Foto: Inquam Photos – Alexandra Pandrea

Scrisoare deschisă a unor mișcări și asociații, inclusiv Rezist și Corupția Ucide, împotriva posibilei nominalizări a lui Sorin Câmpeanu ca ministru al Educației: Măsurile lui “nu corespund standardelor” de reformă autentică

“Printre numele vehiculate pentru poziția de ministru al Educației sunt persoane care au dat deja măsura unei capacități de viziune și organizare limitată în funcția respectivă. Atragem în mod special atenția asupra posibilei desemnări a domnului Sorin Cîmpeanu pentru poziția de Ministru al Educației. Considerăm că măsurile implementate în mandatul anterior al acestuia (…) nu corespund standardelor pe care le impune o viziune reformatoare autentică“, afirmă o scrisoare deschisă emisă de un grup de organizații și mișcări ale societății civile, înaintea nominalizării miniștrilor pentru viitorul guvern.

Scrisoarea deschisă, făcută publică de Geeks for Democracy, vine în contextul în care numele lui Sorin Cîmpeanu a fost vehiculat intens ca posibil ministru liberal al Educației în guvernul de coaliție care este pe cale să fie desemnat.

Documentul, cu titlul “Reforma educației trebuie să fie o prioritate asumată a noului parlament și a noului guvern” este adresat președintelui Klaus Iohannis, președinților PNL, USR, PLUS și UDMR și este semnat de organizații precum Geeks for Democracy, Rezist, Corupția Ucide, diaspora.ro, dar și de personalități precum Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu de la “Dăruiește Viață”, Emilia Șercan sau profesorul universitar Adrian Miroiu.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

1. Bravo, având în vedere ca pe termen lung Educația este cel mai important minister și ca nu e la USR, trebuie stat cu ochii pe ei. Afara cu Cîmpeanu din cărți, vrem reforma reala, vrem educație performanta.

2. E prea mult să ceri reforme de la un traseist notoriu, cu cariera începută în Partidul Conservator al lui Felix Turnătorul, din partea căruia a fost Ministru al Educatiei, remarcandu-se prin amnistierea plagiatorilor(furaciosilor) care renunță de bunăvoie la titlul de doctor- cu bătaie la Ponta.
    Urmează ALDE si Pro Romania, după care, tuști, in structura de conducere PNL. Toate acestea doar în 5(cinci) ani, stânga, dreapta, centru, nu conteaza ptr acest individ.
    La Universitatea la care e rector a fost coordonator de doctorate analfabetul fara BAC Laurențiu Baranga.
    Bleah! Trebuie să iei inainte o porție bună de lamai ca să reziști să vezi ce-a făcut ăsta in viața politică și in educatia românească. Ce dreak, nu există în ditamai partidul istoric un liberal adevărat, cu o carieră curată si capabil să se înhame la asa ceva?

3. Campeanu, asta este Rectorul Universitatii Agronomice din Bucresti, aia care l-a facut in urma cu cateva luni, pe cel mai mare excroc din istoria invatamantului romanesc, Lucian Baraga, profesor universitar conducator de doctorate. Excroci au mai fost, chiar multi, unii in perioada interbelica, dar pe asta Baraga, fostul vicepresedinte de la ORNIF si presedinte al Oficiului de Splarea a Banilor numit acolo de Mandolina , Ba.

4. Corect. Subscriu.

5. Eu nu sunt un suporter PNL. Dar nu cred ca aceste proteste mai pot rezolva ceva. Acest Campeanu a fost preluat pe fata de PNL si pus pe listele parlamentare in frunte, in Bucuresti. Si inca vreo 15-20 de fosti parlamentari PSD/ALDE/PC in exact aceiasi situatie.

Si poporul a votat. 25% a castigat PNL cu acest oameni in frunte. Pentru ca, repet, PNL nu s-a ascuns. Se stia ca Sorin Campeanu o sa fie printre posibilii nominalizati. 55% dintre votantii actualiei coalitii de guvernare au votat ca Sorin Campeanu sa fie din nou ministrul Educatiei, dupa mandatul „de succes” din timpul lui Ponta. Deci, sa ii uram succes dimnului Campeanu in noul mandat.

