G4Media.ro

Şeful spionajului german nu vede nicio slăbire a regimului preşedintelui rus Vladimir…

Sursa foto: Kremlin.ru

Şeful spionajului german nu vede nicio slăbire a regimului preşedintelui rus Vladimir Putin

Bruno Kahl, şeful Agenţiei germane de informaţii (BND), a declarat luni că nu vede nicio slăbire a regimului preşedintelui rus Vladimir Putin. „Rusia este încă capabilă să ducă un război pe termen lung”, a spus el, potrivit DPA, citat de Reuters, transmite News.ro.

„Nu vedem nicio fisură în sistemul Putin”, a declarat Kahl la Academia Federală pentru Politica de Securitate (BAKS). Kahl a susţinut că criticile publice privind gestionarea războiului reprezintă dispute de rutină în cadrul societăţii ruse şi nu reprezintă o ameninţare pentru regimul Putin.

„Rusia este încă capabilă să ducă un război pe termen lung”, a spus el, arătând spre soldaţii recent recrutaţi. Kahl a spus că Rusia are, de asemenea, suficiente echipamente şi muniţii. Cu toate acestea, Kahl a spus că Rusia are anumite vulnerabilităţi, inclusiv performanţa forţelor armate. Şeful spionajului a susţinut că strategia pe termen lung a lui Putin ar putea prevala dacă Occidentul nu sprijină Ucraina într-un mod foarte organizat. Kahl a declarat că BND ştia că Rusia va lansa o invazie la scară largă a Ucrainei cu două săptămâni înainte de începerea războiului din 24 februarie 2022.

„Cu aproximativ 14 zile înainte de începerea războiului am detectat fenomene care nu puteau fi interpretate în alt mod”, a spus el.

Răspunzând la criticile privind faptul că serviciile secrete americane şi britanice se aşteptau la un atac mult mai devreme, Kahl a declarat că BND şi-a bazat aprecierea pe faptul că decizia de a ataca a fost luată în cele din urmă de Putin. Kahl a susţinut că Putin a luat în considerare şi alţi factori decât „numărarea rachetelor sau a tancurilor”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. A descoperit gaura de la covrig! Toată lumea a pus botul la dorinta belicoasă a scandalagiului planetar de fura ce nu a putut în războiul rece.

  2. Ia zi rusule, de ce nu sunteți în stare să treceți de Bahmut, la 450 de zile de la începerea războiului? Degeaba rămâne Putin țar, dacă Rusia nu poate învinge Ucraina.

  3. Dictaturile sunt mai reziliente decat democratiile cand vine vorba de crize, perturbari economice sau de securitate. E evident ca regimul poate fi mentinut (in anumite limite) cu forta, daca nu e acceptat de bunavoie.
    Pe de alta parte, o dictatura (sau chiar un regim hibrid, gent Turcia, Ungaria, etc) va avea dificultati majore sa obtina crestere economica pe termen lung, sustinut. Mecanismele care produc bunastare, liberul arbitru, independenta manageriala, cadrul legislativ corect, limitarea coruptiei, toate astea lipsesc in aceste regimuri. Incetul cu incetul aceste regimuri raman in urma ca dezvoltare. Ca urmare, pentru a-si asigura continuitatea, acestea intra intr-o capcana a deturnarilor de resurse (care sunt insuficiente din start) pentru a avea o putere militara suficienta pentru a preveni o schimbare fortata de regim, vezi Coreea de Nord, Rusia (intr-o anumita masura).