G4Media.ro

Rata de incidenţă în municipiul Iaşi a depăşit trei cazuri de COVID-19…

Sursa foto: Primăria Municipiului Iași / Facebook

Rata de incidenţă în municipiul Iaşi a depăşit trei cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, astfel că s-a intrat în scenariul roşu

Municipiul Iaşi a atins, vineri, o rată de incidenţă de peste trei cazuri de COVID-19 la mia de locuitori şi a intrat în scenariul roşu, urmând ca în cursul zilei Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă să decidă măsurile restrictive care se impun, relatează News.ro.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii ieşene, municipiul a înregistrat, vineri dimineaţă, 3,12 cazuri la mia de locuitori, astfel că a intrat în scenariul roşu. CJSU se va întruni în şedinţă pe parcursul zilei pentru a stabili restricţiile care vor fi valabile pentru următoarele două săptămâni.

Alte patru comune din judeţ se află în scenariul roşu: Miroslava, Tomeşti, Valea Lupului şi Roşcani.

De asemenea, 17 localităţi din judeţul Iaşi sunt în scenariul galben, majoritatea fiind comune din apropierea municipiului Iaşi.

Prefectul judeţului, Marian Grigoraş, declara zilele trecute că este iminentă intrarea municipiului Iaşi în scenariul roşu, pe fondul creşterii numărului de cazuri de COVID-19 înregistrate în ultima perioadă.

Până joi, în judeţul Iaşi au fost înregistrate 36.178 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Sursa foto: Primăria Municipiului Iași / Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Hai sa privim altfel cifrele:
    Iasiul cu 290.000 locuitori (sursa wiki) are rata de incidenta de 3 la mie. Asta inseamna 870 de bolnavi in 14 zile, adica 62 de bolnavi noi pe zi. E mult? Putin? Protocolul zice ca e catastrofa, scenariu rosu, inchidere, carantina.
    Pe de alta parte pastrand rata de infectare de 3 o/oo, 62 de persoane din 290.000 reprezinta 0.0214 % bonlavi noi pe zi, iar pentru a se imbolnavi tot Iasiul e nevoie de 4677 de zile, adica 12.8 ani. Asa-i ca suna altfel?
    Ce vreau sa spun e ca cifrele si statisticile pot fi aranjate in asa fel incat sa demonstreze un lucru sau exact opusul lui. Totul tine de intentia celui ce interpreteaza cifrele. Din pacate in mass-media se prezinta doar prima varianta.

    • Poti sa invarti cifrele alea pana maine. Problema e ca nu se testeaza suficient, asa ca degeaba calculezi statistici care sa te faca sa te simti bine pe baza unor date incomplete.

      Mai bine uita-te la spitalele pline. Nu mai ai locuri libere la ATI si mor oamenii cu zile pe holurile spitalelor, in ambulante, sau acasa. Si e posibil sa moara si oameni care nu sunt afectati de COVID, dar nu mai au loc in spitale.

      Sau, daca mai vrei niste cifre, excesul de mortalitate raportat de INS sugereaza ca de fapt numarul de decese cauzate de COVID in Romania a depasit 50.000, fata de media pe ultimii 10 ani. E mult? E putin? In Noiembrie 2020 de exemplu, numarul de decese in Romania a fost aproape dublu fata de Noiembrie 2019.

      Nu cred ca mai e altceva de comentat, cifrele sunt enorme, si degeaba le imparti tu pe orase, comune si caprarii, proportional problema ramane, si din pacate se agraveaza.

    • Umm, degeaba folosesti matematica daca nu aplici si curba exponentiala a cresterii infectarii. Un virus intotdeauna va infecta exponential mai multe persoane, cu cat nu se iau masuri de impiedicare a raspandirii lui. Iar cum oamenii nu sunt in stare nici macar in magazin sa pastreze o distanta (de bun simt chiar si inainte de Covid), cum te astepti sa nu creasca iar numarul infectarilor?

  2. Este de bun simț sa ne întrebam în primul rand dacă există virusul. Până acum n-a demonstrat NIMENI acest lucru.

    • Pentru „Eu” : exista sută la sută acest virus așa cum există și alte virusuri . Eu l-am avut în noiembrie .Luat de la clinica . Nu sunt cadru medical. Doar am fost la control. Tratata acasă cu tot arsenalul de medicamente. Simptome ușoare spre dureri articulare insuportabile. Fără miros,fără gust. Vei spune că la orice răceală/ gripa ne pierdem puțin gustul. Așa este. Însă la acest virus simțeam doar gustul de dulce,sărat,amar și acru.La gripa sezoniera nu am avut așa ceva . De ce sa nu crezi că există,doar pentru că sunt așa de mulți infectați ? Doar pentru că mor oameni mult mai repede și mult mai ușor? Sau doar ești din gașca Gigi Contra și nu vrei sa crezi? Nu- ți doresc sa te molipsești.Asa că ,până te decizi daca crezi sau nu, păzește-te !!!

  3. @Paul, acum trebuie să îi explici lui @Zoelrca ce înseamnă exponențial