G4Media.ro

Sorin Cîmpeanu, înaintea grevei de avertisment din școli: Cel mai mic salariu…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Sorin Cîmpeanu, înaintea grevei de avertisment din școli: Cel mai mic salariu al unui debutant, salariu net, este 2.597 de lei/ Un profesor cu experienţă are 4.398 de lei net

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că este adeptul salarizării motivante în domeniul educaţiei şi că cel mai mic salariu este de 2.597 de lei net, la care se pot adăuga unele sporuri, transmite News.ro. Cel mai mare salariu, al unui dascăl experimentat, poate depăşi 1.000 de euro, în învăţământul preuniversitar. În învăţământul universitar, Sorin Cîmpeanu spune că salariile sunt motivante.

Sorin Cîmpeanu, a vorbit, duminică, la Prima TV, despre salariile din învăţământ, el afirmând că acestea au crescut cu 4% începând din acest an.

”Am fost şi voi rămâne un adept al unei salarizări motivante în educaţie. În acest an au fost majorări salariale de puţin peste 4 la sută, jumătate de cât ar fi prevăzut Legea 153. După ce anul trecut, în 2021 ar fi trebuit să fie majorate cu alţi 8 la sută şi nu a existat nicio majorare”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Cel mai mic salariu este de 2.597 de lei, a afirmat Cîmpeanu. ”După această majorare, începând cu ianuarie 2022, cel mai mic salariu al unui debutant, salariu net, este 2.597 de lei. Cu indemnizaţia de hrană inclusă. Există plusuri care pot fi posibile, dacă ai acel spor de 10 la sută pentru dirigenţie, dacă eşti în mediul rural, în funcţie de zonă şi de gradul de izolare, poţi să mai aduagi un spor între 3 şi 20 la sută. Dacă trebuie să faci predare simultană, ai un alt spor între 7 şi 20 la sută, în funcţie de numărul de clase la care predai simultan, deci există şi aceste sporuri care se pot adăuga. Dar baza, minimum este cel care l-am zis, 2.597 lei”, a declarat ministrul.

Cel mai mare salariu, al unui profesor cu experienţă, este de peste 1.000 de euro, mai afirmă Cîmpeanu.

”Un profesor cu experienţă, cu vechime maximă, de 40 de ani, eu sunt un profesor cu o vechime de peste 30 de ani, faţă de 2.597 de lei net are 4.398 de lei net, cu 70 la sută mai mult decât debutantul. Sigur, se mai adaugă nişte sporuri. Pentru un profesor de experineţă, cel mai frecvent întâlnit spor, în afară de cel de dirigenţie, de 10 la sută, este gradaţia de merit, sporul de 25 la sută. Depăşesc 1.000 de euro”, a declarat Sorin Cîmpeanu. (Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

64 comentarii

  1. O precizare importantă. Acel profesor cu experiență ajunge la acel salariu după vreo 30 de ani de activitate.

    • Șiiiiii???? Cât are un inginer în mediul privat? Are spor de vechime la privat?

    • La privat nu ai spor de vechime, nici vacante! Decât munca la greu!

    • Ce fel de inginer? La ce privat? În ce oraș? Ca inguber poți primii de la 3-4000 pana la 20000 ca salariat.
      Dacă ai afacerea ta, depinde numai de tine.

    • 40 si gradul 1.

    • Eu am peste 35 de ani de activitate și gr1 și nu am salariul net pe care îl spune ministrul. Ai salariul asta(poate) daca ai dirigenție și ceva ore suplimentare. Dar cum nu toată lumea are dirigenție sau ore suplimentare mai scădeți vreo 400-500lei.

  2. Pei daca il platesti cu 500 de euro pe luna cum sa speri ca nu ai atatia semi analfabeti…Salarii meizerabile.Sa traiasca si ministrul cu 4000 lei cat are un profesor cu experienta

    • @Adi, pai nu te obliga nimeni bo$$ule sa stai in „invagamant” pe un salariu minim de 4440 ron, esti liber sa te duci in privat sa faci mai mult…
      PS: si acum am sa traduc, sa inteleaga si analfabetii, precum cei ca tine… prin evaluari constante si audituri externe, urmate de demiterea imediata a incompetentilor..

    • Gigi ciocan , daca toti ar pleca din invatamant am pune lacatul pe tara asta.

