G4Media.ro

Românii din Marea Britanie, pe primul loc detașat la cererile pentru vot…

Sursa: Biroul Electoral Central

Românii din Marea Britanie, pe primul loc detașat la cererile pentru vot prin corespondență. Urmează românii din Germania, Spania și Italia

34.077 de români din străinătate au depus cereri până acum pentru a vota prin corespondență, potrivit datelor Autorității Electorale Permanente. Cei mai harnici au fost românii din Marea Britanie, cu 9003 cereri înregistrate la ora publicării articolului. Termenul de înregistrare s-a prelungit până pe 15 septembrie.

Pe locul secund se clasează românii din Germania (5243), urmați de cei din Spania, Italia, Franța, Belgia și Elveția.

De remarcat că există cereri din cele mai îndepărtate ori exotice țări, precum Reunion, Tanzania, Cambodgia ori Cayman Islands.

Prin înregistrarea ca alegător prin corespondență, cetățeanul român cu drept de vot, care locuiește în străinătate și deține documente valabile de ședere din partea statului respectiv, solicită transmiterea prin poștă a documentelor de vot la adresa sa de corespondență.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a depus la Secretariatul General al Guvernului un proiect de ordonanță de urgență care prevede că termenul de înregistrare a cetățenilor români ca alegători în străinătate se finalizează în data de 15 septembrie 2019. Precizăm că proiectul de act normativ va fi supus adoptării Guvernului în ședința din data de 12.09.2019. În aceste condiții, conducerea AEP a luat hotărârea să mențină aplicația deschisă înregistrărilor.

Foto: Biroul Electoral Central

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Ce ma? Parca sunt 3 milioane de romani plecati. Poate la negru, dar mai spalati sunt, deci, numai 34 de miii.

  2. Dacă procentul de votanți al românilor din diaspora nu ajunge la un nivel apropiat cu cel de participare la vot a românilor din țară, înseamnă că ne merităm soarta: avem o genă proastă.