G4Media.ro

Spitalul Județean Botoșani, în dificultate financiară din cauza scăderii numărului de internări…

Sursa foto: Ministerul Sănătății

Spitalul Județean Botoșani, în dificultate financiară din cauza scăderii numărului de internări / ”O bună parte din pacienții care erau pe perioada pandemiei au decedat. Erau pacienții frecvenți ai spitalului”

Spitalul Județean Botoșani se confruntă cu probleme financiare semnificative, întrucât nu reușește să-și îndeplinească obligațiile contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Iași.

Această situație se datorează faptului că spitalul nu are suficiente internări și nu se confruntă cu cazuri medicale complexe, care sunt în general redirecționate către alte clinici din țară

Potrivit Dr. Ștefan Bercea, directorul medical al spitalului, o parte din probleme pot fi atribuite pandemiei de COVID-19. „Am discutat cu domnii doctori de ce nu mai vin pacienții la spital și au zis că o bună parte din pacienții care erau pe perioada pandemiei au decedat și erau pacienții frecvenți ai spitalului. O altă parte – le este frică să vină la spital și tot pe perioada pandemiei s-au obișnuit să vină în regim de spitalizare de zi, fapt ce a dus la scăderea numărului de cazuri în regim de spitalizare continuă.”

Aceste dificultăți sunt agravate de faptul că, în special pe perioada verii, numărul de internări este scăzut, iar sumele achitate pentru fiecare caz rezolvat sunt mici. Secțiile cele mai afectate sunt cele de pediatrie și oftalmologie.

În pofida acestor dificultăți, noul manager al spitalului, Angel Călin, a asigurat că salariile angajaților nu vor fi afectate.

„Serviciile către pacient rămân la același nivel. Nivelul de salarii, pentru că este o lege a salarizării, trebuie respectat turele, se fac normal”, spune managerul

Managerul a apelat către populație să aibă încredere în spitalul de stat, unde se investește în acte medicale de calitate. Cu toate acestea, se pare că parte dintre pacienți preferă să se adreseze cabinetelor private.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Adica au reusit sa lichideze toti pacientii cu covid !

    • Zic si eu: 1 poate e mai bine sa fie tratati pacientii la ei acasa – costuri scazute ptr stat si poate pacienti mai optimisti
      2 doctorii poate pot sa deserveasca centrele aglomerate in alte zone unde cererea este mai mare si numar insuficient de cadre medicale – win- win

  2. Un articol de 2 lei ce nu prezinta nimic concret.

    Pentru a intelege de ce SJU Mavromati Botosani, al 3-lea cel mai mare spital din tara (dupa nr de paturi), nu are pacienti este suficient sa se verifice:
    – nr de cazuri transferate catre alte institutii – denota lipsa de chef a medicilor de a trata local
    – nr pacienti vazuti in amb versus nr pacienti internati (spre ex, cautati chirurgia vasculara, in ultimul an) – denota ori imposibilitatea de a interna, ori neincrederea pacientului de a accepta internarea, ori lipsa de chef a medicului de a interna
    – gradul de complexitate a cazurilor (IMC-ul) – denota internarea doar a cazurilor foarte simple (ce sunt slab remunerate de catre CAS)
    – nr de internari in spitalele din Iasi a pacientilor din jud Botosani si despre ce patologii este vorba

    Sa fim seriosi. Fara meritocratie, astfel de institutii mamut cu extrem de mult personal angajat insa rezultate infime nu au cum primi finantare la nesfarsit.