    • 4000 Ron pentru 20h / saptamana (daca fac 20, dar am tot vazut cum chiulesc da banii Ii primesc) si 3 luni vacanta ce dracu mai vor?
      Tichete de vacanta, ce altceva, conturi de sute de mii de euro?

  3. Ca nici in școli nu e prea mare diferenta…profesori cu note de 5,6…ce pretenții salariale sa ridice?!

  4. Cei care au copii în școlile din România știu că sunt profesori care nu merită nici măcar salariul acesta, atât sunt se SLABI, NEPREGATITI, LIPSITI DE EMPATIE, FRUSTRATI .
    Sunt și câțiva care merita mai mult, dar statul nu prea face diferența .

    • Perfect de acord. Salariul mediu in Romania este putin peste 3500 lei net. In preuniversitar, gradul I se obtine destul de usor, este doar o chestiune de timp, adica vechime. Iar daca gradul I se obtine prin echivalarea doctoratului – deseori cu teze foarte slabe – se mai adauga un spor de doctorat. Adica cu o singura diploma doua avantaje, si gradul didactic, si spor. Mai adaugam ca mai toti isi dubleaza salarul fie prin afterschool (impozat), fie prin meditatii (neimpozate) la care fiecare elev este practic obligat. Intrebarea care s-ar pune este de ce profesorii sunt atat de buni la meditatii, dar la catedra nu reusesc sa transmita aceleasi competente? Pai, poate ca daca ar face-o, n-ar mai fi nevoie de meditatii…

    • Cretu stii ce inseamna gradul 1 ca marire salariala … e fix pix .

  5. 500 de euro salariu pentru un profesor??!Rusine, 300 de euro este alocatia unui copil intr o tara din vest. Ministrii pot trai cu un salariu de 4000 de lei, atat cat castiga un profesor cu experiență?Ne mai miram de ce se pleaca din tara, de ce copiii nu mai invata, de ce avem atatia delicventi. Scolile de stat in Romania sunt praf, note supraevaluate, rezultate proaste la concursuri.In top sunt doar scolile particulare, pentru ca profesorii sunt bine platiti si exista interes pentru educatia copiilor.

    • Pai, atunci să se ducă în vest…

    • De acord! Scoala românească este rezultatul politicii slabei salarizării care a fost litera de lege pt toate guvernările. Cine vrea sa se facă profesor sa moara de foame? Asa era acum 20 de ani când am făcut eu facultatea și asa este și acum.

  6. Tu chiar n ai nici un gram de bun simț, ministru de 2 bani… Este suficient ptr un profesor, dupa un liceu pedagogic de 5 ani, 4 ani de facultate, gradul 1 si 30 de ani in învățământ… 4000 lei? Ia traieste tu, ma, cu banii astia in fiecare luna, când s au scumpit toate cu peste 100%…Cat tupeu poti avea? Greva generala e tot ce vrem… Sa se aplice de urgenta legea salarizării, altfel nu vom mai intra in clase… Sa faci tu orele moca cu copiii, pe nervii tai… Nu pe ai noștri… D nule minustru Balba…

    • Abia la 38 ani de invatamant ai 4000 net.

    • Uită-te în jur la colegi și vezi ce oameni au intrat în sistem în ultimii ani, unii sunt pile, alții sunt incapabili de altceva, parcă sunt niște asistați sociali,diplomele și gradele nu mai reprezintă o garanție , sunt simple hârtii.

    • Poate daca si-ar face treaba la catedra, nu ar fi nevoie ca elevii sa mearga la meditatii. Si, din cate stiu, orice venit ar trebui impozat. Oare toti profesorii care mediteaza au PFA si factureaza toate orele!? Daca e sa vorbim de prostii…

    • Nu te.a obligat nimeni să te faci profesor..nu îți convin condițiile, esti liber/a să îți depui demisia.

  7. Cate luni lucreaza efectiv pe an un profesor? Hai sa ne uitam un pic la cat lucreaza versus cat cadtiga…

    • Și să nu uităm purcoiul de bani neimpozitati care vin din meditați.

    • A lua în calcul și meditația e o prostie. Ala e făcută în plus. Crezi dacă salariul ar fi de ajuns omul ar tine meditații în loc ca fir cu familia, s meargă undeva, etc? Da, trebuie impozitate, dar asta e o alta problema.

