G4Media.ro

Referendumul pentru alipirea comunei Țintești la Buzău a eșuat: Doar 10% din…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Referendumul pentru alipirea comunei Țintești la Buzău a eșuat: Doar 10% din buzoieni s-au prezentat la urne

Referendumul privind alipirea comunei Ţinteşti la municipiul Buzău organizat duminică a înregistrat o prezenţă slabă la vot, iar la închiderea urnelor primarul Buzăului Constantin Toma şi-a exprimat coonvingerea că un vot pozitiv ar fi dat o şansă mult mai mare unui Buzău de top, în România, transmite News.ro.

Prezenţa la urne a fost 10.68% în municipiul Buzău şi 43,03 % la Ţinteşti.

Imediat după închiderea urnelor, primarul Constantin Toma, iniţiatorul proiectului a transmis într un mesaj pe Facebook că respectă decizia buzoienilor, însă este de părere că unirea celor două localităţi ar fi dat o şansă mai mare Buzăului.

„Respect decizia dumneavoastră de a nu uni municipiul Buzău cu comuna Ţinteşti! Dar, indiferent de acest rezultat, cred cu tărie că un vot pozitiv ar fi dat o şansă mult mai mare unui Buzău de top, în România. Începând de mâine, împreună cu echipa mea, vom munci, ca şi până acum, să vă îmbunătăţim viaţa de zi cu zi şi să identificăm şi să derulăm cât mai multe proiecte ce pot schimba în bine viitorul oraşului nostru. Ca primar, nu cred că este suficient să fiu doar un bun gospodar, ci să am inspiraţia, viziunea şi energia pentru a asigura un viitor cât mai bun Buzăului. Mulţumesc din tot sufletul buzoienilor ce şi-au sacrificat timpul lor pentru a veni la vot, crezând, ca şi mine, în acest proiect! Dar, în continuare, ţin să vă asigur că voi rămâne acelaşi primar al tuturor buzoienilor, motivat să schimb lucrurile în bine”, a transmis Toma.

Conform legii, referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

18 comentarii

  1. Cu forta nu se poate face bine…politicienii locali au sabotat referendumul…cu excepția lui Emanuel Ungureanu….asta e, rămânem aceeasi țară rurală…în România sunt suficiente 15 județe, pe structura curtilor de apel, iar comunele trebuiesc înjumătățite….la dimensiunile actuale și la populație de 1500 de locuitori, taxele se duc pe salarii la primărie, pentru investitii stam cu mana întinsă la guvern… nu e suficient ca suntem săraci, mai suntem și proști

    • Recomand lucrarea cercetatorului stiintific la Institutul de Geografie al Academiei Romane Sageata Radu „Evolutia structurii administrativ-teritoriale in mediul rural in Romania ultimilor decenii(1990-2010)”.
      Cei cu suficient IQ vor putea trage concluzia Cine si Cand au fost „prostii”. Asta ca sa nu suparam pe romani cu generalizare „prostiei”.
      Vor vedea ca apogeul infiintarii de noi comune s-a atins dupa 1990 in perioda 2002-2004.
      Si, cine stie, poate vor gasi si raspunsul la intrebarea:de ce s-au infiintat comune si orase noi daca nu s-au respectat principalii indicatori regasiti in Legea 352/2091 ptr aprobarea Planului de amenajare a teritoriului?
      Cine nu-i lasa pe alesi, inclusiv pe cel exceptat , sa faca ordine in hatisul legislativ privind amenajarea teritoriului Romaniei, ca asta e treaba lor. Romanii, cu IQ-uri diferite, i-au votat considerand ca sunt suficient de destepti sa faca asta.

  2. Bucurestiul la fel ar putea sa devina mai mare prin alipirea oraselor si satelor din apropiere. Dar putini din Bucuresti s-ar prezenta la referendum.

  3. Buzaul a avut prezenta 10%, Tintestiul a votat în masa.
    Cvorumul era stabilit la 30% pentru fiecare din localități.
    1.Țintești e comuna în care s-a născut și copilărit primarul Toma.
    2. Țintești e o comuna subdezvoltată
    3. Mai aproape de Buzău sunt alte comune mult mai răsărite cu care se putea uni municipiul.
    4. Toți cunoscuții primarului de vreo 5 ani încoace își cumpăraseră terenuri la preț de nimic.
    5. Primarul Toma a promis tintestenilor ca nu le va mari impozitele. Toate proiectele din acea zona s-ar fi făcut pe impozitele mărite ale buzoienilor.
    6. În urma unirii, posibila autostrada si zona industriala a orașului s-ar fi aflat în mijlocul „noului” municipiu.
    7. Prin neparticiparea la vot buzoienii i-au arata primarului ca nu sunt de acord nici măcar cu ideea de unire.
    8. Sa nu uitam ca Toma este cel mai votat primar PSD din tara.
    9. Referendumul a fost susținut de Bolojan de la Oradea și de Emanuel Ungureanu
    10. Ar trebui ca orice referendum care nu face cvorum sa fie achitat din buzunarele inițiatorilor.

