G4Media.ro

Stația Spațială Internațională a fost deviată de pe orbita ei, după ce…

Stația Spațială Internațională a fost deviată de pe orbita ei, după ce motoarele unui modul rusesc au pornit accidental

Stația Spațială Internațională (ISS) a fost deviată de pe orbita ei, după ce motoarele unui modul rusesc care se cuplase recent la ISS au pornit singure, potrivit The Guardian.

A fost nevoie de pornirea motoarelor de pe alt modul, pentru repunerea stației în poziția sa inițială. Incidentul s-a produs la câteva ore după ce modulul rusesc Nauka a andocat pe ISS, joi, în urma unui zbor de opt zile.

„Motoarele modulului au pornit în mod accidental și neașteptat la ora 12.45, mișcând stația cu 45 de grade față de poziția ei”, a transmis NASA.

În urma intervenției echipei de control, NASA a precizat că „stația a fost repusă pe poziție și este într-o stare bună”.

Oficialii americani și ruși spun că cei șapte astronauți aflați la bordul ISS nu au fost nicio clipă în pericol.

Modulul Nauka, lung de 13 metri și cu o greutate de 20 de tone, a fost atașat de partea din spate a stației spațiale, unde se află și alte segmente rusești ale ISS.

Modulul trebuia lansat în 2007, însă au fost amânări repetate, din cauza lipsei finanțării, dar și a unor probleme tehnice în timpul construcției.

De asemenea, modulul a întâmpinat unele probleme cu propulsia după lansarea sa de la cosmodromul Baikonur din Kazahstan în urmă cu o săptămână, fiind necesară intervenția echipelor de control rusești.

Modulul ce are 70 de metri cubi va contribui la mărirea spațiului de locuit pe ISS și va fi folosit pentru experimente, dar și ca spațiu de depozitare.

Sursa foto: Twitter/ NASA

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.