G4Media.ro

Rectorul Nicolae Istudor, candidat unic, a fost ales pentru al treilea mandat…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Rectorul Nicolae Istudor, candidat unic, a fost ales pentru al treilea mandat la conducerea ASE București

Rectorul Academiei de Studii Economice din București, Nicolae Istudor, a fost ales pentru al treilea mandat în funcție, în alegerile universitare organizate joi. El a fost singurul candidat, după ce un al doilea, Liliana Nicoleta Gherghina, s-a retras la o zi după anunțarea candidaturilor, scrie Edupedu.ro.

Potrivit datelor anunțate vineri de ASE, el a obținut 84,6% din totalul voturilor exprimate, în condițiile unei prezențe de 87% dintre membrii comunității universitare cu drept de vot.

Profesorul Nicolae Istudor este rector din 2016. Legea învățământului superior, intrată în vigoare anul trecut, permite doar două mandate de rector, dar nu le ia în considerare și pe cele desfășurate până în momentul intrării ei în vigoare, conform Legii educației naționale din 2011.

Acest lucru i-a permis rectorului în funcție – asemenea majorității celorlalți conducători ai instituțiilor românești de învățământ superior, aflați deja în funcție – să candideze pentru un alt mandat, de data aceasta unul de 5 ani.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Interesant cum rectorii ăștia câștiga mandat după mandat, după mandat!
    Parcă ar fi primari….

  2. În cazul domnului Istudor chiar cred că este vorba despre competență și lipsa dorinței altor cadre didactice de a-și asuma responsabilități.

    …Ceea ce nu înțeleg este cum a putut ASE să-i acorde titlul de Doctor Honoris Causa lui Tudorel Toader ?! „Meritele sale excepționale” sunt în nenorocirea României și consolidarea cleptocrației.