    • Ce bani de meditații iau profesorii de la sat, profesorii de sport sau personalul auxiliar? Câți profesori de muzică dau meditații? Câți elevi iau meditații la materii care nu sunt română și matematică?

  8. Bine ca a avut Guvernul bani sa creasca cu 25% salariile rasfatatilor sistemului bugetar, care oricum erau imense. Nu va e rusine sa spuneti ca au salarii mari? Au explodat toate preturile. Bunastare doar pentru cei care oricum au bani multi, nu va e rusine?

    • @Ion, asa si ? ce te opreste ori sa iti iei al 2-lea job (IN PRIVAT) sau sa iti prezinti demisia si sa te muti cu totul in privat, unde sigur o sa fi apreciat „la adevarata ta valoare” ?!
      salariile trebuie sa reflecte ceea ce produci, nu cat te costa pe tine sa iti platesti apartamentul de 100 000 euro… si de produs nu produceti decat analfabeti functionali, printre care bag de seama ca te numeri si tu..
      si acum imi pun intrebarea… ce cauca cei ca tine in „sistemul de invatamant”.. cum ati intrat ?!?!

  9. Sa ne uitam și in vestul Europei cât sunt salariile și cât lucrează un profesor. Un profesor trebuie sa învețe permanent,trebuie sa facă fata provocărilor la tot pasul. Nu va mai mirați ca oamenii performanți nu vin in invatamant sau ca fac meditații sa supraviețuiască. Nimeni nu vrea sa schimbe ceva in învățământul nostru! Ne facem ca plătim și rezultatele sunt cele cunoscute.

    • As fi de acord cu tine daca ai folosi verbele la conditional. Ar trebui sa faca tot ce zici. De aia sunt la clasa 4 ore, dar sunt platiti pentru 8 ore

    • Cretu, daca tu crezi ca munca unui profesor se rezuma doar la 4 ore pe zi inseamna ca nu stii despre ce vorbesti. Doar iti dai cu parerea.

  10. Un profesor inainte de pensionare are 4003 lei net.
    Ati uitat domnule ministru ca s-au desfiintat treptele de vechime de 30 ani si de 35 ani.
    Va bateti joc de noi, acordand elevilor numai drepturi si libertati, iar peofesorilor numai îndatoriri, obligatii, multe tinand de exploatare (la salariul de bonă pe care il avem), altele fiind abuzive sau absurde.
    Va revarsati golul sufletesc si lipsa de empatie, asupra cadrelor didactice

  11. @adi,care e tara aia din vest care da300 euro pe luna la copii? eu pentru fiimea luam in jur de 35 de euro pe luna.

  12. Te-au luat aia de prost si ti-au dat doar 35. Germania 275, Austria pana recent 165. Doar de care stiu eu. Un copil din Germania ia in jumate salariul meu doar pentru ca exista. Eu, dupa 17 ani ca titular si jde mii de examene date, castig 2600 cu tot cu spor de rural si spor de simultane, pe care un orasean nu le are. Deci nu are nici atat. 17 ani….titular, nu vreub terchea-berchea.

  13. Noi profesorii o ducem cel mai greu dintre bugetari.

    • Just. Din categoria bugetari suntem cel mai slab salarizati si cu cerinte cat casa si aducem tot de acasa si lucram pe cheltuiala noastra. Nu m-as mai face profesor daca as fi tanara din nou si as sti ce ma asteapta. Lucrez intr-un stres si o scarba continua pentru sistem. Nu-mi ajunge niciodata timpul: sunt intr-o continua alergare prin materie in timp ce dau situatii,machete, raportari,dosare, acte, sedinte aproape zilnic. Am 5 minute sa merg la baie dar nu apuc nici atat pentru ca alerg dintr-un corp in altul, fac de serviciu,fac pe paznicul, pe bona sau psihologul . Un stres continuu pe munca si banii mei. Mai lipseste sa vin cu salariul de a acasa.

  14. Un profesor cu experiență și 25 de ani vechime are 3200-3800 lei. Ca să aibă 4400 lei trebuie sa aibă +25 ani vechime, gradul 1 (adică niște examene chinuitoare care nu au legătură cu actul de predare) și să fie și diriginte. Mai pe scurt un tânăr supercompetent cu grad 1 nu poate încasa mai mult de 3300 lei…. Cam puțin, nu?