Situatia e la fel in cazul alegerilor de primari in doua tururi si a eliminarii pensiilor speciale. Singurii care au parut ca vor sa mearga pana la capat cu asta au fost cei de la USRPlus. Care au primit 15% din voturi din total, care inseamna cam 33% din totalul votantilor actualei guvernari. Asa ca nu au cum sa se impuna in fata PNL si UDMR cu aceste modificari si nu au intrat in programul de guvernare. Asta inseamna ca cea mai mare parte dintre oameni nu vor sa schimbe aceste lucruri. Si nu poti schimba nimic in tara daca nu vor si cei care voteaza asta.

6. Ok, sper ca stiti dvs mai bine de ce Nu campeanu.
    Dar, la fel sper sa reactionati , daca nu, chiar mai ACUT, IN CAZUL IN CARE anisie este in continuare in noul guvern.
    Sau poate ca domnia SA se ridica la nivelul asteptarilor dvs??? Sper ca NU.

7. Un traseist plin de bube-n cap, cu ZERO realizari in Reforma Educatiei, desi e in politica de ani multi, dimpotriva sunt multe controverse in ceea ce-l priveste:
    1. Plagiatul lui Ponta.
    La sfârșitul lui 2014 a fost de acord ca Ministru al Educatiei cu o OUG emisă de guvernul Ponta, din care făcea parte și care îi dădea posibilitatea lui Victor Ponta să renunță la titlul de doctor pe care l-a obținut prin plagiat. La acea dată, Sorin Cîmpeanu a precizat că adresa premierului de renunțare la titlul de doctor i-a parvenit prin intermediul Universității București, iar în baza noilor prevederi premierul va trebui să revină cu o cerere adresată Ministerului.
    2. Fabricile de diplome.
    Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat, în luna august, că diplomele a 70.000 de absolvenți de studii universitare neautorizate – în majoritate acordate de Universitatea Spiru Haret – vor fi recunoscute de Ministerul Educației printr-o ordonanță. Decizia ministrului apărea ca o consecință a faptului că Ministerul Educaţiei a pierdut 7.400 de procese intentate de absolvenți ai unor specializări neautorizate şi mai are pe rol încă 2.300 din partea a peste 47 de mii de absolvenţi. Specialiștii consultați de Rl au fost de părere că soluția corectă ar fi fost aceea ca Ministerul Educației să dea un act normativ care să permită evaluarea competențelor acestor absolvenți și să elibereze diplome celor care ar fi meritat să le dețină.
    Educației.
    3. Relaxarea criteriilor doctorale.
    În contextul în care există numeroase suspiciuni de impostură academică în rândul politicienilor și, într-un moment în care există 3.200 de conducători de doctorat, Ministerul Educației a decis, în martie, să relaxeze criteriile prin care poți ajunge conducător de doctorat. Astfel, Ordinul 3121/2015 stipula faptul că un conducător de doctorat nu mai este obligat să publice un rezumat al tezei de abilitare pe Internet cu 15 zile înainte de susținerea examenului dar și data și ora de susținere a dizertației. De asemenea, participanții nu mai pot pune întrebări candidatului.
    4. Lipsa de autoritate în relația cu Andronescu.
    De data aceasta, lui Sorin Cîmpeanu îi putem imputa faptul că, în câteva rânduri, parlamentarii sunt cei care i-au făcut agenda. Astfel, Cîmpeanu nu a putut decât să critice intenția senatorilor de a reorganiza finanțarea cercetării prin diminuarea rolului UEFISCDI – instituție care gestiona banii din cercetare – și infiintarea unei noi agenții care să împartă arbitrar banii. Propunerea senatorilor a fost susținută de către Ecaterina Andronescu (șefa Comisiei de Cultură din Senat), cea care – fără vreo altă consultare – propusese, aterior, o nouă formă a Legii educației de care Câmpeanu nu avea habar.

8. Scrisoarea deschisă a mișcărilor și asociațiilor cu, riste

9. Nu se găsea cineva care-a predat p-afara, sunt atâția români prin universități de prestigiu care ar putea face reforma. Dar ce să-i faci, niciunul nu-i membru de partid.

10. Sorin Câmpeanu 100% Securist – Scrie in fruntea lui…Traseist—-Securist—–Avocatul Hoților Plătitori Plagiatori

11. 4 partide în 5 ani. Și ce partide! Ponta. Plagiate. Doctorate. Absolvenți facultate. Fonduri pentru cercetare. Complicități. Sinecuri. Rețea de interese. Caracatița corupției. Precis a fost o presiune uriașă de tip șantaj securistic sau promisiuni bănești la fel de mari asupra/pentru conducerea liberală.

E cumplit ce s-a petrecut și se petrece în țara asta!