G4Media.ro

Sectorul 6: A fost adoptat proiectul de buget pentru 2023, evaluat la…

sursa foto: Facebook Primăria Sectorului 6

Sectorul 6: A fost adoptat proiectul de buget pentru 2023, evaluat la peste 2 miliarde de lei. La capitolul investiţii, cea mai mare parte merge în sistemul de educaţie

Bugetul Sectorului 6 pe 2023 depăşeşte 2 miliarde de lei, iar „un procent record” de 51% din sumă este alocat investiţiilor, a declarat, joi, primarul Ciprian Ciucu, după adoptarea proiectului de buget de către Consiliul Local, potrivit Agerpres.

Edilul Sectorului 6 a adăugat că acesta reprezintă „cel mai mare buget din istoria Sectorului 6”.

„Din investiţii, cea mai mare parte merge în sistemul de educaţie, deoarece construim şcoli, grădiniţe, creşe, şi o altă parte merge pe câteva investiţii importante pe care le avem, printre care: în zona de salubritate, o să avem 1.000 de puncte de colectare selectivă (…); este un buget care va merge foarte mult şi pe recuperarea spaţiilor foste industriale, pe care le transformăm în parcuri noi, cum ar fi Parcul Liniei”, a spus Ciprian Ciucu, citat de Agerpres.

El a precizat că investiţia în educaţie pe partea de funcţionare şi investiţii reprezintă circa 370 de milioane de lei.

În altă ordine de idei, a menţionat că pentru puncte de colectare selectivă sunt 86 de milioane de lei, la care se adaugă şi ceea ce vor accesa reprezentanţii autorităţii locale de la Ministerul Mediului.

Potrivit edilului Ciprian Ciucu, o altă investiţie se referă la un sistem de supraveghere video cu 3.000 de camere în Sectorul 6 pentru a creşte capacitatea de intervenţie a Poliţiei Locale. Are o valoare de circa 20 de milioane de lei şi se va finaliza anul acesta.

Pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe sunt, prevăzuţi peste 200 de milioane de lei, conform datelor primăriei locale

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Oricum e mai bine decat in alte parti…insa oare nu putem depasi gandirea conventionala.? ne laudam si ne asumam responsabilitati pentru mp, bucati crese, scoli, gradinite… dar nu prea si nu pentru ce rezulta din utilizarea lor… degeaba avem scoli si gradinite daca elevii nu reusesc sa intre la o facultate, sa obtina ceea ce vor..Poate ne asumam la nivel de administratie si astfel de tinte…cat la % din elevii sectorului 6 vor urma o facultate, vor obtine un loc de munca in sector, sau oricare alte tinte mai aproape de ceea ce reprezinta beneficiu real s i direct pentru cetatean si nu o pentru o crestrere in plus in inventarul administratiei….parerea mea, nu dau cu paru..

  2. Avem depusa documentația pt reabilitarea blocului din 2010 și în prezent suntem la poziția 500 și …. presupun ca tb sa va mai alegem de vreo 4 – 5 ori ca să ajungem în fericita situație de începere a lucrărilor. Asta dacă nu se dărâmă blocul pana atunci și nu mai e nevoie. Mare parte din blocurile din Dr Taberei au aproape 50 de ani și sunt extrem de degradate. Dacă nu am fi facut eforturi proprii de reabilitare și întreținere ar fi căzut de mult. Doar mafia din primărie știe pe ce criterii unele blocuri se reabilitează și altele nu

  3. Poate acum că ai fonduri anvelopezi și tu blocurile. Sectorul 6, este pe ultimul loc la anvelopatul blocurilor.

  4. *Ionut – stai relaxat ca blocul meu este in primele 10 pozitii din lista de cativa ani si nicio sansa de reabilitare termica. Mai bine ar reabilita Punctul Termic 1/8 ca este PRAF! pleaca apa cu 39 grade si ajunge in calorifere cu 36… Ne vedem la vot!