    • Corect. Am colegi cu 24 de ani vechime si toate gradele si castiga 3200 cu dirigentie.

    • Ce examene chinuitoare se dau pentru gradul I? Poti detalia? Eu stiu ca se face o lucrare metodico-stiintifica – de obicei o monografie a localitatii unde se afla scoala, sau a scolii insasi, cu o structura copiata de la una la alta- si daca mai apuca autorul, doua generalitati despre transmiterea notiunilor prin metode despre care au citit undeva, dar pe care nu le aplica la catedra. In rest, 4 ore la clasa in prezenta unei comisii alcatuita din 2 cadre din universitatea unde s-a inscris, si 1 membru numit de ISJ. Prezentarea publica a lucrarii, in fata colegilor, directorului scolii si, daca se poate, a primarului si preotului, si finalul apoteotic cu luarea cuvantului de catre public, pentru ridicarea in slavi a viitorului profesor graduat. Si, desigur, nelipsita masa festiva. Am omis eu ceva? Daca nu credeti, mai mergeti la o sustinere de grad, mai cereti pe la biblioteci universitare lucrarile de grad (daca exista). Adevarul e ca salariile sunt mici, dar calitatea dascalilor este foarte proasta. A ii plati mai mult, nu ii va face mai buni. Asa cum s-a intamplat in sistemul medical: salariile au crescut, serviciile sunt la fel de proaste, plicurile continua sa fie date si primite. Prima data faceti-va treaba, pe urma vorbim de salarii. Meseria de dascal este o vocatie, indiferent de banii, ar trebui sa fie indeplinita cu toata daruinta. Daca astea sunt rezultatele, atunci salarul este prea mare

    • Creatza , profu de mate, fizica si chimie face monografia orasului ? Cat de retaaardat esti sa spui asemenea enormitati ? Vine profesorul universitar la un liceu si cel de acolo vine cu o monografie??? Poate la prietena ta de la clasa pregatitoare !!!

  15. Romania stat militist sau stat educat?!!….pai sa vedem , un militist debutant care te calca cu masina pe trecere/se drogheaza/sectia 16/ etc..= profesor cu experienta….. raspundeti la intrebare domn’ profesor KWJ, stat militist ori stat educat va rugam.
    Va multumim !

  16. Vai, ce de bani!
    Din 2500 plătește chiria, că da, ești la început de drum și ai avut timp să-ți iei o casă, plătește facturi,hrană!
    Oare i-a spus cineva individului ăsta că pe lângă necesarul pentru supraviețuire un profesor are nevoie de cărți, să călătorească, altfel vom rămâne tot cu inși care reproduc niște noțiuni dintr-un manual

  17. Daca nu va convin conditiile puteti sa va asumati riscul si sa mergeti in mediul privat. Dar sa aveți in vedere ca s-ar putea sa gasiti salarii comparabile cu cele pe care le aveti acum dar fara cateva avantaje…:
    – nu aveti garantia locului de munca
    – nu aveti sporuri de niciun fel
    – fara tichete de vacanta
    – nu aveti dreptul la greva sau protest
    – aveti concediu 21 de zile pe an nu 3-4 luni vacante
    – nu lucrati numai maxim numai 8 ore pe zi
    -cand compania e in dificultate, nu va luati salariul la timp…
    Sunteti gata sa incercati?
    Sau toti cei de la stat credeti ca salariile vi se cuvin si banii vin de undeva din cer fara nicio obligatie? Nu, banii vin din munca unora si din imprumuturi. Deocamdata in România tot sectorul de stat este remunerat mult peste posibilitatile reale ale economiei romanesti , din bani imprumutati. Dar huzureala va avea si ea un sfarsit…

    • Eu am pretentia ca profesorii sa fie bine plătiți (nu cred ca acum sunt plătiți bine) pentru ai oferi copilului meu o buna educație. Platesc taxe vreau sa se investească în educație mai mult. Nu trebuie profesorii sa caute un alt loc de munca la privat sau mai știu eu pe unde … iar dacă sunt în mediul privat sau în alta parte persoane mai competente sa fie motivate sa activeze în mediul educational. Mi se pare mie doar sau uni chiar nu vor sa rezolve problemele din învățământul preuniversitar și folosesc frustrarea unora ca sa creeze dezbinare în popor, dezbinare atât de ,,necesara ” pentru ai lamuri pe profesori ca trebuie sa fie mulțumiți ca o duc foarte bine.
      Zici ca folosesc strategia din revoluția franceza asmutind pe oameni unii împotriva altora. Dar s-ar putea sa nu fim toți chiar atat de prosti …

