G4Media.ro

Româncă din Italia, țara europeană cea mai afectată de coronavirus: Stăm în…

sursa foto: OMS

Româncă din Italia, țara europeană cea mai afectată de coronavirus: Stăm în casă de ieri, ni s-a spus că e mai bine să nu ieșim. Vrem să ne întoarcem în România

O româncă stabilită în Italia, în orașul Codogno din regiunea Lombardia, a relatat, într-o intervenție telefonică la Digi24, că, urmare a creșterii numărului de îmbolnăviri cu coronavirus, care a dus și la două decese în ceastă țară, locuitorii din regiune au fost sfătuiți să stea în case. În Codogno a fost identificat un focar autohton de răspândire a coronavirusului.

„De ieri suntem în casă, ieri și astăzi, tot ce știu, știu din presă sau de pe Internet, adevăr sau speculație nu știu ce să vă spun, realitatea nu se știe. Cert e ca trebuie să stăm în casă. Nu am fost obligați, nu este o carantină obligatorie, ni s-a spus că ar fi preferabil și mai bine pentru noi să rămânem în case. Panică, alertă, teamă, e normal, discutam cu soțul că vrem să plecăm în România, suntem conștienți că fără o testare nu putem pleca, vrem să o facem, nu vrem să punem în pericol pe nimeni, familia, apropiații. Dacă sunt simptome trebuie să sunăm la 112, nu avem voie să ne apropiem de spitale, mai ales spitalul din Codogno e înconjurat de ambulanțe, ni s-a spus că nu avem voie în urgență sau spitalul respectiv”, a declarat Delia, o româncă stabilită în Codogno.

O a doua persoană testată pozitiv pentru noul coronavirus a murit în Italia, unde până în prezent au fost raportate 29 de cazuri de contaminare, dintre care 27 în Lombardia şi două în Veneto.

Vineri, autorităţile au anunţat că cel puţin nouă oraşe din Lombardia şi unul din Veneto au închis barurile, şcolile şi alte locuri publice din cauza suspiciunilor de contaminare cu noul coronavirus. Această decizie a fost luată de Ministerul Sănătăţii în acord cu cele două regiuni implicate, după ce un prim focar autohton italian a fost identificat la Codogno, în apropiere de Lodi.

În Italia trăiește o comunitate foarte mare de români.

Sursa foto: OMS

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Cum apare o problema fugim. Asta facem de milenii. Ne ascundem, ne facem frate cu dracu sa trecem puntea, plecam capul etc.

    • Adevărat!! Ei vor sa știe ‘realitatea’ (pun intended). Paranoia la cote maxime. :))

      Oricum, inconștienți și iresponsabili, indivizii. Cu un minim de igienă și atenție, riscurile de a lua virusul sunt relativ mici.
      Unul din aspectele patetice specifice romanilor (în buna parte) este lamentarea cronică. Atâta panica și lipsă de rațiune… Nu e de glumit cu virusul ăsta, dar nici atât de grav nu este. Și dacă te îmbolnăvești, cât timp nu ai alte afecțiuni, șansele de a te vindeca în 1-2-3 săptămâni sunt foarte mari.
      Media vorbește doar despre bolnavi, omite numărul celor vindecați. Panica asta lipsită de rațiune e cea mai distructiva. Trăiască social media și jurnaliștii cu retard server, în căutare de audiență.

  2. Deci in Italia e vorba de transmisie la nivel local, nu este cunoscut pacientul zero, cazurile nu au legatura cu China. China era la 50 de cazuri in 15.01.2020. Lumea nu intelege cresterea exponentiala si transmiterea asimptomatica. Virusul este deja in Romania, cat de curand vor aparea primele focare aici si medici infestati.

    • Este cunoscuta calea de transmitere. Un cercetator italian care a avut intalniri cu un omolog chinez.

  3. Daca vreti sa va intoarceti sunteti bine bineveniti!

  4. Daca vreti sa va intoarceti sunteti bineveniti!

  5. Hai inapoi printre hoti si ticalosi.

  6. Acum când va tremura fundul fuga înapoi în România. E buna și Romanica la ceva! Stați dracului acolo, în tara de adopție de care pana acum erați atât de mândri. Nu mai avem nevoie sa va auzim accentul și sa va vedem aroganta. Acum aveți nevoie de susținerea Italiei căreia I-ați spălat moșii și babele la cur, căreia I-ați curățat wc-urile și pentru care ați făcut toate muncile de jos ajungând sa vorbiți limba materna cu accent. La greu vreți acasă? Casa voastră nu mai este România.