G4Media.ro

Studenții de la Medicină Dentară din Iași susțin că sunt puși să…

Sursa foto: Pixabay

Studenții de la Medicină Dentară din Iași susțin că sunt puși să plătească din banii lor materialele consumabile: ”Facultatea nu a avut să ne dea nici măcar un ac de glicemie sau o pereche de mănuşi” / Conducerea: Din acest moment acest lucru nu se va mai petrece

Un grup de studenţi din anul al VI-lea de la Facultatea de Medicină Dentară a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi (UMF) au emis o petiție în care susțin că trebuie să achiziţioneze din buzunarul propriu, an de an, materiale pentru procesul didactic în valoare de sute de lei, relatează Ziarul de Iași.

„Am intrat acum în ultimul an de studiu şi în ultimii trei ani am cumpărat o bună parte dintre materialele sanitare pe care le folosim în lucrările practice. Şi practica este aceeaşi, am văzut listele cu achiziţii pe care le avem de făcut atât noi, cât şi colegii din ani mai mici: alte sute şi mii de lei pe care le dăm în special pe consumabile. Citim în presă cum universitatea câştigă milioane de euro din taxele studenţilor străini, dar noi trebuie să ne cumpărăm chiar şi materialele elementare”, a declarat unul dintre semnatarii scrisorii pentru „Ziarul de Iaşi”.

Contactaţi de jurnaliștii din Iași, reprezentanţii conducerii universităţii au spus că știu de aceste probleme şi că s-au făcut eforturi în ultimii ani pentru a limita cât mai mult contribuţiile studenţilor.

„Eu am discutat la materia la care am bănuit că a fost această problemă, mi s-a confirmat că aşa este, iar coordonatorul de activitate a trimis mesaj şefului de an să nu mai cumpere materialele respective. Vă spun că din acest moment acest lucru nu se va mai petrece. În egală măsură vă spun că uşa mea este deschisă şi studenţii pot veni să îmi spună aceste lucruri”, susține decanul facultăţii, prof.dr. Monica Tatarciuc.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Adica vor fura mai putin.

  2. Macar prezervative sa le dea

  3. Pariez ca 90% din Bugetul Universitatii se duce pe Salariile profesorilor!
    Decembrie 2021: „Ministerul Educaţiei Naționale asigură finanțarea de bază pentru universitățile de stat, prin granturi de studii calculate pe baza costului mediu per student echivalent, per domeniu, per cicluri de studiu și per limbă de predare. Granturile de studii vor fi alocate prioritar spre acele domenii care asigură dezvoltarea sustenabilă și competitivă a societății”, se arată pe site.
    În 2020, statul a finanțat învățământul superior cu PESTE 5 Miliarde lei. Cele mai mari sume merg în SALARIILE profesorilor, iar cele mai mari venituri le au, de regulă, șefii. Ele ajung la valori între 8.000 și 5.000 de euro pe lună, adică aproximativ 40.000-25.000 lei lunar.”

    De unde bani pentru ace?!!!

  4. 28 Decembrie 2021: „Venituri impresionante în buzunarele șefilor din universitățile de stat codașe.
    Lipsa performanței din învățământul superior românesc îi face pe studenți să prefere studiile din străinătate.
    Paradoxal, cele mai neperformante universități asigură cele mai mari câștiguri angajaților în funcții cheie.
    Veniturile, invers proporționale cu performanța.
    Listele cu sumele pe care diverși șefi din învățământul superior le câștigă din bani publici se referă la anii 2019/2020, conform declarațiilor de avere depuse.
    În 2020, pe primele locuri în Metaranking s-au situat Universitatea Babeș-Bolyai Cluj, Universitatea București, Politehnica bucureșteană și Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași.
    Punctajul maxim a fost de 22 de puncte pe baza metodologiei amintite.
    Pe ultimele locuri cu un singur punct s-au așezat 10 universități printre care Universitatea de Științe Agricole din București a actualului ministru al Educației și fost rector, Sorin Cîmpeanu, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a altui fost ministru și rector, Valentin Popa, Universitatea „Ovidius” din Constanța, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, Universitatea de Medicină din Craiova.
    Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad plătește gras plagiatul.
    Pe locul 8 din 1100 în lista de fericiți beneficiari ai unor sume fabuloase se află Ramona Lile, rector al universității de stat arădene, cunoscută din investigațiile de presă care au demonstrat plagiatul în serie comis de aceasta. Hotărârea nr.4/2021 a Consiliului Național de Etică – CNECSDTI a confirmat că se află în fața unuia „dintre cele mai grave cazuri de plagiat din cercetarea academică românească de după 1989” și a dispus mai multe sancțiuni printre care retrogradarea academică și mai multe interdicții.”
    https://romania.europalibera.org/a/venituri-impresionante-%C3%AEn-buzunarele-%C8%99efilor-la-universit%C4%83%C8%9Bile-publice-coda%C8%99e/31616944.html

  5. Nu este o noutate pentru nimeni. Știm cu toții ca educația copiilor se bazează în bună parte pe cheltuiala părinților.
    Același lucru se întâmplă și la Universitatea de Medicina și Farmacie București.