G4Media.ro

STUDIU În România a fost identificată una dintre cele mai mari dobânzi…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Pai daca Isarescu ar veghea la protejarea consumatorului nu al abuzurilor bancare cum ar mai trai pe picior mare cu mosie si podgorie?!
    Sper ca cineva onest si competent din USR-Plus sa faca presiuni pentru transparentizarea politicilor BNR si mai ales un audit fata de nerespectarea atributiilor care-i revin BNR ului .

    • Din cate stiu eu IFN-urile nu intra sub incidenta BNR, tocmai de la N-ul din IFN, care se traduce prin ne-bancare. In spetsa asta, vina e exclusiv al alora care s-au imprumutat… E ca si cum te duci la piata, iti cumperi un kil de ceapa cu 200 de lei si dupa aia injuri guvernul ca nu reglementeaza pretul maxim la vanzarea de ceapa.

    • @Bogdan, intreadevar IFN-urile sunt institutiinebancare care acorda imprumuturi, dar sunt sub incidenta BNR-ului pentru BNR le da autorizarea necesara dessurarii activitatii..

      Instituție financiară nebancară (IFN) este o entitate, alta decât instituțiile de credit (bănci), ce desfășoară o activitate de creditare cu titlu profesional, în condițiile stabilite de lege. În cazul României, înființarea și funcționarea IFN-urilor sunt reglementate de Legea nr. 93/2009 privind instituțiile financiare nebancare.[1]

      Instituțiile financiare nebancare, pot desfășura, în condițiile legii, următoarele activități de creditare:

      a) acordare de credite, incluzând, fără se limita la:

      credite de consum,
      credite ipotecare,
      credite imobiliare,
      microcredite,
      finanțarea tranzacțiilor comerciale,
      operațiuni de factoring,
      scontare,
      forfetare;

      b) leasing financiar;
      c) emitere de garanții, asumare de angajamente de garantare, asumare de angajamente de finanțare;
      d) acordare de credite cu primire de bunuri în gaj, respectiv amanetare prin case de amanet;
      e) acordare de credite către membrii asociașiilor fără scop patrimonial organizate pe baza liberului consimțământ al salariaților/pensionarilor, în vederea sprijinirii prin împrumuturi financiare a membrilor lor de către aceste entități, organizate sub formă juridică a caselor de ajutor reciproc;
      f) alte forme de finanțare de natura creditului.

      În funcție de natura activitații, instituțiile financiare nebancare au obligația de a se înscrie într-unul dintre registrele BNR: Registrul Special, Registrul General sau Registrul de Evidență. Instituțiile înscrise în registrele Special și General au obligația de a se constitui ca societăți comerciale pe acțiuni și sunt supravegheate de către Banca Națională a României.
      Legea nr. 93/2009 privind instituțiile financiare nebancare
      https://www.bnr.ro/Institutii-financiare-nebancare-2065.aspx

    • @Bogdan.. Instituție financiară nebancară (IFN) este o entitate, alta decât instituțiile de credit (bănci), ce desfășoară o activitate de creditare cu titlu profesional, în condițiile stabilite de lege. În cazul României, înființarea și funcționarea IFN-urilor sunt reglementate de Legea nr. 93/2009 privind instituțiile financiare nebancare. În funcție de natura activitații, instituțiile financiare nebancare au obligația de a se înscrie într-unul dintre registrele BNR: Registrul Special, Registrul General sau Registrul de Evidență. Instituțiile înscrise în registrele Special și General au obligația de a se constitui ca societăți comerciale pe acțiuni și sunt supravegheate de către Banca Națională a României.

  2. IFN-urile fara numar dau credite cu buletinul si cu dobânzi astronomice!
    Sunt si case de amanet care dau credit cu 10% dobanda/luna.
    Anualizat e peste100% an.
    Iar daca dai crezare zicerilor din media sunt interlopi camatari care practica dobânzi astronomice.
    Asa ca procentul descoperit e mic de tot!

  3. ,,ofiţerului’ de credit
    Funcționarului de credite.
    Eng office, officer = Ro funcționar
    Ro ofițer e ăla care luptă în Afganistan.