    • Nu vă mai certați degeaba, că greva asta, ca toate, sau aproape toate grevele din învățământ, nu e ca să câștige profesorii ceva, ci pentru că nu au ăștia bani să plătească salariile pe ianuarie

  18. Să spunem lucrurilor pe nume: performanțele copiilor sunt legate, mai mult decât de priceperea dascălilor, de ceea ce se sădește în familie. Părinții sunt tot mai suficienți, mai dispuși să scape de copii, iar aceștia își iau nevoia de comunicare, validare și stimulare de pe ecrane sau, dacă au noroc, de la câțiva dascăli cu suflet. Nu e normal să se arate cu degetul spre niște oameni care au trecut prin examene crâncene pentru a se afla unde sunt astăzi. Dreptul la vacanță și l-au câștigat, prin studii și prin rezistență. Dacă nu ar fi așa grăbiți să plece la căpătuială peste hotare, ștergând la dos bătrâni care nu sunt ai lor, ar recunoaște și părinții asta.

  19. Oricat s-ar lauda domnul ministru cu salariile din invatamant , sistemul de invatamant ramane neatractiv. Sistemul de invatamant este unul politizat , neperformant si respingator.

  20. Educator de gradiniță care are 6000 ron salariu , după 20 ani de muncă , îngrijitor la 4 grupe (80 copii) 1700 ron , asta da salarizare…

    • De unde scoti asemenea scoruri?:)))) 60 de milioane nu are nici un director uneori. Poate cu toate sporurile si indemnizatiile. Ma faci sa rad si te faci de ras.

  21. Care invatamant? Ca de 2 ani totul e online cu mici exceptii.Se pregateste o super generatie de culegatori de sparanghel si capsuni…..sa aiba si bogatii Europei mana de lucru ieftina.Asta se urmareste in definitiv:prabusirea sistemului de invatamant mergandu-se pe premisa prostul e mai usor de controlat(manevrat)

  22. Salariile astea probabil sunt din provincie, caci in Bucuresti sau Cluj dascalii cu ceva „vechime” castiga mult mai mult. Am o vecina, directoare la o scoala gimnaziala obscura din Bucuresti, cu tot cu sporuri ia in mana 9000 de RON si nu-si bate capul cu meditatii sau prostii din astea. In afara de asta, doamna mai are timp sa fie directoare part time la o scoala privata, si uite asa ajunge lejer la 12 mii RON. Sa nu-mi spuneti ca profesorii de la Sf.Sava sau Vianu au 4000 RON net pe luna, asa ca, salariul de 2500 RON pentru un debutant este lux pentru cineva de la sat sau provincie. La noi bugetarii stiu doar sa se smiorcaie, nu va convine, mars in privat sa vedeti cum e sa muncesti fara vechime, sporuri si alte „facilitati” bugetare.
    P.S: Legat de salariile dascalilor, eu am lucrat in domeniu si am fost la cursuri de perfectionare, pe banii mei, in SUA si tarile Scandinave, nici acolo profesorii incepatori nu sunt platiti grozav, dar unul nu se smiorcaie.

