G4Media.ro

Spitalul Militar ”Carol Davila” intră într-un studiu al OMS pentru identificarea celui…

sursa foto: Pixabay.com

Spitalul Militar ”Carol Davila” intră într-un studiu al OMS pentru identificarea celui mai eficient tratament pentru COVID-19/ Studiul va fi coordonat în România de Alexandru Rafila, iar pacienții vor fi selectați aleatoriu

Spitalul Militar Central ”Carol Davila” intră într-un studiu al Organizației Mondiale de Sănătate pentru identificarea celui mai eficient tratament pentru COVID-19, transmite instituția printr-un mesaj publicat vineri, pe Facebook.

Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila” (SUUMC) va fi cooptat în studiul clinic “Solidarity”, alături de parteneri precum Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balș” și Spitalul Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, din București. Studiul este desfășurat de Organizația Mondială a Sănătății în peste 40 de țări.

La nivel național, proiectul este coordonat de Alexandru Rafila, şeful Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti, membru al Comitetului Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

„Solidarity” este un studiu în care alegerea pacienților este una aleatorie și constă în aplicarea, pentru comparație, a patru scheme terapeutice care au mai fost utilizate până în prezent, scheme care s-au dovedit sigure și eficiente în cazul celor mai mulți pacienți diagnosticați cu boala COVID-19. Criteriile de includere și excludere a pacienților care vor fi incluși în acest program țin de vârstă, patologii asociate și comorbidități.

Scopul studiului este de a identifica, în cel mai scurt timp posibil, cel mai bun răspuns al subiecților la una dintre cele patru scheme de tratament, astfel încât să poată fi implementat, la nivel internațional, în tratamentul specific al acestei patologii.

”Trebuie precizat faptul că proiectul respectă toate standardele în ceea ce privește etica și siguranța pacientului, în sensul că toți subiecții își vor da consimțământul pentru includerea în acest studiu, în deplină cunoștință de cauză, după explicarea tuturor etapelor spitalicești ce urmează a fi parcurse. La nivelul SUUMC, coordonatorul studiului (investigator principal) este colonelul medic șef de lucrări dr. Ion Ștefan, șeful Secției Clinice Boli infecțioase. Echipele implicate în desfășurarea acestui proiect sunt alcătuite din specialiști în boli infecțioase și medici rezidenți în aceeași specialitate”, au mai transmis reprezentanții spitalului în mesajul publicat vineri, pe Facebook.

sursa foto: Pixabay.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Cobaii Europei!
    In Germania stai cu paracetanol acasa. Aici te obliga sa stai in spital si baga experimente in tine!

  2. pentru ciumpalacii de mai sus:
    voi ati luat in viata voastra vreun medicament? daca DA, atunci taceti! medicamentele pe care le-ati luat au fost testate pe oameni. deci acei oameni, dupa mintea voastra ingusta, au fost cobai ca sa puteti voi acum sa luati acele medicamente.
    acum, pe bune, chiar nu va duce mintea, chiar nu intelegeti ca medicamentele, inainte sa fie aprobate, trebuie testate si pe oameni?! dupa logica voastra nu ar trebui sa avem medicamente acum, de la simpla aspirina la antibiotice, tratamente impotriva cancerului, etc …

    • Amice cu mintea ingusta, medicamentele sunt testate pe voluntari. La noi nu au dreptul la Veto. Ai covid? Iti da Musta de la Timisoara experimentale cu forta.
      Intelegi diferenta intre voluntariat si obligatie?

    • @supapa rasuflata. Spune tu ce medicamente iti da musta si nu sunt testate! Si arata-mi tu pe cineva care a zis ca nu e de acord. Asa, ca sa nu creada lumea ca aberezi mai minte …. lata.