G4Media.ro

SONDAJ Ce părere aveți despre proiectul imobiliar de la Romexpo?

sursa foto: Camera de Comerț

SONDAJ Ce părere aveți despre proiectul imobiliar de la Romexpo?

Camera de Comerț a României și Iulius Group (proprietarul mall-urilor Iulius) au inițiat un proiect imobiliar pe terenul de la Romexpo care ar urma să includă blocuri – turn cu birouri și locuințe, spații comerciale, un parc acvatic, două muzee și 12.000 de locuri de parcare.

Proiectul ar urma să fie construit pe un teren care acum aparține statului (prin Regia Patrimoniului de Stat) și este dat în folosință gratuită Camerei de Comerț. Primarul Gabriela Firea și șeful Comisiei Economice din Senat, Daniel Zamfir, se opun proiectului. Vezi aici mai multe detalii.

Ce părere aveți despre proiect? Răspundeți la sondajul de mai jos:

[yop_poll id=”7″]

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

12 comentarii

  1. il saboteaza firea/psd, nu putem avea nimic modern in bucurestiul inapoiat si decrepit, trebuie sa ramana aceleasi vechituri la infinit, altfel psd nu mai poate fura

  2. Un alt tun, de data asta nu din partea acolitilor pezede ci din partea celor simpatizati de secu.
    Alti hoti, acelasi sistem
    As vrea sa vad si eu un proiect pornit cu teren GRATUIT de la statul roman in care spatiul verde sa fie mai mult de 50% din teren, nu cladiri de birouri si blocuri de locuinte inghesuite mai rau decat in ghetourile comuniste.
    Sa fie un proiect in care sa fie prevazute locuri de parcare pentru fiecare din spatiile de birouri ce se inchiriaza si pentru centrele comerciale care se deschid. Un complex cu spatii de birouri pentru 10.000 de persoane si un mall construit pe langa cu 2000 locuri de parcare in total nu e nici pe de parte de dorit.

    • Nu inteleg de ce faceti asa o separare intre „acolitii pzd” si cei „simpatizati de secu”?
      Numai pentru ca asa zic ei?
      Sau pentru ca „pzd”-eii ar vrea sa uitam ca ei sunt emanati direct din pcr = mama si tata (si clocitoare a) securitatii ?

  3. Suntem noi specialisti ca sa putem raspunde la aceasta intrebare?
    Era bine daca ne spuneati mai multe detalii, parerea unui arhitect „independent”, care ar fi dezavantajele, avantajele acestui proiect ?!
    Economic in mod sigur ajuta orasul la dezvoltare, dar nu stim care ar fi impactul asupra traficului! Ar trebui masuri complementare! Nu avem metrou si primar deocamdata…..
    Teren gratis stiu ca se mai ofera in zone sarace ,slab dezvoltate, ca sa atragi investitori nu in buricul targului?!
    Iar vrajeala cu cele 2 muzee facute pt abureala nu prea tine! Cati mp vor avea? Maxim 100-300 mp
    In rest, pare un pic de lobby facut dezvoltatorului.

  4. daca se opune firea e de bine :))

  5. Nu știu dacă e bun sau nu acest proiect, dar mă întreb dacă există într-adevăr cerere pentru toate blocurile astea de birouri. Avem noi chiar atât de multe firme în București?

  6. Acest proiect este o afacere privata cu proprietatea statului. Terenul nu este al Romexpo, ci al statului roman, dat spre folosinta Romexpo. Dar nu pentru o foarte profitabila afacere ptr Mihai Daraban, urmasul lui Vlasov de la Camera de Comert ci pentru expozantii din Romania. In mod firesc, statul nu se poate uita cum unii fac bani pe seama lui si ar trebui sa ia terenul de la Romexpo si sa scoata la licitatie proiectul. Este o speta care va fi anchetata de dna si dupa care multi ajunge in puscarie. Sper ca Ludovic Orban sa fie atent la aceasta mega escrocherie pe care vor sa o faca smeckerii cu semnaturile guvernului. Firea s-a prins de tun (experienta in tunuri imobiluare de la Voluntari …). Nu intamplator un mare sustinator e Daniel Zamfir…..are procent din afacere. Oricine vrea sa primeasca pe tava cea mai valoroasa proprietate imobiliara din nordul Bucurestiului. Nici Adrian Nastase n-ar fi avut un asemenea tupeu

  7. In Bucuresti trebuie sa stai cu ferestrele inchise din cauza mirosului.
    „Modernizarea” canalizarilor din Bucuresti a transformat orasul in WC.

    Cand intri in „marile cartiere” din Voluntari, Chiajna, Bragadiru,… , parca intri in WC.
    Are statie de epurare in Voluntari sau Chiajna ?

    Au uni nevoie de mai multi bani, sa joace table la Monte Carlo ?
    Ce mai face aristocratul „Camerei de comert” ?

    Ar fi prefeabil sa se faca un parc public.

  8. Zic de la inceput ca nu sunt specialist, dar din prisma faptului ca am vazut si altceva as spune ca proiectul ar fi bine sa fie dus cat mai in afara Bucurestiului. De fiecare daca cand ma intorc e prea mult haos, prea multe masini …. respect 0 pentru pieton. Inteleg ca dorinta trebuie sa vina si de la om, poate sa inteleaga ca masina nu e comfortul suprem, inteleg ca poate si autoritatile trebuie sa imbunatateasca trasportul in comun, piste de bicicleta si etc. Nu cred ca astfel de proiect trebuie votat printr-un sondaj ci prin … studii si analize de urbanism. Iar incepem sa nu vedem interesul national/cetateanului ci numai …. interesul de partid. Daca vreun politician vede comentariul … sa bage la cap ca sanatatea si sfatul specialistilor au intaietate.
    Ma gandesc la financial city – in Londra, dar nu cred ca e acelasi lucru – Bucurestiul are strazile inguste …. cred ca ar duce la o si mai mare aglomerare.

  9. Cred că este necesar să fie reglementată în interesul public problema transferului de proprietate asupra terenului.

    Altfel, proiectul în sine și locul în care se dorește a fi amplasat centrul de afaceri este OK. Sper că nu dorește cineva să-l construim lângă Biblioteca Națională, în locul Casei Radio, sau al Institutului Cantacuzino. Acolo unde este propusă construcția lui este foarte bine, în opinia mea.

  10. Toată zona Bucureștii Noi – Pajura era afectata dinainte de proiect de infrastructura veche de 100 de ani – pod Constanța, podul de langa evazioniști din expo flora, Ana tower, încă doua turnuri pe Bucureștii Noi în care nu sta nimeni, proiectul de pe bd Jiului.
    acest proiect o sa pună cruce circulației in sectorul 1, care oricum se desfășura extrem de congestionat și o sa genereze un dezastru pt mediu prin poluare auto.
    Iar zona în sine are cel mai mare risc seismic din București. Dar sa nu anticipam.

    • Pai, poate cu proiectul asta se pune presiune (reformatoare) pe podul Constanta si se rezolva cumva toata intersectia… inainte sa cada podul peste noi, eventual cu tot cu vreun tren aflat in trecere [e acolo.