G4Media.ro

Rata de incidență în Italia: 0,34 la mia de locuitori. 3,9% procentul…

Sursa foto: Pixabay.com

Rata de incidență în Italia: 0,34 la mia de locuitori. 3,9% procentul de ocupare al paturilor ATI Covid

Rata de incidență este în ușoară creștere în Italia, în această săptămână ieri (perioada de referință 15 – 21 octombrie), 0,34 la mia de locuitori în ultimele 14 zile, față de 0,29, cât era media din urmă cu o săptămână, scrie La Repubblica în ediția de astăzi.

În perioada 29 septembrie – 12 octombrie 2021, rata de transmitere (Rt) medie calculată pe cazurile simptomatice a fost egală cu 0,86 (interval 0,82 – 0,90), sub pragul epidemic și ușor crescut față de săptămâna precedentă, în ușoară creștere, comparativ cu săptămâna precedentă când s-a înregistrat valoarea de 0,85 și deja ușor în creștere față de săptămâna precedentă care a văzut indicele la 0,83.

Gradul de ocupare al paturilor este în scădere

Rata de ocupare a pacienților Covid în spitalele italiene continuă însă să scadă.

Rata de ocupare în terapie intensivă a scăzut la 3,9%, conform raportării zilnice al Ministerului Sănătății la 19 octombrie, față de 4,1 săptămâna precedentă, cu o ușoară scădere a numărului de persoane internate de la 370, în 12 octombrie, la 355, în 19 octombrie.

4 regiuni cu risc moderat

Există patru regiuni clasificate cu risc moderat în ultima săptămână: Abruzzo, Campania, Friuli-Veneția Giulia și Piemont. Celelalte regiuni din peninsulă sunt clasificate ca fiind cu risc scăzut. Săptămâna trecută au existat 3 regiuni cu risc moderat: Marche, Molise și Val d’Aosta.

Crește numărul cazurilor care nu sunt asociate lanțului de transmisie

Numărul de cazuri noi de Covid-19 care nu sunt asociate cu lanțurile de transmisie este în creștere (4.759 față de 4.551, săptămâna precedentă).

Procentul de cazuri detectate prin activitatea de urmărire a persoanelor-contact este ușor în scădere (33%, față de 34% săptămâna trecută).

Pe de altă parte, procentul de cazuri detectate prin apariția simptomelor este ușor în creștere (48% față de 47%).

Procentul de cazuri diagnosticate prin activități de screening rămâne stabil (19% vs 19%). Acest lucru este evidențiat de monitorizarea săptămânală Iss-Ministerul Sănătății.

Varianta delta rămâne dominantă

Varianta delta continuă să reprezinte aproape toate cazurile din Italia. Această variantă este, de asemenea, dominantă în întreaga Uniune Europeană și este asociată cu o transmisibilitate mai mare.

Acoperirea vaccinală mai mare, finalizarea ciclurilor de vaccinare și menținerea unui răspuns imun ridicat, în special în categoriile de risc, conform monitorizării, reprezintă principalele instrumente de prevenire a recurențelor ulterioare a episoadelor de circulație crescută a virusului susținute de variantele emergente, relatează presa italiană.

De asemenea, este indicat să se efectueze, se subliniază, o urmărire atentă a cazurilor și a posibilelor contacte.

În 21 octombrie 2020, media pe șapte zile a cazurilor în Italia era de 10.978 și se înregistrau 15.199 de cazuri noi.

Sursa foto: Pixabay.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Degeaba, tot noi suntem pe primul loc! Dacii liberi! In timpul liber, virusologi!

    • Cred ca e gresita oricum orice fel de comparatie din capul locului… mai citeste o data cifrele alea si vezi. O fi pe aproape 3,9 fata de aproape 100% cum e la noi?

  2. Pai normal, că le-au omorât destui anul trecut în plandemie!
    Au lăsat-o mai moale , deocamdată !

    • Italia exces de decese intre 2500 si 2700 la un milion in pandemie. Romania intre 3900 si 4200 la un milion. Asadar, daca asta ar fi motivul, la noi ar trebui sa fie goale spitalele.

      Motivul real e evident vaccinarea.

  3. Motive „numai bune” pentru a impune certificatul sanitar. Si sa mai zica cineva ca n-au dreptate conspirationistii.

  4. Tocmai ce-au terminat cu valul 4. Dati-le timp să-și traga sufletul, ca valul 5 e programat dupa anul nou.

  5. Recuperarea economica a Europei dupa criza din 2008-2010 s-a produs si prin adoptarea de masuri dure la BCE, impotriva majoritatii politicienilor. Acum este premierul Italiei. Capisci?

  6. Dar „certificatul verde” a ramas în continuare, nu ? Sau de fapt despre asta a fost vorba nu ? Aaa… mă scuzați….

  7. Asa-i cu valurile, acum citeva luni era mai mare la ei si mai mic la noi. Peste doua-trei luni cine stie?

    • cu siguranta nu tu. toata pandemia ai avut numai „predictii” aiurea. esti perseverent, e bine si asa, ai si tu o calitate.