    Buzoienii, prin toate mijloacele i-au arătat primarului care va fi deznodământul. Doar ca el e ambetazat de putere și bani după ce a luat cu scor mare, pentru a doua oara, primăria.

    • Si iaca asa, cu tot felul de complexati si penibili ca tine se duce tara de rapa, numai de al dracului sa ii arat ei lui Toma ca sunt eu Gica Contra. Dupa ce ca esti proasta mai scrii si pe pereti! O fi Toma un snapan dar si cu al’de prosti ca tine nu se face primavara!

    • Buzoianca draga, ai punctat foarte bine…Singurii beneficiari ai „unirii” ar fi fost neamurile lu Toma cu terenuri trecute in intravilan crescandu-le valoarea de cateva ori…Orice om politic, odata anuns in functie, se crede „șef” peste comunitate…Toma, un mincinos care si-a dat arama pe fata pana la urma…

  4. La capitolul „referendumuri”, gruparea PSD-Ciolacu înregistrează „eșece” in serie : Buzău, Codlea, strângerea de semnaturi demitere Clotilde Armand…

  5. Ne place lancezirea, stagnarea.
    „Da sa faca domle altii…”
    Greu sa iesi la vot Duminica cu micul in gat si maneaua data tare ….nu e timp domle’…
    Ar fi ajutat unificarea: mai putine avize, dezvoltare mai rapida etc etc… dar ce conteaza.

    Vorba aia ne meritam soarta.

  6. Bani aruncati pe fereastra!Unde este proiectul privind regionalizarea Romaniei!

  7. Rezultatul frăției lui IIie Bolojan cu PSDla Buzau=10%.Punetil alături deBolojan și pe geniul neînțeles Dan Motreanu Dar cercetați legăturile cu vechiul sistem.

  8. Ce facusi Tomita? ai uitat sa dai bani la bronzatii din Simileaska?

  9. Se pare ca romanii nu sunt atat de prosti. Asta este Romania reala, nu cea din sondajele umflate de firmele de casa ale PSD. Daca nici Constantin Toma, mandria PSD in materie de rezultate in alegeri, nu a reusit sa mobilizeze electoratul, suntem pe drumul cel bun.
    Sigur, unii vor spune ca gresesc si-mi vor aduce aminte ca vocile rationale din PNL si USR, Bolojan si Ungureanu au sustinut acest referendum. Nu conteaza ideile, bune in teorie, ci increderea in cei care le-ar putea implementa.
    Marcele, te ajunge din urma blatul cu Florin!

  10. Pina cind nu se elimina pragul de validare a unui referendum in Romania acest instrument democratic va ramine o forma fara fond.
    Pragul trebuie sa existe la declansarea unui referendum, nu la participare.

  11. Daca nu reusesti sa faci Buzaul mic MARE, cum o sa faci un Buzau mare MARE? Buzoienii s-au prins cum sta treaba si au procedat in consecinta…Pacat de banii cheltuiti pentru referendum si de timpul consumat…Se puteau face multe cu acestia..De ce nu s-a facut un SONDAJ inainte ca sa se vada ce intentie au buzoienii cu privire la acest aspect?..Stau si ma intreb daca impozitele nu au fost marite doar pentru ca nu existau bani pentru referendum. E un punct de vedere..Asteptam ca Buzaul asta mic sa devina MARE… Ca pe multe strazi iti rupi masina (a se vedea cart 23 August, cu mici exceptii sau Transilvaniei care inca nu e terminata) iar pe strazi gen Unirii Sud sau Independentei poti sa iti rupi picioarele datorita trotuarelor… Si poate mai reducem din atatea proiecte culturale care doar toaca bani…O masura a lucrurilor nu ne strica…Mai ales in contextul atator scumpiri ce au aparut…

  12. Reproduceti va rugam lingual comentariu Scris mzi inainte. Multumim.

  13. Reproduceti va rugam lingual comentariu Scris mzi inainte. Multumim. Daca am mai sous asta de ce nu publicati ce am spus.Vreau sa STIU motivul

  14. 3 milioane de euro dusi pe apa Buzaului sau in buzunarele cui trebuie pentru un referendum sortit esecului.Dupa 5 ani de domnie Toma lasa o locomotiva vopsita la gara,un avion la mall,o strada cu poze pe un gard de tabla spre cimitir si mai nou o baltoaca numita iaz.Cetatenii Buzaului cu salarii si pensii mizerabile platesc apa rece la pretul cel mai mare din Romania,iar gkll la incalzile era 280 de lei in conditiile in care bucurestenii o platesc cu 160 de lei.Pe banii buzoienilor Toma editeaza cartulii cu realizarole lui si le pune in casutele postale,poate asa afla si cetatenii de ele si mai nou institutia prefectului ne sfatuieste tot printr un pliant sa spalam plasticul atunci cand selectam gunoiul.Se cunoaste ca habar nu are ca in oras fraierii pe banii lor face munca rer ului(in Bucuresti sunt sectoare in care cetatenii nu platesc gunoiul)acum vrea si gunoi spalat cu 10 lei/mc.