G4Media.ro

79% din români urmăresc războiul din Ucraina, iar 60% se tem că…

Sursa foto: Inquam Photos / Adriana Neagoe

79% din români urmăresc războiul din Ucraina, iar 60% se tem că România e în pericol să fie invadată/ 77% consideră că NATO face față unei confruntări cu Rusia, iar 96% cred că refugiații ucraineni trebuie ajutați (sondaj IRES)

Mai mult de trei sferturi (79%) dintre români urmăresc personal evenimentele din Ucraina, iar 60% spun că le este teamă că România este în pericol de a fi invadată în urma atacurilor Rusiei în ţara vecină, relevă un sondaj de opinie realizat de IRES, în luna martie.

Astfel, 79% dintre participanţii la sondaj au spus că urmăresc personal evenimentele din Ucraina, iar 21% că nu fac acest lucru. Totodată, 19% dintre cei chestionaţi au afirmat că teama este sentimentul cel mai puternic pe care îl simt vizavi de conflictul armat din Ucraina, 17% – compasiune/empatie, iar 11% resimt tristeţe.

Dintre cei chestionaţi, 60% au spus că le este teamă că România este în pericol de a fi invadată în urma atacurilor Rusiei în Ucraina, iar 39% nu se tem de acest lucru.

Majoritatea covârşitoare a subiecţilor sondajului – 96% – au menţionat că România ar trebui să sprijine refugiaţii ucraineni, 38% s-au pronunţat pentru trimiterea de armament în Ucraina, în timp ce 21% au spus că România ar trebui să intervină militar în sprijinul Ucrainei.

În opinia a 77% dintre respondenţi, NATO este capabilă să facă faţă unui atac al Rusiei împotriva unor ţări membre ale alianţei din regiune, iar 20% nu cred acest lucru.

Întrebaţi ce ar face dacă în ţara noastră ar izbucni un conflict armat, 14% dintre cei chestionaţi au răspuns că ar încerca să părăsească ţara, 27% – ar rămâne să lupte, 36% – ar rămâne şi s-ar adăposti, iar 20% nu ar face nimic deosebit.

Sondajul IRES a fost făcut în perioada 11 – 17 martie, pe un eşantion de 1.051 de persoane cu vârsta peste 18 ani şi are o eroare maximă tolerată de 3,1%.

sursa: Agerpres.ro, Sursa foto: Inquam Photos / Adriana Neagoe

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. 96% susțin ajutorul ucrainienilor ca să vedeți cât de diferit este aspectul de cei ce critică online ucrainienii si sunt prorusi si, de ce nu, de numărul de votanți AUR si PSD! Eu incep să bănuiesc ca PSD-AUR isi obține voturile pe sistemul lui Victor Orban, ca sistemul electoral românesc este puternic distorsionat din exterior si din interior!