G4Media.ro

Rectorii pot rămâne în funcție până la 10 ani după vârsta de…

Sursa foto: Pexels

Rectorii pot rămâne în funcție până la 10 ani după vârsta de pensionare, prevede noul proiect de metodologie pentru alegerile universitare

Pensionarea nu mai reprezintă o problemă pentru rectorii care doresc să rămână în funcție încă 10 ani, în baza noii Legi a învățământului superior, dar și pentru alți ocupanți ai unor posturi de conducere în universități. Condiția să nu fie atins pragul pensionării, în cazul celor care ocupă funcții de conducere în universități, este eliminată din Metodologia-cadru de alegere a structurilor și funcțiilor de conducere în universități, al cărei proiect a fost pus în consultare publică de Ministerul Educației, scrie Edupedu.ro.

Metodologia reia, în mare parte, prevederile vechiului regulament în acest sens – Metodologia-cadru din 2015, introdusă de fostul ministru Sorin Cîmpeanu. Dar aduce o serie de modificări ce țin de noile prevederi legislative, dar și de extindere a funcțiilor și organismelor pentru care sunt stabilite reguli, de la directorul general administrativ la conducerea de filială sau extensie universitară.

O schimbare-cheie apare în cazul limitelor de vârstă pentru cei care ocupă poziții de conducere, în contextul în care noua Lege a învățământului superior le permite rectorilor în exercițiu să-și păstreze funcția timp de încă două mandate de câte cinci ani.

Citește integral pe Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. incredibil, ce mizerie. si cand te gandesti ca se intampla in mediul care ar trebui sa de exemplu ca etica si rigoare. …

  2. Am petrecut suficient timp în mediul universitar românesc (la periferie, mai bine zis) ca să nu mă mai mire. Dacă publicul larg ar fi la curent cu practicile din universitățile românești, nu s-ar mai mira de nimic. De la amantlâcuri care duc la ocuparea de posturi universitare la nulități promovate și înnobilate prin titluri și diplome, universitățile de la noi au toate problemele posibile. Mă întreb ce altă țară mai are rector de mare universitate fără doctorat sau profesori (altminteri, oameni cu prestigiu) care ar fi făcut manevre ca să ocolească limita aceea de 2 mandate de rector (mandatul ăsta sunt eu rector și tu șef la senatul univ, mandatul următor schimbăm) și tot așa. Chiar mă întrebam săptămâna trecută de ce se mai miră lumea că nu avem nicio universitate în Top 1000. Pentru că nu merită niciuna?! Poate o fi și acesta un răspuns plauzibil, în afară de veșnicele scuze: „greaua moștenire”, „ei calculează altfel la topurilea astea”, „noi ne concentrăm pe studenți, nu pe publicațiile științifice”. Una peste alta, universitățile sunt o mocirlă, la fel ca „elita” politică.

  3. Sigur nu este o greseala, adica pot ramane in functie si zece ani dupa ce au decedat? Mie asa mi se pare firesc…

  4. PLECAȚI , FUGIȚI , EMIGRAȚI !
    În această gubernie , oamenii corecți , cinstiți și educați nu au nici o șansă !

  5. Și după zece ani sa rămână rector statuia lor..

  6. E bine, chiar era vaduvita politehnica de expertiza abramburicai.

  7. De acord, cu condiția ca la Universitățile de Stat să renunțe la pensie