
Sandro Castro, nepotul lui Fidel, este influencer / Bere, dansuri, fete și mașini de lux / Reacții: „E simbolul declinului Revoluției” / „Cuba a devenit exact ceea ce Fidel nu și-a dorit niciodată„
Cuba are de câteva luni un influencer neașteptat: se numește Sandro Castro și este într-adevăr nepotul lui Fidel, scrie Corriere della Sera.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
Pe profilul său de Instagram @sandro_castrox, revoluția socialistă, de gherilă, face loc unor postări cu pisici, dansuri cu populara bere Cristal în mână, fete cu mișcări senzuale, fotografii cu sânge fals în stil vampir în colțurile gurii, chiloți roșii în jurul gâtului pentru Ziua Femeii și discursuri caricaturale pro-pace ținând un porumbel.
Vezi această postare pe Instagram
Autorul este tot Sandro, care se descrie pe contul său drept „creator de conținut” și este urmărit de peste 120.000 de followers.
Reacțiile la videoclipuri și fotografii sunt mixte, comentariile numeroase: unii îl incită să devină președinte, alții ironizează legătura de familie, uimiți de lejeritatea conținutului.
Tânărul de 33 de ani s-a născut în 1992, când Fidel avea 65 de ani și era încă activ din punct de vedere politic: se afla în mijlocul a ceea ce a fost numită „perioada specială” a Cubei, o fază istorică în care nu au lipsit rațiile, reducerile de energie și măsurile pentru a face față crizei economice severe. În acea conjunctură, relațiile cu Rusia s-au prăbușit, relațiile cu foștii prieteni s-au rupt și s-au făcut noi alianțe diplomatice.
Astăzi, cadrul politic s-a schimbat, dar scenariul general continuă să rămână complex. Și negativ: în Cuba, întreruperile de curent sunt frecvente, medicamentele greu de obținut, inflația este foarte ridicată, benzina lipsește sau este disproporționat de scumpă, iar problema migranților este o întrebare deschisă.
În acest context, profilul lui Sandro este menit să intrige, mai ales având în vedere că Fidel, atunci când era în viață, încercase întotdeauna să păstreze o anumită intimitate pentru el și familie.
Nepotul este fiul Rebeccăi Arteaga și al lui Alexis Castro Soto del Valle, un inginer în telecomunicații născut de Dalia Soto del Valle, cea de-a doua soție cu care Fidel a avut cinci copii.
Figura lui Fidel a atras întotdeauna opinii controversate și nu puțini au fost cei care l-au arătat cu degetul drept un dictator care a dus țara la ruină, acuzație care se perpetuează și prin anumite comentarii la postările lui Sandro.
Se trece de la povești despre o viață opulentă la povești despre pantofi uzați, precum cele spuse de scriitorul Norberto Fuentes, apropiat al familiei.
Pe de altă parte, descendenții lui Fidel au transmis o imagine diferită, lăsând puțin loc pentru îndoieli cu privire la nivelul de trai.
Antonio, unul dintre fii, a fost fotografiat pe un iaht în Turcia și a susținut că a rezervat cinci apartamente într-unul dintre cele mai exclusiviste hoteluri.
Fiul Tony, despre care se spune că este model, și care seamănă izbitor cu bunicul său, are un profil social privat, dar unul plin de fotografii divulgate care arată iahturi de lux, cine de lux, mașini și excursii scumpe; și mai sunt și ceilalți membri ai familiei văzuți cu homari în farfurii și genți Louis Vuitton sub braț.
Sandro, cu contul său public și fotografiile în care pozează în fața unor mașini frumoase, este cel care a permis până acum accesul cel mai complet la viața sa privată, permițând nu numai să îi urmărim îndeaproape zilele și interesele, ci și să le – literalmente – împărtășim. De aici, petreceri nocturne, evenimente private în timpul pandemiei, zile de naștere afișate cu puțină discreție. Toate acestea, în timp ce cetățenii din țară nu au curent electric sau se află în grave dificultăți economice.
Cuba lui Sandro este profund diferită de Cuba lui Fidel.
Comentariile unor cubanezi subliniază privilegiile unei elite care sunt urmărite cu atenție de un public ce se luptă să trăiască cu demnitate.
„Acești oameni sunt demonstrația unei clase care a folosit scuza justiției sociale doar pentru a-și stabiliza propriul privilegiu dinastic – relatează Juan Pablo Peña pentru ziarul spaniol.
”Tatăl meu mi-a spus odată: „Cuba a devenit exact ceea ce Fidel nu și-a dorit niciodată, ce vedem este o satiră grotescă a castrismului”. Acum, am înțeles că el încerca să apere ceva care a fost stricat de la început”.
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankPentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.