G4Media.ro

Reacția PNL după decizia CCR: Joaca Vioricăi Dăncilă de-a guvernarea se apropie…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

  1. Foarte corect . Nu mergi in parlament ,nu existi si incalci constitutia ?

  2. Eu sper ca joaca tuturor sa se apropie de final si sa terminam cu prosteala politica!

  3. Vasilica Uzurpatoarea manifesta delir politic si nerusinare. Vasilica haina ca cateaua trage: de timp, de sfori, de transfugi. Vasilica cu patima doar in coc simte scabia lui Damocles in jurul gatului, pe la incheieturi, intre fese. Nu vrea Pegra sa inceteteze jocul de pusti practicat de o baba. Singura rusine adevarata a matusii Vasiica este nu are nici o rusine.

  4. Nu poti motiva incalcarea Conastitutiei prin tergiversare prin elemente anterioare :interimari etc disolutiei coaltiei l guvernare . Mergi in parament si apoi mai vedem si nu invers : daca mai vedem merg in parlament.:)

  5. Pina la alegeri mai este un picut si prosteala se termina ,dar nu stiu daca si prosteala noastra din dibla se termina .

  6. Este evidenta nevoia de schimbare . Intreaga modalitate de a face politica trebuie regindita . Trebuie revazute, ca mod de functionare, cam toate institutiile statului, incepind cu Presedentia ,Guvernul si terminind daca vreti cu CCR-ul si toate celalalte, ce in mod normal ar trebui sa contribuie la o mai buna functionare a STATULUI ROMAN. Trebuie regaindita si forma politica prin care se asigura accesul partidelor in alegeri ,in parlament si mai departe tot parcursul ce determina actiunile acestuia . Actuala
    constitutie nu face altceva decit sa antagonizeze fortele politice si nu numai si impiedica ,prin acest antagonism, o functionare eficienta ,transformind competitorii politici in dusmani . Schimbarea nu inseamna numai a schimba persoane ,ea devine inutila , daca se face in acelasi cadru legal de functionare . Degeaba pui alti oameni , daca nu le oferi instrumente noi constitutionale si democratice . Incet, incet cei ce se vor misca, politic vorbind , in acelasi peisaj constitutional ,nu vor avea de ales si se vor transforma in ceea ce au combatut cu putere, ca dorinta initiala ,vor deveni la fel ca cei pe care i-au contestat o mare parte din timp .Singura solutie de moment ,dar care nu garanteaza nici ea o schimbare adevarata ,este oferirea puterii ,celor ce acum ,cel putin declarativ spun acelasi lucru si ma referer la
    presedintele K.J. si la o posibila alianta post electorala (dupa alegerile la prezidentiale ) a PNL si USR-PLUS . Cred ca pe moment alta solutie nu exista si este evidenta necesitatea , de a da presedintelui un guvern cu care poate lucra la modul efectiv . Orisicare alta combinatie, nu cred ca poate capacita un numar mai mare de sustinatori si daca totul se partajeaza procentual ca pina acum , esecul tarii pare evident . Este necesar un guvern , ce are ca sustinere cel putin 60 % din sufragiile electorale . Sa facem asta si daca nici dupa un astfel de contract nou, cu tara , nu se schimba nimic ,atunci nu mai ramane decit singura solutie a desemnarii unei dinastii exterioare ,asa cum a fost cea de Hohenzollern (pare o utopie totusi )

  7. Dna Turcan, care nu știu dacă e jurist, ca și dl Preș, care sigur nu este jurist, ambii greșesc și dezinformează când spun ca CCR s a pronuntat ca Premierul este obligat sa meargă sa ceara votul Parlamentului in urma demisiei miniștrilor ALDE.
    Dacă cititi sesizarea privind conflicul juridic de natura constituțională veti vedea ca CCR a fost investita cu privire la trei conduite ale Preș, și anume 1. asupra faptului ca Preș nu a dat curs cererii de revocare a ministrului justiției in funcție (pt ca revocarea era implicita din moment ce pt același portofoliu a fost propusă alta persoana); 2. asupra faptului ca Preș a refuzat propunerile de miniștri interimari in data de 27.09., in locul celor demisionari ai ALDE; și 3. asupra faptului ca Preș nu a motivat încă refuzul miniștrilor plini propuși la justiție, vicepremier, învățământ și interne in 26.09, deși aceeași CCR spune (constatand ca nu a existat conflict sub acest aspect) ca Pres a acționat constituțional refuzând propunerile de miniștri plini in 26,09, deci nu cele recente, p posturile lăsate libere de ALDE, cu privire la care CCR nu a fost sesizată. Așadar, nefiind sesizată cu privire la respingerea propunerilor de miniștri plini p posturile eliberate de ALDE, CCR nu se putea pronunța in sensul ca Premierul este obligat sa obțină votul parlamentului pt noua compoziție politica a Guvernului, pt ca CCR NU SE SESIZEAZĂ DIN OFICIU. Un asemenea conflict s ar naște, din vina Prenierului, numai dacă după expirarea celor 45 de zile de interimat pt functiile eliberare de ALDE, premierul nu merge in parlament cu noua structura guv. Cam asta e realitatea, nu ce spune Dna Turcan 🙂

    • Ca sa-i lase timp lui Iohanis sa traga gloantele pe rand. Totul se face cu timing si dupa principiul politicii dambovitene „Sa asteptam sa vedem ce se mai inatmpla”.