G4Media.ro

Studiu IRES Accesul copiilor la educația online: Numărul elevilor care nu au…

Foto: IRES

Studiu IRES Accesul copiilor la educația online: Numărul elevilor care nu au acces sau au acces limitat la laptop, tabletă, desktop e de peste 900.000, de 3,6 ori mai mare decât evaluarea Ministerului Educației

“32% dintre copiii înscriși în învățământul preuniversitar nu au acces individual exclusiv la un dispozitiv funcțional (desktop, laptop, tabletă), ceea ce face ca prezența elevilor la orele organizate online să fie parțială sau deloc. Ținând cont de numărul elevilor înscriși în învățământul preuniversitar, anul școlar 2019-2020 (2.824.594), numărul efectiv al copiilor care nu au acces sau au acces limitat la un dispozitiv pentru a participa la educație online este de fapt de 903.870 elevi, de 3,6 ori mai mare decât evaluarea MEC”, avertizează Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES), în studiul lansat în această dimineață.

Sondajul a fost realizat în perioada 27 – 30 aprilie 2020 și a avut ca obiectiv să afle modul în care copiii din România au acces la educație online și la infrastructura necesară, dar a evaluat și modul în care părinții percep toate aceste schimbări și cum fac față acestor provocări. Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1.319 părinți cu copii între 0 și 19 ani, 1.060 dintre aceștia având cel puțin un copil înscris la școală, se arată într-un comunicat remis Edupedu.ro.

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Demisia .

  2. anisie nu stie ce face, multi elevi n-au curent electric

  3. Ungaria in circa 2 saptamani a pust la punct un sistem de educatie online perfect functional si eficient.
    La noi de ce nu se poate?

  4. SUNT ȘI MULTI CARE AU DE TOATE, DAR NU PARTICIPĂ LA LECȚII.STIU CĂ PROFESORII TREBUIE SĂ LE INCHEIE ORICUM SITUAȚIA ȘCOLARĂ ȘI SA-I TREACĂ CLASA.
    VOR SI DIPLOMA DE BAC, TOT FARA EXAMENE, UNII NU AR LUA BACUL NICIODATA, DAR VOR SĂ PROFITE DE ACEASTĂ SITUAȘIE , EI SI PĂRINȚII CARE FAC PRESIUNI PENTRU ASTA.ALȚII INVAȚĂ, IAR UNII VOR SĂ PROFITE DE PANDEMIE.PÂNĂ LA BAC O SA DISPARA PANDEMIA , SĂ VINĂ LA EXAMENE!