G4Media.ro

Sindicatele din Educaţie susţin că premierul Ciucă a refuzat să semneze acordul…

Sursa foto: Facebook FSLI România

Sindicatele din Educaţie susţin că premierul Ciucă a refuzat să semneze acordul cu federaţiile din domeniu / Preşedinţii PSD, PNL și UDMR sunt somați ca până luni să declare public dacă susţin sau nu un acord privind Educaţia

Federaţiile sindicatelor din Învăţământ susţin că premierul Nicolae Ciucă refuză să semneze acordul cu acestea, aşa cum era convenit, şi că „la nivelul Guvernului s-a decis că acest acord nu este unul de interes”, anunță News.ro. Astfel, sindicaliştii le cer preşedinţilor partidelor de la guvernare ca, până luni, să declare public dacă susţin sau nu un acord privind Educaţia”, iar premierului Ciucă să ofere explicaţii.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” şi Federaţia Naţională Sindicală „Alma Mater” arată, într-un comunicat de presă transmis sâmbătă, că solicită partidelor din coaliţia de guvernare „să declare public dacă susţin sau nu învăţământul românesc, având în vedere refuzul prim-ministrului României, Nicolae Ionel Ciucă, de a semna un acord cu federaţiile sindicale din învăţământ, deşi în urmă cu două săptămâni a susţinut un asemenea pact”.

„Ştim cu toţii că pentru un militar de carieră cuvântul dat şi onoarea sunt cele mai de preţ lucruri. După întâlnirea cu premierul din data de 21 ianuarie 2022, am sperat că, în sfârşit, Guvernul condus în prezent de un general al Armatei Române îşi va schimba atitudinea faţă de sistemul educaţional, subfinanţat de 30 de ani. Comunicatul Guvernului din ziua întâlnirii a venit să ne întărească speranţa cu care am ieşit de la discuţiile avute cu reprezentaţii Executivului, în frunte cu premierul”, scrie în comunicat.

Sindicaliştii citează un comunicat al Guvernului din 21 ianuarie, conform căruia „Dialogul este calea pentru a găsi măsuri echilibrate. În colaborarea cu dumneavoastră plecăm de la dorinţa comună de a susţine prestigiul dascălilor, de a motiva cadrele didactice şi de a plăti corect munca fiecărui angajat din sistemul de învăţământ pentru a avea, în viitor, oameni bine pregătiţi şi educaţi”.

„Timp de aproape două săptămâni, am aşteptat draft-ul documentului promis. Când am văzut că niciun ministru nu ne invită la negocieri, am venit noi cu o propunere de acord, pe care am înaintat-o ministrului Educaţiei, SorinMihai Cîmpeanu, în urmă cu o săptămână. În aceste ultime zile, am discutat de mai multe ori cu ministrul Educaţiei, în calitatea sa de coordonator al grupului de negociere, solicitându-i informaţii despre stadiul discuţiilor de la nivelul Guvernului privind acordul. De fiecare dată, ni s-a transmis că se negociază cu miniştrii de resort”, adaugă reprezentanţii sindicatelor din Educaţie.

Aceştia susţin că, „de fapt, la nivelul Guvernului, s-a decis că acest acord nu este unul de interes”.

Potrivit acestora, „o escaladare a conflictului din Educaţie poate aduce mari prejudicii chiar celor pe care încercăm cu toţii să-i protejăm: copiii”.

„De aceea, solicităm ferm ca, până luni, 7 februarie 2022, preşedinţii partidelor aflate la guvernare să declare public dacă susţin sau nu un acord privind Educaţia. De asemenea, considerăm că prim-ministrul României trebuie să iasă public şi să justifice ceea ce s-a întâmplat, deoarece această atitudine este o jignire adusă salariaţilor din învăţământ! A venit momentul să spunem Stop degradării şcolii româneşti!”, subliniază sindicaliştii, în comunicatul semnat de preşedinţii celor trei federaţii, Simion Hăncescu, Marius Ovidiu Nistor şi Anton Hadăr.

Sursa foto: Facebook FSLI România

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

  1. „Romania educata” cu salarii de mizerie … mai bine castiga un vanzator la supermarket . Daca vrei sa atragi elite in invatamant , trebuie sa investesti ca stat atat in dotari ( conditii de munaca) , personalul trebuie sa fie bine platit pentru a fi un fomeniu atractiv cat si in revizuirea materiei ce trebuie predata. Un popor needucat e un popor fara viitor.