  23. Stați mai liniștiți că are Iohannis programul România Educată. E pe vine. Iohannis.

  24. Ca de obicei, pierdem din vedere esenta si ne adincim in acuze la adresa unor categorii profesionale. Discutia e despre justetea salarizarii profesorilor. Raportata la asteptarile societatii. Nu poti sa pretinzi performanta (fara sa salarizezi in consecinta) si cind performanta nu apare sa justifici astfel salarizarea nepotrivita. E o fractura logica. Meditatiile le fac UNII dintre dascali. Citi prieteni dascali am, nici unul nu face meditatii. Adica nu pe bani. Fara bani se numesc remediale sau pregatire pt. performanta. Dar si meditatiile sunt un sistem vicios, in care nici o parte implicate nu face ceva sa il dizolve. Nici profesorii (ca sunt resurse extra) nici parintii (ca e mai complicat sa isi supravegheze copiii la teme decit sa plateasca meditatiile). Ciye ore lucreaza un profesor? In fata copilului 18 pe saptamina. Pt. alea 18 inca 18 in pregatirea orelor. Plus corectare de teze, teste, serviciul pe scoala si altele. Aaaa… unii ramin la cele 18 ore de la catedra. Corect. Precum functionarul care are „teren” 3 din 8. Sau artistul care lucreaza nenormat sau politistul care isi rezolva „personalele” cind e in patrula, etc. Nici unii nu ar trebui sa puna anatema pe o intreaga comunitate profesionala. Or fi raspindite, totusi sunt exceptia. Si solutia nu e in salarizare, ci in accesul in sistem. Titularizarea e o gluma, in care se face selectia celor cu memoria mai buna si nu a celor mai buni pedagogi, dedicati si cu aplecare spre interesul copilului. Dati scolilor autonomie (responsabilizata prin bugetare) si ele vor angaja profesorul care sa ridice nivelul, spre beneficiul intregii comunitati a acelei scoli. Insa la noi nu exista cultura institutionala, exista „famiglia” priete-nasilor care fac o „invirtita” sa rezolve „problema. De la ministru, inspector, director. Cind cineva vrea sa schimbe fundamental ceva (Miclea, Funeriu) e desfintat de forumisti si postaci agresivi care nici nu au citit macar rezumatul vre-unui proiect de reforma. Toti hulesc meditatiile dar cind proriul copil ajinge in a 7-a / a 8-a,hop si noi la meditatii. Cind un profesor da note mici, il acuzam ca nu preda destul de bine si ne trimite la meditatii. Cind da note prea mari, il acuzam ca doar isi umfla propria performanta. 200.000 de profesori sunt statistic dupa chipul societatii din care provin. Adica asemnea parintilor elevilor. Acuzati in corpore profesorii, acuzati in corpore societatea noastra.

  25. Oare acest ministru a avut curiozitatea sa calculez cu ce pensie va avea acel profesor cu acel fantastic salariu? Stie care este valoarea salariului mediu pe economie, care reprezinta valoarea unui punct la pensie de 1750 lei???!!!! Bietii profesori nu sint specialii nației, dar prin munca lor ii formeaza.

  26. Salariul unui cadru didactic debutant e mai mic de 2597 ,tov ministru! Daca legal trebuie măriți de 2 ani salariul unui cadru didactic,de ce nu ați făcut o și ați încălcat o lege deja aprobată??? Trebuie, conform legii sa ne prostiți retroactiv de la 1 septembrie 2020!!! Restul e vrăjeala! Și nu mai puneți toate slugile voastre obediente sa posteze aici ,că se vede de la o poștă mizeria voastră! Rușine!

  27. Buna ziua.Eu sunt ingrijitoare si am un salariu de 1400 si mai punem si bani de hrana ajung la 400 de lei dar daca esti in concediu nui mai iei.la noi sunt salariile mici.

  28. Domnilor,verificati:primele 1000 de salarii din invatamant,ca valoare,sunt:primul depaseste SASE SUTE de milioane lei vechi,al o mielea este de peste O SUTA DOUAZECI de milioane lei vechi!dar stiti ce este cel mai curios??cel care ia cel mai mare salariu din invatamant nu face parte din invatamant!!ada ca nu va nai mirati!!

    • Nu mai fi analfabet si sa castigi tu 600 de milioane cand oi castiga eu profesorul la fel! :))) Dracu’, chiar toti sunteti facuti la betie? Unu’ nu era treaz cand s-a f”tut???

  29. 2600 debutantul si 4400 un profesor cu vechime, plus sporuri, gradatii, concedii cu nemiluita, meditatii, etc etc !!! . Mult, mult peste 1000 euro !!!!! . Mult mai mult .
    Intrebati incongnito pe parinti daca merita acesti bani !
    Cum sunt majoritatea copiilor care ies din scoala .
    Adica, daca multi fosti elevi , stiu ceva, ca la facultate se metge scum si cu diploma bac ulterioara !
    Fost elev primar, gimnazial, liceal, universitar, postuniversitar, imi e rusine de invatamantul actual !