra pe examinarea altor markeri biologici, cum ar fi metaboliții, microbiomul și semnăturile inflamatorii asociate cu singurătatea.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...