    • Nu inteleg ce va tine sa nu fiti vanzatori la supermarket, acolo va trebuie mai multe cunostinte de calculator. Cand o sa fie nevoie de profesori or sa fie platiti mai bine.
      Momentan munciti la fel ca parlamentarii, mai mult in vacanta!

    • 0I0 se vede ca ai trecut degeaba prin scoala si nu i-ai inteles rolul acesteia. Daca s-ar face toti vanzatori de supermaket cine ti-ar mai educa copiii ? Cati bani ai investi tu ca parinte in educatia copiilor tai ?

  2. Să susții învățământul în România pentru a forma buni profesioniști pentru export.
    Din ce mai plătești PENSIILE SPECIALE?
    Dintr-o singură PENSIE NESIMȚITĂ poți plăti zeci de pensii normale.

  3. WOW, pai ce asteptati de la dl general Ciuca, el care e absent total din TOATE domeniile, omul e mai slab decat zombiliticul tepar si penal si demagog si mincinos!
    Pe principiul: „Nu mai implic, nu ma complic, nu ma explic”, dl general NU se preocupa de NIMIC, NIMIC nu e de INTERES pentru el, ditamai premierul!!
    Mergeti la Cotroceni, Romania Educata e marea promisiune inca din 2014 a dlui prezident Haos Werner Iohannis!
    Azi, proiectul e tot ca in 2014: vorbe goale, ramase pe hartie, adica NIMIC!
    Mergeti la Cotroceni, dl Haos nu va poate refuza, el era tare „preocupat” de Educatie, proiectul lui din 2014 „Romania educata” e inca in faza de „discutii constructive”, desi dl Haos anunta inca din 2014 „o viziune istorică de schimbare EPOCALA a perspectivei in domeniul Educatiei” pe care o VA aduce „România Educată”!!!
    In realitate, fantomaticul proiect „Romania educata” al dlui Haos e deja ingropat, desi in Iulie 2021 dl Haos inca ne servea aceleasi vorbe goale pe subiect, uite:
    „Cred cu tărie că o Românie puternică este o Românie Educată și este nevoie de implicarea tuturor autorităților și forțelor politice pentru a garanta transpunerea în realitate a acestei VIZIUNI în beneficiul fiecărui cetățean!”

    Intrebati-l DACA mai crede!!!

    • Ca orice prioritate a lui Johanis si „Romania Educata” e lasata pe ” saptamana viitoare”.

    • Ce nu-i duce capul pe guvernantii și politicienii nostri e că nicio reformă nu se face fara bani.
      În capul lor sec, reformă, în orice domeniu, înseamnă, dimpotrivă, economie de bani!

  4. Cum ar putea el sa sutina invatamantul cand este acuzat de furt intelectual in timpul studiilor sale.

  5. nu stie sa scrie, stie doar sa copieze

  6. Din 1990 cele trei partide (la care se va adăuga în mod cert și Aur) v-au lucrat și pe dos și pe față !
    Mereu ați fost detașamentul de forță al PSD ului și tot nu v-ați învățat minte .
    Bravo vouă și presedintilor Băsescu hahaha( pt pactul pe educație) și lui Iohannis pt Romania (ne) educată .
    Liderii sindicali din învățământ au alte obiective, de regulă personale și cu măriri ministeriale .
    Restul , după ce acești lideri își ating scopul personal , încet și a lehamite vă ridica un deget drept și cizelat . Să îi țineți minte ! Dar oricum îi veți ierta ,că de …

  7. De la început se vedea ca ne duc cu preșul.
    Cum sa mai aibă bani pe eu salariile profesorilor și pentru alocații când au cheltuit sume uriașe pe vaccinuri expirate, ne necesare și ineficiente, pe susținerea presei ca să cânte ce vor ei, pe reclame mincinoase și înșelătoare provaccinare, etc. etc.

  8. PSD-imea contra PSD.
    Remarc atitudine bolșevică a sindicatului e clar PSD e puternic în teritoriu iar în fața sunt doar niste papagali care cumva sau obrăznicit și nu mai răspund la comenzi .

  9. Solicitați salarizarea după rezultatele obținute,…..,multe titluri și în educație.

    • Politicienii sunt cei care nu vor sa reformeze sistemul de invatamant si tot ei sunt cei care ii platesc pe profesori cu salarii mizere. Deci cum am putea avea salarii in functie de rezultate daca sistemul este politizat ? Cine trebuie sa depolitizeze sistemul de invatamant?

  10. Politicienii au fost educați și învățați de către personalul din învățământ. Comportamentul derivă de la părinți și societate, concluzia e la voi.